Příspěvky uživatele MichaelH

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jo mimochodem Careem je něco jako uber a často mi tam přišly ty ceny třeba o třetinu levnější. Ale někdo může mít třeba jinou zkušenost. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky se mi to stalo v Indii a kartu jsem měl už jinou. Nechtěli mě pustit do letadla, takže pak teprve začala "zábava" 😃

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud budeš mít auto, tak okolí AlUla se dá dát za den. Dopoledne Hegra, odpoledne Dadan a navecer/večer Elephant. Dále je možné se jet podívat k Maraye, na nějaké ty viewpointy, ale to bude za den asi problematické vše stihnout . Jelikož my jsme auto neměli a stopovali jsme, tak byl omezený čas něco dalšího navštívit. 

Jeddah za den se dá bohatě stihnout. My jsme tam byli snad den a půl.  Pak taky záleží, jestli jezdíš busy nebo třeba Careemem.

Jen teda pozor na busy Jeddah-Medina. Týpek (nějaký hlídač) za námi přišel na autobusovém nádraží, jestli když jedeme do Mediny, zda jsme muslimové. Tak jsme řekli, že ne a on že máme velký problém. Až když jsem mu ukázal jízdenky do AlUla a vysvětlil mu, že se tam jinak nemůžu dostat než přes Medinu, tak nás pustil. Nevím, co by se dělo, kdybych ty jízdenky neměl...

Hned jsem si ale všiml hezké přepážky "deportation" 😃


screenshot-20230104-092409-gallery.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To jsi mě trochu zaskočil, ale bylo to úplně dole v terminálu. Jelikož u toho bylo hned akvárium,  tak podle netu předpokládám, že je to terminal 1. Snažím se sepsat pár informací k Dammamu,  Rijadu, Džiddě a AlUla, které by se někomu mohly hodit, ale moc mě to psaní nebaví a nemám na to moc čas. 😃 A to jsem tam byl už v listopadu 


screenshot-20230103-223823-gallery.jpg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to opačně, 15 SAR  lístek, 10 SAR karta. My jsme ve 2 platili 40 a dalo se platit kartou. Karta fungovala jak v Džiddě,  tak v Rijádu. Jen v Džiddě jsme na ni mohli jezdit 2 a v Rijadu musel mít každou svojí. Řidič vám pak na kartu nabije,  kolik budete potřebovat. 


screenshot-20230103-202904-gallery.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pegasus má 40 % OFF pro členy BolBol programu (registrace zdarma) a zadáte u platby.

Například Kuvajt z Prahy za 158,2 EUR

Určitě se toho dá najít více. 

 

 


kuvajt.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak snad, u nás zjišťovali,  zda jsme muslimové a co tam budeme dělat. Tak se na to zkus když tak připravit.  :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A jak jedeš do Mediny? Asi pokud letíš tak pohoda, ale teď nám dělali trochu problém busem 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiri Sindelar napsal(a):

Ahoj,

    uprimne nemyslim si zue uspeji, ale...mate nekdo nejake tipy co videt na ceste mezi Jeddah a Jizanem?

jedu zatim wadi Lajab, Dhi Ain, Rijal Alma..celkove je o teto provincii hodne malo informaci, tak budu vdecny:)

diky Jirka

http://www.jorgus.webnode.cz

 

Zkus se podívat na instagram konkurenčního webu. Týpek to tam projížděl. Případně mu napsat do directu, rád poradí. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud se nepletu, tak úterý, čtvrtek, sobota a neděle je Abu Dhabi a zbytek se lítá Dubaj.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžeš se zkusit ještě hádat, ale já jsem to několikrát zkoušel a bez úspěchu. A i když mi nějaká agentka něco slíbila, tak mi pak volali z Ryanairu, že se omlouvají, že bohužel to nejde změnit tak, jak to slíbila agentka. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na mobilu mi v diskuzi chybí možnost "označit vše jako přečtené" .

Jak je to s aktuálními tématy? Je to omezené počtem (29) nebo časem? Jde mi o to, jestli když budu hledat v diskuzi třeba 5 dní zpátky, tak jestli to tam najdu hned, i když tam za 3 dny bude spousty jiných témat.

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já měl pojištění u Axy a kvůli špatné cestě jsem měl lehce pochroumany spodek předního nárazníku a i zrcátko. Pojišťovně jsem poslal protokol od půjčovny a výpis z účtu a peníze jsem do 2 týdnů na účtě. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo, TAP má taky skupiny A,B,C

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hele s tím jít jako první taky nemusí být výhra 😁. Teď v červenci jsem letěl s TAPem a kdo šel na palubu jako jeden z prvních, tak přišel o kufr (ti co měli priority boarding nebo economy extra byli myslím v pohodě). Když jsem letěl zpátky, tak to zase brali náhodně, který kufr se jim zdál moc velký. Na druhou stranu si myslím,  že kdyby nešel jako poslední a slušně bys je požádal,  že potřebuješ mít kufr u sebe z nějakého důvodu, tak by ti snad vyšli vstříc, pokud bys nebyl arogantní blbec,  kterému by už z principu nechtěli vyhovět. 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ještě bych teda doporučil si na netu přečíst,  jak správně udělat u Wizzu check in, aby člověk za nic nemusel doplácet. 

A jinak chápu,  každý jsme někdy začínali cestovat a neorientovali jsme se v tom, ale na netu existují desítky stránek, kde se všechno za pár minut dozvíte. Nechápu dnešní dobu, že je pro někoho jednodušší napsat 10 příspěvků a věnovat tomu čas, než si to vyhledat na netu za kratší dobu...

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Až na gatu. Jelikož jsem měl boarding pass, tak jsem šel až ke gatu a dostal jsem pak nový papírový boarding pass

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To se mu stalo v Dublinu a normálně jsem u gatu dostal místa, takže by to mělo být v pohodě. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jelikož mi ještě zbyly nějaké rezervace, tak jsem si řekl, že jednu zkusím přehodit. Měl jsem dokonce rezervaci, kde byl "duplicate reservation" a automaticky mi dali refund. Žádný refund jsem ale neobdržel. Na chatu nejdřív moc nechápal, co po něm chci, když ta rezervace "neexistovala". Pak mi vytvořil rezervaci se stejnou částkou a stejným BR. Jediný co, tak to po mně chce zaplatit teď 10 euro, protože to je vedený jako že refund proběhl, takže to řeším přes reklamaci. 

Nicméně výsledek je takový, že se mi podařilo udělat změnu hned s prvním agentem. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Praha-Dublin-Praha vše naprosto bez problémů. Jen teda při zpáteční cestě stát 20 minut před letištěm a další hodinu na kontrolu bylo dost otravný. Doporučuji si tedy dát dostatek času před odletem. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak co, vyšlo to někomu? Nebo vše zrušili?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

AMS - DXB za 1777 SAR 

a za 2495 SAR se dá udělat až 113h stopover v Rijádu.


dxb.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asi to nebude úplně tradiční destinace, ale Ázerbájdžán tam očkování/prodělání, vízum, test (snad 15.4. zrušen). Zpátky bez omezení. Na místě roušky v restauracích, letišti a MHD, plus kontrola covidpassu ve fastfoodech (v restauracích to nikdo neřešil).  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkusil bych přes chat různé agenty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak pokud jsi tam parkoval týden, tak stále levnější než na parkovišti. :D 

Nicméně tohle je nemilé zjištění...

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu