Příspěvky uživatele Alan_

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj,
dneska se mi otevřel early check-in u Ryanairu. Co přesně tato placená služba zahrnuje? Hlavně mě zajímá zda je v tom obsažen i výběr sedadel. Radši si připlatím aby jsme měli jistotu, že budeme sedět vedle sebe. O prioritní nástup do letadla apod mi nejde, jen chceme sedět vedle sebe.
Momentálně mi to ukazuje early check in a nákup sedadel samostatně stojí stejně tak nevím co je lepší nebo v čem bude vlastně rozdíl.

Mohl by mi to prosím někdo celý ten proces objasnit?
Návod i zde na cestujlevne jsem četl, ale chtěl bych si bát jistý jak to vlastně celý funguje.

Děkuju!

0
Zobrazit ve vláknu

Díky za všechny podněty!

Vzhledem k tomu, že je to poprvé se takhle chystáme vycestovat sami, a navíc v dosti přesný termín, tak by jsme rádi měli vše zařízene, zabookované a naplánováne dostatečne dopředu. Na last minute letenky si zatím netroufáme, třeba přístě.

Co se týče ubytování, tak ještě popřemýšlíme zda by jsme byli ochotní se třeba 1x-2x přestěhovat, ale zatím myslím, že se to bude dát projet i z toho jednoho místa smiley

Když nechceme čekat na LM, tak mi na přelom červenec-srpen vychází tyto dvě možnosti:

1)Smartwings: Praha - Tenerife - Praha + 15kg odbavené zavazadlo 7300 kč
2)Ryanair: Krakow - Tenerife - Krakow + 15 kg odbavene zavazadlo 7500 kč (pouze s příručním zavazadlem 5500 kč, ale obávám se, že do něho se nezvádneme zbalit smiley - teoreticky by se dalo vzít jen k jedne osobě/ letence)

V podstatě to jsou i dvě nejlevnější varianty z AZair.com
Dá se tedy očekávat, že ty ceny pujdou ještě dolů, dají se čekat nějaké akce na toto období? Nebo nakupovat už teď?

Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za názory!
Ty ceny letenek jsem napsal asi nešťastně, ty ceny kolem 14 000 kč jsou za dvě osoby, takže jedna osoba cca 7k....weby s akčníma letenkama samozřejmě sleduji cca od začátku roku, zatím jsem nepřišel na nic lepšího v našem poněkud pevně daném termínu. Musíme vycestovat +/- poslední týden července a první týden sprna - ano nejsem ten free cestovat co se sbalí a jede kdykoliv .... má práce, mi to jinak neumožňuje ...za to má zase jiné výhody smiley

Proč Tenerife? ...Líbí se nám kombinace přírody a oceánu. Ať počítám jak počítám cenově mi vychází oproti obdobným destinacím pěkně.
Nikde o sobě netvrdím, že jsem zkušený cestovatel. Jedno ubytovaní na 12 dní? Myslím, že s ubytkem zhruba uprostřed ostrova se dá autem projet celý ostrov celkem pohodlně. A ano pár dní chceme také strávit koupáním, ale i tak bych se teda neoznačil jako "koupák"..... Nicméně díky za námět zkusím ještě pohledat že by jsme par dní byli na jihu a pár dní na severu. Ale každý den se "stěhovat" rozhodně nechceme.
CK jsem samozřejmě také prohledával, ale problém mám s tím, že cestovky ubytovávají v hotelech v turistických centrech, a chceme ochutnávat místní zapadlé hospůdky a ne se stravovat (ikdyž možná o něco dráž než s plnou penzí někde v hotelu) Nebo nějaký tip?

Ano chceme takhle cestovat poprvé, počítám s tím, že nevyřeším vše k takové "dokonalosti" jako zkušení borci, ale já v tom pro sebe vidím i sbírání zkušeností, za které jsem zvyklí platit smiley Když pojedu s CK tak to nikdy nevyzkouším smiley

uNagi, díky za tipy! Azair samozřejmě také používám, ale jak jsem již psal výše ceny letenek jsem napsat poněkud neštastně. Na ubytování pod širákem nebo ve stanu už jsme moc zhýčkaní smiley A u koho jste měli pujčené auto ?

Jinak, ne vždy jdu jen po nejnižší ceně. Kolikrát si rád připlatím když to bude stát za to.

Auto na týden za 2000kč takovou cenu jsem teda nikde neobjevil - kde hledat ?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem!

V létě se s přítelkyní chystáme na Tenerife, vzhledem k tomu, že je to poprvé, co chceme někam vyrazit takhle sami bez CK bych si tady rád nechal svůj návrh dovolena schválit / poradit zkušenějšími cestovateli.
Už delší dobu si shromažďuji info z internetu a dal jsem dohromady následující. Je to OK? Nebo byste mi v něčem doporučovali něco změnit, počkat na lepší ceny/akce ....??

Letenky:
Uvažuji nad třemi variantami
1. Ryanair z Krakowa - nejlevnější, ikdyž jsme z Moravy tak ta dostupnost je horší (letenky + odbavený zavazadla cca 13 500kc)
2. Smartwing z Brna - nejblíže, ale ty odletové a příletové časy nejsou zrovna OK - přílet na tenerife v 10hod večer a taky nejdražší ( 15 800kč)
3. Smartwings z Prahy - dál jak do Brna, ale s Regiojet OK, levnější jak Brno, a přiletový časy jsou taky "pohodlnější" (14 600kč)

Smartwing z Prahy dle mého nejlepší, nebo ?

Ubytování :
Nechceme žádný přecpaný hotel, takže jsem našel přes AIRBNB.com krásný apartmán na 12 nocí za 490 eur ( cca 13 200kč) Něco na co si dát pozor?

Pujčení auta:
Chceme ostrov pořádně procestovat a být "páni času" a vzhledem k cenám na kanárech si myslím, že se není o čem bavit.
Z různých zdrojů jsem se dozvěděl o půjčovně http://www.cicar.com - 12 dní za 260-300 eur je myslím v pohodě, v ceně by mělo být všechno pojištění a hlavně žádný zálohy a blokace na kartě. Máme pouze debetní kartu - takže velká výhoda pro nás. Nějaké další zkušenosti s touto půjčovnou? Na co si dát bacha?

Program ten si vymýšlíme podle tripadvisor, různých fór apod. Ale za nějaké zajímavé, méně známé tipy budeme velice rádi. Např. jsem zjistil že je potřeba povolení pro výstup na Pico del Teide. Takže jestli víte o dalších takovýchto "vychytávkách" nebo jakékoliv další rady a tipy, budeme velice vděční.

Vím, že to má každý jinak a je težko říct, ale nějaké zkušenosti s jakým kapesným počítat na den, vzhledem k tomu, že ubytko bude bez stravy? Vystačíme si na těch 12 dní do 15 000kč?

Díky a štastnou cestu ! smiley

0
Zobrazit ve vláknu