Příspěvky uživatele Jakub Stanko

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Moje postřehy z cesty:

1) V Kangerallsuaqu určitě doporučuji jejich tour na Ice cap 660 - je to asi na 6 hodin, vezmou vás na ledovec, uvidíte všechny polární zvířata (pižmoně, orla, polární králík a spoustu jelenů) 695 DKK. Spaní se dá zařídit v hostelu cca 20 minut pěšky z letiště za 225 DKK.

2) Neplánujte si nic dopředu! Měl jsem 4 lety a žádný z nich neletěl včas, jednou dokonce noc navíc v Ilulissatu, kvůli počasí. Aerolinka se o vás sama postará, zaplatí hotel a dá kredit 250 DKK/den na jídlo.

3) V Ilulissatu je dost draho, chtělo by to stan, spát se může v přírodě kdekoliv

4) Jak píše @jiri Sindelar - kupte si jídlo v supermarketu v Kangerallsuaqu. Je hned naproti letišti. Mají tu i zlevněné jídlo, já bral sendvič za 10 DKK + se dá zeptat na prošlé jídlo, co mi dali zdarma, ze kterého jsem vyžil 5 dní v Ilulissatu.

5) Do Kodaně jezdí z Drážďan spací vlak za 449 SEK (snalltaget - jezdí na zastávku 5 minut od letiště v CPH), odepřete si tak poplatky za zavazadla - air greenland má odbavené zdarma.

6) Pokud trváte na alkoholu - kupte si ho v ČR, nebo v letadle do SFJ, je to tam fakt levný.

7) Air greenland dává na lince z CPH jídlo, 3 nápoje (celý plechovky) a krekry.

 

Kupováno za 10k CPH-SFJ-JAV-SFJ-CPH

 

Pro dotazy kdyžtak DM

 

 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jedu 26/5-1/6 kangerallsuaq a ilulissat, nemáte někdo podobná data?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já mám zásahy za loňský rok hned 3 - oba lety do IKA a jeden do EVN

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v Chicagu urcite nezapomente na Sears tower (21USD, doporucuji koupit na internet a vyvarovat se cca 90 minutam cekani) a Navy Pier, dle meho nazoru jednoznacne nejlepsi mista ve meste. Potom klasickou prochazku podel reky v downtownu. Po celem meste skvele funguje uber, nikdy jsem necekal dele jak 5 minut

@grouppen, nebylo by od veci poradit na misto bezmistneho napominani. Takove tu opravdu potrebujeme >)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tam doporučuju Poço da Alagoinha, užasnou lagunu s vodopády, dá se tam i přespat ve stanu. Je to kousek od obce Fajazinha. Určitě doporučuju všude pít jakoukoliv limonádu s příchutí maracujá (kama,fanta,compal) My jsme ráno přiletěli do Santa Cruz das Flores, nakoupili bombu, jídlo a vyrazili po silnici směr Lajes da Flores. Kousek po silnici, pak krásným, ale kopcovatým terénem. V pulce cesty je vesnice s barem, tam jsme čapli taxi a za cca 15 € se nechali svést do Faja do lopo vaz. Sestoupili na pláž a vyspali se. Je tam asi milion otravnejch ptáků, jmenují se Cory a chvíli jsme si mysleli, že nás odnesou i se stanem, ale pitná voda tam je, takže vpoho. Další den po silničce prudce do kopce a skopce okolo asi tisíce krav a chryzantém, je to opravdu těžký, ale výhledy za to stojí. Po cestě roste máta a žlutá orchidej z níž se dá vysát sladká šťáva.

Noc u zmíněných vodopádů. Další den koupáni ve Faja Grande, vodopád kousek od města a nejlepší část cesty - úsek po útesu s celkovým stoupáním přes 600m, což je společně se 100% vlhkostí smrtící kombinace. Cesta bezpečná, těžká. Na vrchu budete procházet jedním velkým polem, kde se pase jeden azorský steak vedle druhého. Všude spousta vody. Noc u Ponta Delgada, vody dost.

Poslední den je už jen trek zpět do Santa Cruz. A je to. Ani to nebolelo. No kecám, bolelo, ale stálo to za to!

Musím si založit blog, mám ještě zážitky z přechodu Madeiry a treku Landmannaulugar+Hornstrandir na Islandu, a nechci to zapomenout smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud letíte z pevninského Portugalska, tak máte let do cílového ostrova zdarma. Letos využito a to Porto-PontaDelgada-Flores, potom Corvo Horta za 37€, trajekt na Pico a pak letenky zdarma na Ponta Delgada. Odtud zpět do Porta.

Klidně více info na stanko.kuba@seznam.cz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Napište na stanko.kuba@seznam.cz
Díky vám mám letenky na prázky, tak ať se vám odvděčím smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Porto Santo se létá 4* denně v létě, cena 65 Eur, zavazadlo v ceně, http://www.aerovip.pt . Odzkoušeno v létě 2014. Letadlo Dornier 228. Přes ostrov jsme šli 5 denní trek, závěr jsme byli v Poorto Moniz a třeba na tři dny je to ideální. Není třeba auto, autobusy naprosto dostačující. Rodina 2 dospělí a 2 děti - 14,12 let. Více dotazů? Mail stanko.kuba@seznam.cz/do zpráv

0
Citovat Zobrazit ve vláknu