Příspěvky uživatele Mıchal

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Taky to mám myslím u ČSOB Premium. Vždycky Sphere bylo pro mě těžce uchopitelné a snad jsem to nevyužil ani jednou, ale třeba si šlapu po štěstí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Někdo má zvířátka rád. A snad každý promo obrázek k letenkám do Ugandy nebo Rwandy má na sobě gorily. Ten na f4f taky. Takže jen věcná. Letenka sice 278 €, ale permit na jeden den 700 €... To ti instagramoví pozéři bez zástupu oveček zjistí, až po zakoupení letenky přes Kiwi. Nic víc, nic míň.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen několik hodin koukání při jednom dni a expiruje i když žádné neuvidíš 😀

A v Ugandě ten permit stojí 700 dolarů. To ještě v tom není doprava ani průvodce/agentura.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spíš škoda toho permitu na gorily, který bude stát několikrát víc jak letenka... To zjistí travelhackeři až po nákupu...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Být to na Pelikánovi, uměl bych to asi stáhnout o 350-400 Kč na každém směru. A to by už za hřích stát mohlo 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přišel někdo na to, jak to zrumbovat? (klidně SZ) Chtěl bych na tonica v sobotu tam a v neděli zpět. Za plnou palbu je to ale čistokrevná blbina.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Těsně před covidem jsem stihl při asi 15 hodinovém stopu v Pekingu navštívit zeď (dopoledne) i Zakázané město (dalo se platit na místě). Vízum vyřízeno na letišti bez problému. Možná pomohlo, že už jsem u Air China vyřídil tranzitní hotel (tehdy to šlo online na pár kliků), ale byl dopravně dost blbě přístupný, tak jsem na něj ani nešel. Asi už u nich mám škraloup :-D Mít víc jüanů v hotovosti a příruční batožinu v úschovně, zvládl bych o památku víc. 

U Zakázaného města člověk musí počítat s přemírou různých plotů a kontrol omezujících volný pohyb a ze vzdušné vzdálenosti pár metrů umí udělat stovky metrů nebo kilometry a desítky minut.

Tím ale nechci říct, že se teď dá Zakázané město platit na místě nebo že vyřízení tranzitního víza funguje stejně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poučení pro příště je rebookovat, dokud to jde a ne čekat.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aby to nebylo v duchu "Kam chcete a proč právě do Džiddy?"...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ve Vídni myslím, že už mají sdružené přepážky pro všechny lety Wizzairu dohromady.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To vypadá, že spadla klec. Volat ještě aspoň jednou, jestli nový operátor potvrdí to samé. Pak může mít cenu změnit call centrum. 

Jinak někdy tu prachy musely dojít i šejkům. To rebooky na Qatary, Emirates a různé Austriany určitě nejsou levné.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Deny napsal(a):

Protože jsi nepochopil, že těch 200 000 za cestu budeš platit ty! Kde by na to jako úřednice (dle profilu na FB) asi jinak brala? :D

Kde by to na úřednice vzala? Někteří úředníci berou dary bokem, třeba při schvalování stavebního povolení.

Právníku Denisy Kleinové, tím ale nic nenaznačuji, že to dělá taky. Jen odpovídám, kde by to na mohl vzít jiný úředník...

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Barney Flyer: Vím. Však jsem to psal ve vedlejším topicu, že tvůj neoblíbený Phuket je tím místem ;-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Top 5:

1. V Evropě určitě polské Trojměstí (byl jsem tam už 3x)

2. Covidové Santorini (2x)

3. Apulie (2x)

3. Španělsko. Vždy se tam rád vracím.

4. Mexiko bylo super a hned bych tam jel taky.

5. Mým zádům se stýská po thajských masážích za pár bahtů.

Dreamlist:

1. Grónsko: nemám rád vedro a v létě to je ideál.

2. Patagonie

3. Svatý Martin / Skiathos nebo jiné místo, kde nad pláží přistávají letadla

4. Salar de Uyuní jsem nestihl odskočit při návštěvě Peru

5. Britské území se zvláštním statusem Isle of Man a Jersey

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Phuket taky nezaujal, nicméně na den by nebyl špatný. Je tam pláž, nad kterou přistávají letadla jako na Sv. Martinovi (tehdy jsem o ní nevěděl). Jinak když srovnám Phuket s Krabi nebo Phi Phi. Je to naprosto neporovnatelné. Phuket Town je hrozná špinavá díra.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Šlape tu někdo víc do avios? Mám tu celkem 13000 avios a pár drobných (8400 u IB a 4600 u BA) a rád bych je nějakým kloudným způsobem využil. Převod mezi mými účty by měl jít. Snad

Koukal jsem, že by to určitě stačilo např. na OW ticket v Y z Prahy do Madridu s vyšším doplatkem i v C. Ale jak jsem koukal, tak do Prahy i Vídně létají jen narrow body a mají jen vyblokovaný middle. U Iberie to podle všeho nejde na lety s přestupem v MAD. 

Ale nenapadne tu někoho nějakého zajímavější využití? Třeba Isle of Man, Gibraltar, Ceuta nebo něco jiného, co by mě ani nenapadlo? Případně i s nějakým zajímavým dokupem a boostem.

Zkoušel jsem PRG-MAD s IB a MAD-IST-PRG s TK (obojí za míle), ale zaseklo se to u Turků, protože neumí online vystavit první award ticket na jiné jméno, než je vedený účet. Hotline beznaděj s Otíkem, sales office po telefonu - zatím nemáme sílu na dalšího Otíka. V Praze není a držitelka teď nemůže cestovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Otázka je co tam. Nad Bangladéší si vylámal zuby i Bald&Bankrupt, že tam není co dělat 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Do Tbilisi nelétají klasické evropské nízkonákladovky. Jen klasické síťové aerolinky. Občas se od nich něco urodí, ale nečekal bych to pod 4.000 Kč.

Lowcosty létají do Kutasi. U lowcostů obvykle na léto akce nebývají a ceny spíš jen stoupají. Spolu s Vánoci to je vrchol sezóny.

Nižší cenu než ty 3k bych nečekal. Samozřejmě, je to jako věštění z křišťálové koule a může se stát, že letenky zlevní i výrazně. Času do odletu je zatím dost. Ale chcete v létě a během něj je ta pravděpodobnost značně nižší.

Edit: Hlavu jsem měl v oblacích a až teď to po sobě přečetl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak. O nevyužité taxy se dá požádat až po letu. Dostanete stejnou částku jako před ním. Tarif promo smrdí tím, že u něj není možné storno vůbec. Ani s nesmyslně vysokým poplatkem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hned se mi vybavují rčení: Zážitek nemusí být nutně pozitivní, za to silný a negativní reklama taky reklama.

Je to smutné, že se nějaká cestovka dokáže takto chovat, že se nabízí takové sado-maso výlety (mimochodem - Slevomat je jich plný) a že existuje pro ně i poptávka.

Ještě vtipnější to je pro mě, jelikož v půlce prosince jsem dával tip na letecký silvestrovský výlet do Benátek za 1070 Kč z Prahy (s WDC). Dovolím si tvrdit, že letadlem to vyšlo levněji jak s Inex a to včetně případného nočního tága až na letiště. https://www.facebook.com/michaln...vZGnY1nXml

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestuji rychle a 18 nových států za rok si taky tak nějak neumím představit 😁 To si asi dala nějaký karibský lodní cruise či co. Letos jsem dal 3 nové země a zabraly mi dohromady 3 týdny. A netroufl bych si tvrdit, že jsem je poznal celé.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako vodník stále lape další dušičky 😂 https://www.facebook.com/share/d...EPHhWsgcK/

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ti tam začnou létat, jakmile budou moct. Jde jen o to, kdy jim to povolí izraelská strana (od ní problémy nečekám) a jestli nebudou protestovat leasingovky kvůli letadlům nebo držkovat posádky. 

Samozřejmě, jakmile jakékoliv dopravní letadlo zasáhne nebo ohrozí zbloudilá raketa, začne se zase masivně rušit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z velkoměst po cestě mě nejvíc nadchlo Santiago a vyhlídka z 300 metrů vysoké Torre Costanera na okolní zasněžené vrcholky (snad) And.

U São Paula jsem zašel na vyhlídku do Edificio Altino Arantes.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V listopadu jsem sesbíral svůj zbytek dovolené a vypravil se na Velikonoční ostrov.
V minulých týdnech tady byla poptávka po zmizelých cestopisech od Samotáře na cestách, mezi nimi i po Velikonočním ostrově. Dodávám sem ten svůj.

Letenka z Říma do Hanga Roa kupována v únoru za slušných 16.000 Kč. S přípoji do Říma to bylo horší. V únoru ještě nebyly nahrány všechny letové řády a Wizzairu jsem se chtěl vyhnout. Proto kupuji KLM přes Amsterdam. Jaksi mi ale unikla délka přestupu 55 minut. Na to jsem ve směru tam neměl nervy, tak jsem nakonec vyměkl a skončil u Maďarů s letem za tři stovky. Cestu zpátky jsem plánoval z Neapole po projetí rychlovlakem. Zde dostál Wizzair své reputaci a let mezitím zrušil. Naštěstí přidal večerní let z Říma.

Při cestě tam se ukázalo, jak málo občas může být pět hodin na přestup. Zažil jsem poprvé divert. Nad Sao Paulem se vznášel černý mrak a z něj sem tam létalo pár blesků. Přesto pilot zvolil přistát v Riu. Hodinu jsme počkali, dotankovali a dali jsme si nový pokus plný vyčkávacích piruet. 

(zde má být mapka)

To nejlepší pak přišlo v Sao Paulu na zemi. Nejdřív jsme objeli celé letiště a pak zaparkovali v polích a čekali na autobus. Po drahně minut se jeden objevil a ten pořád pendloval mezi letadlem a terminálem. Jen jeden bus pro Boeing 787. To člověk nepochopí. Výstup z letadla mi trval přes 90 minut. Do navazujícího letadla jsem si dal sprint přes celé letiště, dobíhal na lastcall a dávno po času odletu.

Na Velikonočním ostrově jsem strávil tři noci. Kvůli nové legislativě platné od roku 2022 jsem musel se skupinovou tour nebo si najmout průvodce. Zvolil jsem tour u Rapa Nui Dream. Balíček celkem tří tour s výslednou velikostí skupinky od 6 do 13 účastníků.

Odlet zpátky byl s jednodenní zastávkou v Santiagu de Chile (neprakticky v pondělí, kdy tam mají zavřená snad všechna muzea, ale i lanovky nebo parky) a Sao Paulu.

Celý cestopis + videa: https://michal-na-cestach.blogsp...sveta.html

Vzkaz pro admina: Stále mi nefunguje přidávání obrázků do textu. Nevím proč. Chrome a Windows 10


mapa.png
o.jpg

1
Zobrazit ve vláknu