Příspěvky uživatele lemming46

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Gateec napsal(a):

V říjnu mi tuhý šampon i tuhý rozcesavac zabavili na letišti na Azorech (PDL). :D Nechápu. Měla jsem je dvou kovových krabičkách, týpek he dost dlouho zkoumal, vysvětlovala jsem mu, ze je to na vlasy, ale byl nekompromisní, asi nevi, ze přípravky na vlasy nemusí byt jen tekuté. V Hahnu ani Portu s tím neměl nikdo problem.

Tak do těch sáčků se mají dávat i různé "tuhé" tekutiny jako zubní pasta, gely, masti, deodoranty, rtěnky apod. ;)

V Liverpoolu jsem zkusil dát věci do igelitového sáčku z Alberta, no neprošlo to. Sami měli sáčky jenom za poplatek, radši jsem se toho zbavil, princip je princip, přes to nejede vlak. A to by člověk čekal na letišti Johna Lennona trochu toho porozumění, lásky a tak, no ne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na střechu Bundestagu se dá udělat online rezervace na konkrétní datum a čas, netřeba chodit nějak předem. Je odtud pěkný výhled na město, i ta skleněná kopule je zajímavý architektonický kousek. A vzdálenost od reichstagu k bráně je fakt štreka, chápu, že si na to někdo vezme metro. ;)

Jinak Athény mi přišly celkem přívětivější ohledně řetízkářů nebo jiných otrapů oproti "vyspělejší" západní Evropě. Ale je fakt, že loni v březnu vrcholila migrační krize a lidi se tam báli jezdit, tak měli asi útlum. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak přemýšlím, co musí člověk dělat za práci, kde mu daj půl roku dovolený a prachy na takový "eurovíkendy". Nebo nesmíš ani naznačovat? ;)

miro776 napsal(a):

Tak tento rok to bude 95segmentov, zoznam letov to opisovat nebudem,

su to klasicke "euro weekend" tripy, ako Bangkok,Tokyo,Kyoto,Singapur,SanFrancisko,Bali,Honolulu atd.

A dva kratke vylety, do Barmy a na Zeland. Historiu mam tu: https://my.flightradar24.com/miro776/

Este mi ostava posledny trip, posledne 2tyzdne tohto roku stravim v Thajsku,hlavne okolie ChiangMai

Zatial tento rok 20 dalkovych segmentov v C, z toho 16x to bol OpUp.

Na buduci rok som sa konecne ako pokrocily zaciatocnik dokopal k prvemu RTW, cez juzny pacifik.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máme tu advent, čas rozjímání a bilancování. ;)

02 Praha Teherán (UIA)

02 Teherán -> Shiraz (Mahan)

04 Praha -> Ženeva (Swiss)

04 Curych -> Duseldorf -> Praha (Eurowings)

07 Drážďany Reykjavík (Germania)

10/11 Praha Chengdu (KLM)

10 Chengdu Shangrila (China Eastern)

10 Chengdu -> Daocheng (China Eastern)

11 Daocheng -> Kunming -> Chengdu (Sichuan)

11 Chengdu -> Changsha (Air China)

11 Guilin -> Hangzhou (Beijing Capital)

11 Huangshan -> Chengdu (Shanghai)

celkem 22 letů, z toho 9 domestic, 23106 mil

Írán 1 týden, klasická trasa Teherán - Shiraz - Yazd - Isfahan - Kashan, náklady zhruba 20000 Kč.

Asi nejvíc "exotická" dovolená z hlediska odlišné kultury, skvělí přátelští lidé, taxikáři na zabití.

Švýcarsko 4 dny přes velikonoční svátky, trasa zhruba Ženeva - Chillon - Sion - Zermatt - Bern - Curych, náklady 20000.

Konečně jsem viděl Matterhorn. ;)

Island týden, kolem ostrova po R1 + Snaefelsness, 22000.

Díky půjčení auta super pocit svobody ohledně přesunů, přenocování celou dobu v autě.

Nádherná příroda, pro mě nejlepší zážitek Dettifoss (východ), oblast kolem Krafly, Gjain + Haifoss.

Čína 3 týdny, 70000.

Navštívené oblasti: Yubeng, Yading, Zhangjiajie, Fenghuang, Yangshuo, Huangshan.

Pro mě "nej" místo byl Yading nature reserve. Večerní Fenghuang je sice dost turistický, ale vidět by ho měl aspoň jednou za život každý. ;)

Jinak jako minus hodnotím všechna větší města (hluk, smog) a obecně Číňany (je jich moc, jsou hlučný, bezohledný, neumí anglicky a pořád plivou).


lety-2017.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jedno prvenství mi snad nikdo nevezme. ;) Nejvýš položené letiště - Daocheng, 4411 m n.m.


img-0332.jpg
img-0334.jpg
img-0336.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

Proč by to nemělo jít? Já jsem si nedávno přivezl z Hong Kongu v příručním zavazadle dragonfruity.

Bezva, už vím, jak se jmenuje to, co mi tak chutnalo. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kopecky napsal(a):

Nazpět bych chtěl vzít domu pár čerstvých mandarinek v příručním zavazadle. Googlil jsem a nenašel jsem žádný důvod, proč by to nešlo. Na druhou stranu, obzvlášť tady je to jen sladká tekutina povlečená slupkou...

Jsem si teď z Číny přivezl pár šťavnatých fíků, blbý je, že po všech těch kontrolách, přestupech atd. jsou trochu na kaši. ;) Ale na security s nima problém nebyl ani u jedněch soudruhů (Chn, EU) .

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nevíte někdo, kde v Praze nakoupit čínské juany?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak slečna Gawliczková tam do těch končin nějak dostala ten svůj skútr, tak třeba s něčím poradí. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://anon.to/Q2EDjH

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To mi připomíná menší sklerotickou epizodu na Islandu s vařičem Jetboil (cca 3000CZK + kartuše 400CZK). Odlehlé místo (parkoviště u skanzenu), asi 10 večer, nikde nikdo, po zkonzumování polévky z pytlíku dám vařič ven z auta vychladit, načež samozřejmě odjedu bez něj. Naštěstí jenom asi 5km dál k jednomu vodopádu, kde si to v klidu procházím, fotím a při návratu k autu dostanu chuť na čaj. ;) No, necelou hodinu na osamoceným parkovišti přestál bez úhony. Zatím nic horšího mě nepotkalo, ale to asi přijde, s věkem. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Teda nevím, kolik máte bagáže a odkud se tam chcete dostat, ale já šel z centra na letiště pěšky a bylo to asi na hoďku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak nějak mám pocit, že tazatel z roku 2015 už moc velkej byznys nikomu nepřinese.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V DC jsem bydlel u tohohle hostitele https://www.airbnb.cz/users/show/11970274 , bez problémů, kousek od Kapitolu, hlavního nádraží apod. V NYC v části Astoria / Elmhurst, hostitelky už teď nic nenabízí, ale lokalita taky docela dobrá.

Jinak asi není třeba strkat imigračnímu pod nos nějaký airbnb, stačí říct, že jde o "private apartment" a to by ho (jí) mělo uspokojit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Větší provoz je kolem Reykjavíku, jinde je to podstatně řidší. Spíš než množství aut mi jako problém připadaly jiný věci - občas dost nepříjemný počasí, kdy při dešti nebo mlze bylo dost špatně vidět na cestu, pak v některých částech trochu náročnější úseky (serpentýny, stoupání/klesání) a hlavně po setmění zvěř (ovce, ptáci). Párkrát jsem jel i nezpevněnou cestu a tam jde asi hlavně o to, jak je člověk zkušený řidič, bývá to tam samý hrbol, díra a kameny. Rozhodně se nepovažuju za dobrýho řidiče a bylo to moje první půjčení auta, takže jsem si pro klid duše zaplatil excess insurance za 600CZK/týden, ale všechno kupodivu proběhlo bez problémů. Byl jsem tam před měsícem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Toho nedostatku času ve sv. Izákovi je docela škoda, mně to přišlo možná jako nejúžasnější místo v celým Petrohradě (byl jsem večer, kdy tam byly rozsvícený lustry). Pak by stála za vidění i Smolná katedrála od Rastrelliho a samozřejmě Carskoe Selo + Kateřinský palác. Na tom ostrově s pevností je zase třeba zajímavá věznice, kde se střídalo osazenstvo podle turbulencí ruské historie (Trubetskoy bastion).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

hanca.zlamalova napsal(a):

Procestovala jsem severní část Indie od Bombaje nahoru, hlavně Rádžasthán. Jestli máš čas, podívej se na fotky a nějaké postřehy na mém webu doindieazasezpatky.wordpress.com, třeba ti to pomůže při rozhodování.

Díky za report, mně to pomohlo při rozhodování, že do Indie fakt ne. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bez problémů? Nevím, jak se to v poslední době změnilo, ale před rokem byly docela důkladné kontroly na security a fronty aspoň na hodinu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevím proč to cpát do tooltipu, normálně bych to nahradil v textu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Neapoli jsem byl loni na podzim na 4 dny, taky jsem měl předem trochu obavy, ale nic zvláštního se tam nestalo. ;) Kromě známých věcí jako Pompeje, Herculaneum, Archeologické muzeum stojí za návštěvu katedrála s kaplí San Gennaro, hrad Sant Elmo + klášter San Martino nebo klášter Santa Chiara. Projít si ulici Spaccanapoli, španělskou čtvrť (úzké uličky s vysokými domy, typický jižanský styl, kdy otevřeným oknem koukáte přímo do kuchyně nebo obýváku, bordel všude kam se podíváš), promenádu kolem Castel dellOvo. Na tripadvisoru je hodně propagovaná Cappella Sansevero (socha Veiled Christ), zkusil jsem jednou večer a jednou ráno, pokaždý fronta jak na muzejní noci v Praze. ;) Z centra na letiště se dá dojít tak za 1hod pěšky. Doprava šílená ve stylu "kam se s tím skútrem vejdu, tam s tím vjedu", ale po zkušenosti s dopravou v Asii asi taky nic zvláštního.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci ti do toho kecat, ale ten zvací dopis šel zařídit zadarmo (odkaz jsem sem dával). Ale asi 3 stovky vyděláš za dvě hodiny, takže žádnej problém. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Upřímně, u Wizzu bych se nedivil, kdyby za to byla pokuta (poplatek) aspoň 1000CZK...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

2 roky nazpět:

Torino - Janov bez problémů (akorát jeden mladík procházel vlak a žebral peníze);

Janov - Nice ráno na nádraží už mi neprodali lístek na IC kvůli obsazenosti, drkocal jsem se tam se 2 přestupy asi 6hod, trasa Savona - Ventimiglia totálně narvaná, že bylo o hubu se vůbec dostat do vlaku; první osobní zkušenost s migranty ;)

Jinak i ti AfroItalové na turistických místech dokážou bejt dost otravný (a na samotnou holku si asi i víc troufnou), takže bych to zase nepřeháněl s tou lehkovážností. Obecně se tihle dárečci s oblibou srocují k večeru u nádraží, to pak člověk získá takovou zkušenost z Maroka bez návštěvy Maroka. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Náhodou někdo nevíte, jaká je šance pro udělení/zamítnutí víza po návštěvě Íránu? Jestli to je jenom nějaká formalita a dají to každýmu, nebo je ten Írán velkej problém a daj to jenom pár vyvoleným? Ptám se spíš teoreticky do budoucna, zatím USA neplánuju. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kopecky napsal(a):

Taky se začínám víc orientovat na východ, mj. Polsko. Jednak protože na řadě míst na západě jsem byl a taky s nelibostí pozoruji, jak rychle tam hoří české peníze...

Tak se psychicky připrav na cenu matrjošek v Petrohradě. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu