Příspěvky uživatele Silas

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ukázka Tanzánie, ale i další videa na mým kanále: https://www.youtube.com/watch?v=ULcTZ2Nkjso

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

wakawakaafrika napsal(a):

Ďakujem za tipy, presne také niečo som potreboval. Inak ako dlho trvá prejsť z Jeruzaléma do Betlehéma?

Busem 15-30 min dle provozu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Předem si zjisti, kde Banksy po Betlémě je..taxikáři ti budou tvrdit, že to nenajdeš a že je to strašně daleko, ale všechno se dá projít pěšky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mně repelent nevyhodili

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Karel napsal(a):

Pokud neletíš s dětma, dá se to překousnout. Pokud ale poletíš třeba s petiletým synem, vážně ho necháš sedět o 11 řad daleko od tebe? Nejlípe během nějakého opilého britského kuchaře píglujícího buchtu?

Vážně posadíš pětiletý dítě do letadla, který může spadnout?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Hauptbahnhof se dostaneš přímým busem za cca 20 minut. Mezitím je několik zastávek, kde se dá vystoupit a něco najít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Viděl jsem tam nějaký očkovací centrum, ale vakcína je funkční 10 dní po aplikaci, tak nevím. Možná by pomohlo pár tisíc TZS do kapsy, ale nespolíhal bych :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Při příjezdu lodí z Daru na Zanzibar nás zastavila ženská a chtěla očkovák se žlutou zimnicí vidět.. týden zpátky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zanzibar - Dar es Salaam..od vzlétnutí do přistání nějakých 15 min

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

stevej napsal(a):

Je tady ještě někdo, kdo měl flightdiary účet propojený s FB.com a teď propojení nefunguje? Při prokliku na přihlášení přes FB to vytvoří automaticky nový čistý profil a ke svému původnímu se nemám jak přihlásit, nebo jsem na to nepřišel...

Mně to přes fb jde

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak až v Daru uslyším češtinu, budu vědět, že seš to ty :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já pojedu 29.5. trajektem z Dar do Zanzi, tak pak hodím taky info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Slyším poprvé, že by šlo očkovat na letišti.. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ptal jsem se kolegyně, která tam jede za pár dnů a já za týden. Prý můžou chtít vidět očkovací průkaz a potvrzení žlutý zimnice. Takže i když by to po nás neměli chtít (neletíš z endemický oblasti), jdu si to radši nechat bodnout, aby nebyly případně problémy..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo, ta věznice ve Philly s komentářem Buscemiho je super..cca na 2 hodky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já jsem byl před třemi týdny NY, Philly, Atlantic city a Washington. Vše na 14 dní.
Ve Philadelphii skoro nic není a klidně bych vynechal (podotýkám, že Rockyho schody byly zakrytý podiem pro NFL draft, jinak by byl zážitek asi lepší :) ). Celkem zajímavé tam ale mají free tour zaměřené na historii (do roku 1800) - první banka, prezidenti. Náplavka tam má velkej potenciál, ale to by museli prodávat pivo jako u nás :)
Nadšenej jsem byl ale z Washingtonu, ta cesta za to rozhodně stojí, ideál 2-3 dny. Krásná architektura, plno zeleně a nápaditý memoriály. Muzeum americký historie mě krutě nebavilo (celkem na ně moc nejsem)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U průvodce ČR nelze rozkliknout "počasí a kdy vyrazit" na full text

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak až ted je tam vidět, byly to USA. Do seznamu navštívených jsem je dával včera

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bug: Navštívil jsem novou zemi, zadal v profilu a nemám ji zabarvenou

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tím, že je na hlavní stránce u akční letenky vpravo dole vidět počet příspěvků v diskusi, je v plánu proklik přímo do ní?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
rb1001 napsal(a):

A co v takovem pripade zkusit Explorer pass: https://www.smartdestinations.com/new-york-attractions-and-tours/ptdNyc-p1.html? Nahazis si tam atrakce, jake potrebujes a je to cca o 25% levnejsi. Pri kombinaci Empire + Top of the Rock + Interpid + 9/11 je tam cena $89,25 namisto $119, pokud bys kupoval zvlast. Plati to 30 dni od navstevy prvni atrakce.
V Tvem pripade, kdy chces Rockefellera (chapu jako Centre Tour $25) a lod ($26), je cena $43,35, coz je stale o 15% mene, nez pokud bys kupoval zvlast.

Mne se tenhle Explorer pass jevi jako docela dobra alternativa pro ty, kteri jsou v NY delsi dobu a nechce se jim moc behat po muzeich

Možná by to stálo za zvážení.
U Lady Liberty Cruise + Top of the Rock Observatory by cena byla $53,55 místo $63. V celkovým kontextu bohužel drobný :)
Chápu správně, že mi vstupenky přijdou na mail/do mobilu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já jsem se rozhodoval mězi NY pass nebo City pass a nakonec neberu ani jedno, přestože mám na NY čistých 6 dní. City pass má hodně muzeí, která mě jednak úplně nezajímají, druhak se do nich dá dostat zadarmo. Takže Rockefellera a loď si koupím sám, což mě vyjde na 50 dolarů.
Zbytek dní jsem si poskládal z Free tours (cca 2 denně), kde na konci zaplatíš, kolik chceš - 5-10 dolarů. http://www.freetoursbyfoot.com/new-york-tours/

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Možná se řeší:
Když přijdu na stránku nepřihlášený a jsem v sekci akční letenka/průvodce destinací atd. a pak se rozhodnu přihlásit, čekal bych, že zůstanu na stejné stránce a ne ve svém profilu najednou :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu
David Eiselt napsal(a):

@cali: Fórum ani komunitu nijak neupozaďujeme, natož abychom ho chtěli odstranit. Naopak, dáváme mu větší prostor.
Ano, sdílení zážitků je prioritou číslo jedna. V tomto chceme jít kupředu – cestopisy?

Teď už ale nějak nechápu, kde je zakopaný pes. Copak „modré pozadí“ phpbb verze fóra je v šíření cestovatelských znalostí lepší, než toto? Není to jen „šok ze změny”? Díky současným upgradům už ve fóru svištím jako za starých časů. A ano, i já měl problémy po přechodu a proto jsem rád, že se ozval hlas lidu a vrátili jsme původní koncept.
Ale teď, co je na něm špatně? Pocit se nedá popsat a vyjádřit, chápu. Dejme tomu čas, až zapomeneme na to modré pozadí a pak třeba zjistíme, že to krok vzad nebyl :) změny jsou život, přijít musí. Jinak by to tu pořád bylo jako na AL. Má své kouzlo, ale progres skončil a web samotný už nové cestovatele neinspiruje.

Proto řešit, zda je pozadí modré nebo šedivé nikam nevede, protože to nic neovlivní.

Procenta - vychází to z jednoduchého problému. Lidé neví, o kolik je daná cena výhodnější. Tak jsme jim to řekli. To, že ostřílení cestovatelé si dokáží hledat letenky sami je věc druhé. A jim samozřejmě procenta neřeknou nic nového. Zase nelze kritizovat vše jen proto, že mě se to nehodí. Ono to svou podstatu má. A ok, znázornění výhodnosti procentem asi není úplně ideální, posuneme dopředu. Nevíme zatím jak, ale myslíme na to.

@kopecky: No, tomu tak bylo vždy, viz téma https://www.cestujlevne.com/diskuze/6-cestujeme-vzduchem/2918-proc-nechci-usetrit-200-na-letence
Přehled dat s kalendáři podporujeme, jen je to celé více náročné na to, aby fungoval kalendář jak má. Proto je spíše nepoužíváme. Kdo někdy hledal akce skrz kalendář ví, že polovina z nich je nedostupných.

Co dát místo Procent nějaký "barometr"? Nebo to na nějaké škále barevně odlišit s tím, že vyložený error pecka by měla hodně křiklavě výraznou barvu.
Dávalo by to pak větší smysl než např. zvláštních 31%.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nebude někdo v době 24.5.-3-6. v Tanzánii?
Chtěli bysme s kamarádem navštívit safari (cca 3 dny), kdyby nás bylo 4-5, cena na osobu je pak nižší. Salaam-Kilimandžáro jsou zpáteční letenky za 1800 czk.
Případně pak Mikumi, protože 20k+ za Ngorongoro/Serengeti je fakt dost..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu