Příspěvky uživatele context

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Osobná skúsenosť s požičaním auta na Malte.
Prvý raz /2012/ s klasickou spoločnosťou /Avis, Hertz/ všetko v poriadku, nejaký upsell ale v rámci slušnosti, dokonca ani predĺženie prenájmu o jeden deň priamo na pulte nestálo výrazne viac.
Druhý krát, /2015/ som bookoval cez brookera. Bol z toho spomínaný Goldcar. Asi je najlacnejšia na letisku lebo bola na kiosku celkom fronta. Po obligátnych papierovačkách som dostal ponuku na "free mind" poistenie za cca 200€ na týždeň. Samotné požičanie stálo nejakých 80€ na týždeň. Pretože dlhodobo používam svoje nezávislé poistenie som úžasnú ponuku odmietol. Potom nastalo intenzívne presviedčanie a argumentácie. Bol som neoblomný, tak si vypýtali depozit. Tým zlomili všetkých v rade predo mnou. Depozit bol cca 2000€. Neberú všetky kreditky, takže ak nemáte dostatočný kredit ste v pasci. Ja som mal, tak si pekne stiahli z karty uvedené peniaze. Potom nasledovala cesta na parkovisko. Dostal som Peugeota 1007, ktorý mal tak seknuté koleso, že v plechovom disku bolo 5 cm véčko a na pneumatike sa robila bublina lebo bola poškodená bočnica. Nechcel som riskovať defekt niekde na Goze tak som ho odmietol. Nasledovala cesta späť na terminál a znova papierovačky. Takže prvých pár hodín bolo tour de parkovisko a letisko na ostrom slnku. Aspoň sme sa opálili. Potom sme dostali Fabiu, takže aspoň to bolo lepšie, že sme zmestili bagáž do kufra. S autom neboli problémy žiadne. Vrátenie tiež prebehlo v pohode. Dokonca aj spomenutý depozit sa vrátil cca za týždeň po návrate z Malty. Na kiosku strašili zákazníkov s mesiacom.
Problémy začali cca 3 mesiace po vrátení. Jedného dňa som mal kreditku chargovanú cca 80€ platbou. Keď som zistil, že ma chargoval Goldcar, tak som ich kontaktoval telefonicky aj mailom viackrát a bez odozvy. Tak som na to šiel cez banku. Po dvoch mesiacoch po reklamácií cez banku a kartovú spoločnosť sme dostali odozvu, že to bolo za pokutu, za parkovanie. V tomto momente som nad tým mávol rukou aj keď som si nebol vedomý, že by som niekde nesprávne parkoval. Kašlal som na to. Našťastie som si ďalší deň opäť pozrel mail a policajný protokol od Goldcaru a ajhľa! Pokutu dostal Peugeot a nie škodovka. Keďže Goldcar nereagoval znova, som začal kolotoč reklamácie cez banku. To už som napísal aj mail brookerovi, cez ktorého som rezervoval auto. Po ďalších dvoch mesiacoch sme dostali nový policajný protokol, tentokrát, že som nesvietil v tuneli. ŠPZ už sedela, čo nesedelo bol dátum spáchania priestupku - cca 3 mesiace po návrate z Malty. Čerešničkou na torte bolo, že Goldcar opäť chargoval moju kreditku ďalšími 70€. To už som bolo veľa asi aj na kartovú spoločnosť, takže po ďalších 2 mesiacoch /na konci roka/ mi boli obe sumy vrátené. Neviem, či Goldcarom alebo bankou. Každopádne Goldcar asi chce byť verný svojmu menu a je to dosť podivná zlatokopka.
Takže pokiaľ chcete šetriť svoje nervy, čas a kreditku, tak Goldcar radšej nie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu