Příspěvky uživatele kickass1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ja ted premyslim ze zrestartuju BAEC pres tu promotion na update statusu - do konce roku je promo na 2x TP a na Silver staci jenom 75% standardniho range (tzn. 450TP misto 600TP) - chtel sem se na vikend otocit do konce roku v Istanbulu, tak to vezmu businessem pres Londyn asi.. :) Transfer je bez testu / karanteny..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli to mas na jedne letence, tak je to fuk, kdyz to nestihnes, daji te na dalsi letadlo (kterych jenom ten den urcite poleti nekolik).. Musis vylezt z letadla, projit imigracni, sebrat kufr, dojit na vnitrostatni checkin a hodit tam znova kufr a projit securitou - v Chicagu se to za 1:50 dalo pre-Covid stihnout, kdo vi co se na international arrivals bude odehravat ted, navic letis v peak season, cela Amerika na Vanoce lita, mrkni na Sam doma.. :D

Jestli sis ten Cun koupil na separatni letence, ses sociopat a zacni mit poradne nervy :D jestli to mas na jedny letence, hod se do klidu, na OHarre delaj dobry Margarity :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nuny napsal(a):

Je to otázka věku i peněz, do 45 jsem vydělával hodně nadprůměrně, ale nikterak závratné sumy, takže jsem se do C/F dostal jenom na OPUP nebo koupené míle v akci, ale s věkem a více penězi přišla pohodlnost a teď už si nedokáži představit letět lounghaul v Y, pravda, před 3 lety jsem kvůli partě dal PE s LOT, což je takový malý business a dalo se to.

Ja nemam problet letet sam s kamosema economy do US, popravde jsem trochu n*****j pri zpatecce (v monkey classu proste neusnu), ale kdyz je dobrej deal v Y, obcas clovek neodola.. ;) ale ty maly deti sou celkem velkej gamechanger.. ale do 45 mam este par let, takze se to mozna este zhoupne  a uz me v Y nikdy neuvidite :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Eda Novak napsal(a):

Zena, 2 deti… ale nevzal jsem si ji. Zalezi co mas za zenu.-)

Ja si tu svoji vzal, kdyz uz tady resime ty vztahy, ale rozmejslel sem se 10 let :D

Ja bych zase mel na to vzit tam rodinu Emiratama prvni tridou (mozna i PJem), ale taky to neudelam, protoze jsou to za me vyhozeny penize (teda za plnou - kdyby byla naka pekna sleva kdo vi :D). Kdybych chodil do fabriky za 40k mesicne nebo sedel na uradu, tak to samozrejme nevypalim, ale takhle mi to za ty penize dava smysl - je to ciste o pohodli pro me se zenou, detem je to uplne u p***e cim letej, uzili by si to i praskovacim dvouplosnikem. Kazdej utraci svoje penize za neco jinyho, nekdo si koupi bitcoiny (lol), nekdo akcie a dalsi byt - ja investuju primarne do svoji rodiny (nejen penize, ale hlavne svuj cas) - a to jenom penize, ktery si muzu dovolit (jen z cancel letenek za Covid mam skoro 200k, ktery jsem se rozhodl narvat zase zpatky do cestovani - takze tech 100k nijak nenabouralo moje cashflow).

Zas narozdil od jinych bych nikdy nerval fotky z toho jak litam businessem na Instagram / Facebook, aby vsichni vedeli, jak se mam strasne dobre ;)

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na 11h leg HEL - BKK je jediny co me zajima sedacka a prostor - uprimne kdyz dam 100k za letenky, tak me rozhodne 100 ecek za jeden kufr nezruinuje, kdybych nebyl linej tahat to po letisti, tak se klidne zabalim do tech 40kg v prirucakach..

Dalsi varianta je letet s Turkama (o dost horsi sedadla), kde za 50tisic navic dostanu kufr zadarmo a vstup do salonku (kterej mam stejne na kreditku - ale hlidat deti v salonku je bohuzel o dost komplikovanejsi, nez je napr. ve Vidni vypustit do detskyho koutku) - uplne tam za tech 50k nevidim ten rozdil - a kdyz mas dite v kocarku, priority lanes mas default.

Zkuste si schvalne dat 11h overnight letu na PE sedadle a na C sedadlech - pak pochopite v cem je rozdil :)))

Jo a PE je na ty nase terminy o dost drazsi nez C.. :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ulovil jsem vcera vecer zpatecku PRG-BKK s AY pro celou rodinu (2 dospeli a 2x deti 2 & 4) za 105k czk na brezen na 14 dnu v C - uprimne sem byl tak v kosoctverci s praci, ze jsem se ani nepodival, jestli to neni slavne business light (bez kufru a lounge), ale vzhledem k tomu, ze znam lidi co jsou za stejne penize ochotni letet nasardinkovani s EK v monkey classu, tak mi to porad prijde super - zavazadla priplatim extra a salonek poresim na lounge key, deti jdou stejne zadara a v Praze do salonku nikdy nechodim (ani zadara na kartu, ani kdyz letim business), takze mi 4 vstupy budou bohate stacit..

EDIT: Tak je to business light (zkontroloval sem na Finnairu), ale mame 40kg v carry onech v cene, takze to jisti jedno velke zavazadlo dolu.

Trapne je, ze letim do Thajska poprve, takze jestli nekdo mate tip kam s detma na 14 dnu plaz, sem s tim (zatim mam tipy na Phuket/Koh Samui, jako osvedcene rodicovske destinace) ;)

Plan byl Florida, ale presvedcil me fakt, ze za 1 denni pronajem konda na Marco Islandu budu mit v Thajsku 14 dnu barak na plazi s infinity poolem (not joking)..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No nedavno jsem se ucastnil jedne debaty, kdy nam nejmenovany kolega (shodou okolnosti majitel BMW X5, Porsche 911 a jeste jedne dodavky), ktery se vratil ze surfovaciho vikendu v Portugalsku snazil delat osvetu na tema udrzitelneho zivotniho stylu (a udrzitelneho cestovani), bohuzel si nabehl na kolegu matfyzaka, ktery mu rozlozil jeho posledni tyden do uvolneneho CO2 a od te doby je na tohle tema v kancelari celkem klid - zejmena kdyz pochopil, jakym zpusobem se vytvari kalkulace na udrzitelnost v EU (napr. vyroba drevenych pelet pro spalovani v EU elektrarnach v zemich tretiho sveta a podil CO2, ktery tenhle vzorec alokuje do EU a podil, ktery zustava v rozvojovich zemich, kde dochazi k majoritnimu uvolneni - bohuzel u nich to nikdo nesleduje a EU nezajima, ze vyslednym efektem je vetsi niceni zivotniho prostredi, nez spalovani cerneho uhli - ale vivat Greta, zejo).

 

Staci se nechovat jako prase, uklizejte po sobe venku vsechen bordel, litejte min a na dyl, davejte vzdycky vydelat mistnim a ekologickym aktivitam souhvezdi velkeho bordelu (rozumej vlajce EU) se akorat smejte, jejich cilem neni globalni udrzitelnost, ale bohapusta pretvarka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Budte prejici, umirajici agentury zkousej vyrazit z toho zmensujiciho se segmentu nebozaku, co pouzivaji jejich sluzby, jeste nejakou tu korunu ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ted ocekavam nabidku pilulek na prodlouzeni penisu, ocarovani partnera, nebo dedictvi od nigerijskeho prince - nejak mi ten zvlastni nick s cislem sedi na spam bota :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Delta ofiko oznamila restart letni linky PRG-JFK - doufejme ze nam nasadi misto B767 neco novejsiho, aspon A330 ;) Doufam, ze uz to tady neprobehlo predevcirem a nebudete se mi zase posmivat :D

Vice takovych zprav ;)

https://archiv.hn.cz/c1-66985880...u-do-ceska

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stejne pocity sem mel z posledni navstevy Seattlu a Portlandu - nejvic me bavilo, ze nekde jedete uprostred hor kde nic neni a kazdych 10km v zatacce jeden "recreational saloon", u ktereho stoji 20aut v 10 rano :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nebo mrkni na alternativu Viden / Drazdany / Mnichov / Berlin a pak dorazit zbytek priskokem, pripadne te nejaky dobry kamos doveze (zrovna v patek takhle jedu vyzvednout kamose do Vidne)..

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://luxe.digital/lifestyle/s...concierge/

Akorat ty cenny jsou jaksi vyssi pane doktore (v NYC to stoji okolo $300 na prvni osobu a pak 100$ za kazdou dalsi) :))))

Tyhle sluzby jsou docela popularni treba v Karibiku, kdy Vas za 60euro vytahnou z letadla rovnu do limosky, probehnou za vas securitu & migration a odvezou vas az na recepci - ted je dost popularni s prichodem Covidu, pac se tim daji preskocit health screening fronty.. ;)

Na velkych letistich vas zase pro zmenu vozej tim golfovim vozickem pro invalidy (malem sem napsal to slovo na k :D)..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stale patram po nejakym C v pripade ze nam sleepy Joe otevre od listopadu opravdu US a zatim jedine, co jsem nasel je stale platne BUD-NYC(JFK/EWR) za 35k od Psonku (plati to v podstate do konce aktualniho letoveho radu), pokud nekdo najdete neco lepsiho, sem s tim (jedina dalsi alternativa jsou levne letenky do Miami z Barcelony / Madridu)..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Viden je super, ale asi zbytecne tahnout se tam letadlem na stopover, z Prahy do davam sviznou jizdou za 3h :)

Frankfurt & Zurich za me ztrata casu..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nuny napsal(a):

Já jsem do toho šel prsama, na prosinec koupené letenky v C Floridu, k tomu aj condo za 5000$, tak snad to klapne😂

Tak tomu rikam spirit of warrior :D Sem zvedavej, jestli ti to klapne, muj plan je pockat co se stane 1.11. a podle toho se pak rozhodnu jestli Dubaj nebo Mia.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V nedeli jsem absolvoval Viden - Mahon (Menorca) a zpatky, v zasade asi nema smysl opakovat nic co uz bylo napsano na tema Ryan (operovano Buzzem), Viden, tranzit, Spanelsko etc. - V Mahonu otevrena lounge s full ekvipem, ve Vidni jsem vynechal, protoze jsem tam uz nejak prelaungovany, ale mam z cesty jeden uplne novy nefalsovany travel hack:

Behem bookingu u Ryanu si objednate a zaplatite 1x Pringlessky se slevou (zaplatite jeden ks v pozadovanem smeru) a nasledne po 10ti min dohadovani s crew pres svoje namitky, ze jste platili Pringless jen 1x, je dostanete pro kazdeho pasazera v ramci rezervace, tzn. za zpatecku jsem dostal 8ks Pringlu za cenu 2 - maji nejaky bordel v systemu proste Vam nacpou co rika computer a pravda a laska nikoho nezajima :)))))

EDIT: Jeste jsem zapomel napsat, ze tydenni Menorca v 5* hotelu s pucenym SUV v automatu pro 4 osoby s odletem z Vidne byla levnejsi nez samotne letenky z Prahy z TravelSerem bez kufru na Rhodos, a to jsem to kupoval 2 dny dopredu (blici smajlik leti do TravelSeru).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tyhle dobe se neda spolehnout na nic, to otevreni bylo pouze politicke gesto a zrovna rijen je mesic, kdy se muze stat asi tisic veci, vcetne nove mutace, etc. - rozhodne bych si ted nic nekupoval, dokonce sem nechal lezet i ty listopadove letenky od Lufthansy-Swissu (PRG-NYC za 6500kc a PRG-LAX 7600kc) co byly minuly tyden nekolik hodin k mani (chtel sem to sem hodit aspon do threadu, ale nejak me nelakala diskuse s mikyrem na tema jestli je lepsi Lufthansa nebo Ryanair a jestli je v prosinci drazsi parkovani v Los Angeles nebo na Kanarech a nasledna diskusni zumpa :D).

Pockal bych aspon do zacatku prosince, nez bych se k necemu odhodlal, samozrejme ubytkem s free cancellem nic nezkazis, ale letos bych si tenhle trip asi jeste rozmyslel a takticky vyckaval..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Presne tak, zavolejte na 5tou Ave at pripravej na listopad zasoby, I am coming.. ;)

 

Ad C na zapadni pobrezi - na jaro sem videl naky pecky okolo 40k, ale ted na listopad to je docela bida, asi vezmu nejaky PE - chtel jsem utratit 32k czk voucher od Priceline na BA, ale nic sem nenasel - kdyz neco objevim, postnu sem.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Praha - Dominikanska Republika (Santo Domingo) s Air Europa za 29k czk, terminy od rijna dal..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako se vsi uctou k mikirovi musim nezaujate uznat, ze v dobach, nez zacal tohle forum plevelit, tak jsem na CL chodil pravidelne a rad a melo to tady celkem slusnou uroven, s jeho prichodem kvalita sla docela dolu - jednak (nemyslim si ze schvalne) rozbiji temata svymi nesouvislymi prispevky a druhak na nej spousta militantnich diskuteru potom velmi agresivne reaguje (i ti co pred jeho prichodem byvali v pohode a konstruktivni) a tim padem dal snizuje jakoukoliv informativni hodnotu danych threadu.

Moje frekvence navstev se zmenila z 1x za hodinu na 1x za tyden - mozna to ale pritahuje jiny druh diskuteru a revenues z reklam ma Dave vetsi :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Otazka je, jestli OP chce letet s detma nebo jen ve 2 - co mi rikali kolegove, tak Jordansko neni uplne friendly co se tyka zazemi pro rodiny s detskama - pry jsou lepsi Emiraty / Oman, stejne tak bych se s detma rozhodne netahl do Mexika - zatimco kdybych jel se zenou / kamosema, tak si klidne 3-4 tydny pod ruinama v Tulumu v horizontalni poloze se Solama a quacamole dokazu predstavit ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dulezite je, jestli si bookoval primo nebo pres OTA? Jestli primo, dostanes to behem 5ti pracovnich dnu (vetsinou to je druhy den po potvrzeni na ucte), jestli pres nejakou pofiderni OTA, priprav se cekani ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja sem vcera prijel z tripu Bratislava - Bukfurdo - Viden, v Bratislave jeste frci rousky, v Madarsku jsem nevidel prakticky az na 1 nebo 2 vyjimky za nekolik dnu s rouskou nikoho, v Rakousku nosi tak 30% navstevniku, kontrola testu v AT v restauraci (plus zapis do nejakeho formulare, do ktereho kazdy stejne pise picoviny, protoze to nikdo necte), ale kontrola jen na oko.

Na hranicich CZ / SK kontrola, ale kdyz si kupujete na care znamku (nebo jdete curat), tak kontrolu objedete, SK / HU bez kontroly, ale celkem to Slovaci kontroluji z druhe strany, zastavovali kazde auto. HU / AT nas staveli Rakusaci, stacilo nasadit rousku a odkyvat defaultni "tranzit ja ja auf wiedersehen", i kdyz to nebyla uplne pravda, ale pan nevypadal, ze by se chtel vybavovat na tema toho co presne jedeme delat, tak sem ho nechtel zbytecne zdrzovat. Cesta zpatky pres Blavu na AT / SK staveli Slovaci, na defaultni otazku "tranzit hej?" jsme odpovedeli defaultni odpovedi "tranzit hej" a jeli sme smer Malacky / Hustopece, na SK / CZ dva veproidni spoceni fizlove pred hranici si hrali na kontrolu, jeden akorat sbiral v aute na sve facebookove farme zrejme jahody, ten tlustsi se potil venku a predstiral ze orlim okem sleduje dopravu - nase nove cerne SUV v cene nekolika jeho rocnich vyplat s Prazskou SPZ se mu zjevne nelibilo (stejne jako plesaty typek v cernych brylich za volantem=ja), ale nez se rozhodl vyuzit silu sveho policejniho organu a rozhoupal se ke kontrole, tak uz jsem si daval studeny sugar free RedBull na Shellce v CR.

Na Slovensko jsme vyplnili dotaznik predem (e-hranica), Madarsko a Rakousko (doufam) nic nepozadovali a po ceste zpatky jsem se ciste z kverulantskych a osobne - politickych duvodu rozhodl nic nevyplnovat, protoze jsem se nechal ockovat tim jedem od Pfizeru abych nemusel resit pri cestovani zadne zbytecne buzerace, po tom co sem 2x vytrpel 10dnu inferno po ockovani (srovnatelne s tim, jak mi bylo behem covidu presne pred rokem), takze proste vzkazuju Hamackovi s Vojtechem: "N****T SOUDRUZI".

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To psal Babis ne? :D Typy na motyle :D

Ja bych si z tehlech destinaci vybral jednoznacne Mexiko, na Asii bych si aktualne nelajsnul platit dopredu za letenky..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu