Příspěvky uživatele sali

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Pokud u r. Asia nespadá tvůj let. Do výluk z důvodu coronavirus u pak můžeš požádat. Jen o vrácení letištních poplatků a to buď ve formě bodů do věrnostního systému a nebo přímé vrácení na kartu Nebo účet. . Přímé vrácení může být v některých destinacích dále zpoplatněno. Já mám zkušenost s vrácení těchto poplatků za přelet po Thajsku, kde to bylo bez jakékoliv srážky a vyřízeno zhruba do 10 dnů. Žádost SIPO dáš přímo na webu Asia přes chat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takhle to aktuálně vypadá na proti coronavirus stanovišti Pisa Itálie.


img-20200211-173243.jpg
img-20200211-173219.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jediná možnost jak zjistit reálnou situaci o počtech úmrtí v Číně je porovnat celkovou úmrtnost meziročně v jednotlivých oblastech. Ale otázka jestli tyto údaje Jsou k dispozici a jak jsou věroodné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenost, zda pomáhá firemní ombudsman  při řešení kompenzací za zpoždění. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asterix napsal(a):

Mám již několik měsíců zarezervovaný hotel Svarna suite Semyniak na Bali na 10 nocí bez jídla.  Přes Agodu stojí ubytko bez jídla za pokoj na 10 nocí nyní asi 8800. Já mám zaplacenou celou rezervaci přes Agodu za asi 50 EUR ( 1350,-kč) za celý pobyt bez snídaně, kdy mě to tenkrát při rezervaci dávalo slevu nějakých 90 procent.  Myslíte, že v tom nebude nějaký problém?Voucher od Agody mám, napsáno, že cena full payment, tak nevím, jestli to klapne

Můžeš napsat jak to dopadlo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jistě, je to přesný součet nepřesných čísel.  Je třeba odlišit metodiku výpočtu, která je snad v pořádku, od reálné  situace v Číně.  Tady se přikláním k místním epidemiologům, kteří prokazují kritické myšlení. Vyhodnocení reálné situace naráží na kapacitní možnosti čínského zdravotnictví. Teprve v posledních dnech se má zvyšovat kapacita testů z 1.000 na 2.000 denně, tj. řada nemocných není testována a tím potvrzena. To platí i o některých zemřelých, nejsou testováni a příčinou smrti je zápal plic, oběhové selhání apod. A z mnoha dalších indicií  usuzuji, že celková situace je mnohem horší, než je v současnosti prezentováno. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pro mne je ale záhadou, jak to   prezident Zeman už 16.12.2019 věděl, když najednou pod záminkou nízkých investic nechtěl do Číny, přestože dostal přímou pozvánku od čínského prezidenta. Na co se asi vymluví Hamáček. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U Klínovce pozor na svátky a prázdniny v Německu, to se pak víc čeká na lanovku než ve Špindlu.  Jinak jak píše Naděžda jeď dle sněhových podmínek  kamkoliv. Větší pozornost věnuj výběru termínu, protože  kvalitní středisko je ti k ničemu, když stojíš pořád ve frontě na lanovku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

  Tvůj životní příběh jak jsi ho popsal  mne velice zaujal.


"Takhle žiju od svých 18 let už přes 2 roky, během té doby jsem navštívil desítky zemí a vytvořil si kapitál něco pod 1m (a ne, nejsem žádný zkurvený influencer..), takže budu mít z čeho čerpat, kdyby se cokoliv pokazilo.."


To jak žiješ, považuji za naprosto fantastické. Tady bych spíš potřeboval poradit jak docílit, takových výsledků. Nicméně Tobě bych poradil, aby jsi tu drahotu v Česku ještě  něco přes rok vydržel . Během Té doby navštívíš  další desítky zemí, vytvoříš kapitálovou rezervu něco pod 1,5m  a zjistíš, že takhle je to nejlepší řešení pro zbytek života. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Regulace , kterou nazveš sjednocení pořád zůstává regulací. Paradoxně právě lenost lidí, kteří pořád chtějí, aby za ně někdo odpracoval nalezení co nejnižší ceny, vede formou regulací k jejímu zvýšení. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Moc nechápu ty úvahy o vhodnosti regulace nabídky různých služeb leteckých společnosti. Právě DEREGULACE  v letecké dopravě přinesla konkurenci a nižší ceny za vlastní přepravu. Když potřebuji víc služeb v lepší kvalitě, tak si připlatím. A Mikire, když by Tvá oblíbená společnost FR splnila vše co si přeješ, kolik by jsi byl ochoten zaplatit za letenku misto obvyklých 9.90 Eur?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Ko  Tao  v Shark Bay před týdnem trochu vlny a při šnorchlování  z pláže jsme viděli jen šedé stíny a někdy ani to ne a celý týden to stejné. Koupání bylo  s  menšími houpavými vlnami příjemné. Vítr byl v předpovědích na hodnotách 8 -12m/s. Potápěči si stěžovali na špatnou viditelnost kolem celého ostrova.  Na moři vlny tak velké, že byly zrušeny trajekty v 6.00  a v 6.30. Takže  jsme museli koupit nové letenky  do KUL.  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě nikdo nevyužil? Žádné zkušenosti?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má někdo srovnání  business class  v A330 oproti Q suites v A350., hlavně co do kvality lůžka?  Kvůli lepšímu itineráři jsem vzal A330, kterou znám a  považuji ji za  dobrou.  Jen abych pro příště (bude li nějaké) věděl co vzít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cena u některých OTA naskočí již na termíny v září 2019(např. 23.9.-30.9), ale jak píší na FT jen u pochybných OTA.  Akční cena jen na 7+ dní pobyty. Když je akční cena jen na OTA, má to nějakou šanci, že to pustí?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli ubytování zaplatíš podruhé přímo hotelu hrozí ti že se můžeš dostat do důkazní nouze. Reklamace vedená proti platbě hotelu nemusí být úspěšná protože služba byla poskytnuta. Reklamace proti zprostředkovateli také nemusí být úspěšná protože jsi službu využil na základě smlouvy s tímto zprostředkovatelem. Takže pokud banka nebude vstřícná budeš muset ty prokázat Která z těchto dvou plateb je neplatná. Takže závěr neplatit ani za cenu konfrontace s hotelem na základě potvrzení od zprostředkovatele

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

K tomu zatím není žádný důvod zaplacená služba je v současné době realizována a tak není co reklamovat. Problém nastane až když zaplatí stejnou službu podruhé hotelu. Proto základní rada zní Pokud to jenom trochu půjde v žádném případě neplatit podruhé. Jakmile zaplatíš pak můžeš požádat o reklamaci ale poneseš celou procesní zátěž a bude záležet na vstřícnosti banky jak tvojí dobrovolnou platbu posoudí A jakou dokumentaci bude  pro úspěšnou reklamaci požadovat

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tomáš  L. -  Já jsem teď měl s touhle šmejdskou  půjčovnou opačný problém.  Nechtěli  blokovat 1.100 eur deposit, ale chtěli účtovat jejich pojištění.  Trvalo to cca 15 min. než jsme se dohodli.  Jejich pojištění mi chtěli automaticky naúčtovat, bez jakékoliv domluvy.  Když jsem jim ukázal na potvrzení od Rentals, že má být blokován deposit 1.100 eur, tak to přeškrtla,  s tím , že to neplatí a musím mít jejich pojištění, jinak auto nebude. Teprve , když jsem trval na zavolání na hot line Rentals, tak to situaci odblokovalo. Ostatní proběhlo dle smlouvy zatím bez problémů. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak to vypadalo v  La Scale? A  na čem jsi byl?


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsme v blahé nevědomosti jeli  tramvají v Německu. Navíc jsme se někde dočetli, že platí na 1 převoz přes  Rýn. Převoznik tvrdil, že neplatí a chtěl zaplatit. My jsme měli jen kartu, tak  nás svezl vlastně nepřímo na ten  mobility ticket.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si naopak o něm myslím, že ví moc dobře jak funguje řada lidi při  hledání a kupování letenek.  A to že většina tady není  jeho cílovka, nic nemění na tom, že jeho podíl ve firmě byl reálně oceněn na více než 1 mld. Kč. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěl jste někdo s Levelem  v premium economy.? TeĎ v akci do Karibiku  vychází na solidních cca 400 Eur z  Paříže. Místa na nohy je tam dost, ale  opěradlo se mi zdá, že jde sklopit  málo. Možná má PE podobné parametry u  Iberie.  Také by mne zajímalo, zda i zde dochází k záměrnému rozesazování spolucestujících.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli je pravda co se píše, tak  Oliver se na  exitu nepodílí. Pro něj je údajně hlavní, aby měl rozhodující slovo,  při rozvoji firmy. Nějakou dobu exit  z pozice zakladatele blokoval  a tohle pro něj asi není  nic k  oslavě, protože Kiwi vidí v budoucnu o několik levels jinde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Těžko odhadnout, kde jsou pro Kiwi limity růstu, ale ekonomicky jejich příběh funguje. Meziroční nárůst obratu z 18 na 31 mld. Kč (2017/2018),  uživí 2500 zaměstnanců (2019)  a generují zisk. Vysoká hrubá marže. V konkurenci se  dokázali prosadit.  Jejich produkt oproti jiným prodejcům nedokážu posoudit, protože až na výjimky je nevyužívám. Většinou kupuju přímo u  aerolinky. Jestli máte někdo přehled, tak napište v čem jsou lepší než ostatní prodejci, když to v nízké ceně letenek asi nebude.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže to vypadá, že akci nikdo nevyužil.  Bohužel jsem přišel pozdě a ani jsem neměl dost času se tomu věnovat.  Ale v kombinaci s dalšími LC  bylo dříve možné nakombinovat zajímavé itineráře.  Navíc momentálně není ve  Francii stávková sezona v dopravě, jako to bylo před dvěma lety. Tak snad příště.  Konfigurace   B 717  je mezi LC  naprostá špička.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu