Příspěvky uživatele Rosm

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Aktuálně: některé hotely se zavírají pro nedostatek hostů, jiné které plánovaly otevření k 1.5. Posouvají datum otevření. Rusové úplně vymizeli, trochu ruštiny je slyšet diky jiným zemím ( Ukrajina, Bělorusko...). Nás přestěhovali ze Side do Beleku, situace zde stejná. Říkají tady ze asi Rusové nezacnou litat začátkem června ale později. Včera odletěl do Čech syn, v Antalii chtěli vidět PCR test, v Praze taky+ příjezdový formulář. Vše jen v mobilu. PCR test v hotelu za 30 euro.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja ti mikire tvůj styl neberu, jen říkám, ze tady v Turecku na riviéŕe se vyplatí AI. Už jsem psal, ze teď platím 50 euro/ os, ale v ceně možnost az 4 a la card restauraci - mrkni na Barut Hemera. Takže na tyden taky 700 euro -a dítě zdarma. 

Uz několik diskuzi tady bylo ohledně covid pojištění a právě to je v ceně pobytu u něm CK.

Co se týká  storen, mam zkušenost z června 2020, kdy jsem jeden den koupil letenky u wizz do Portugalska , večer hotel a druhy den mzv hodilo Portugalsko do ruda. Naštěstí tak udělali i rakusací takže wizz večer lety zrušil. Poslal jsem mail do CK a do 14 dni mi peníze vrátili na účet. Teď uvádějí zdarma storno hned na titulní stránce (jinak by asi opatrní Němci nikam nic nerezervovali).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir Proč si nechces na starší kolena dopřát alespoň jednou luxus, když je za par slupek? Přece když můžeš jist dobroty v hotelu,proč by ses stravoval v supermarketu. Možná by to pani ocenila. Upřímně, radši bych jezdil někam s wizz za nasyslene kredity, ale takový poměr cena kvalita se hledá blbě v navaznosti na covid podmínky. 


Jinak na Něm CK nedám už léta dopustit. Je pro me srovnatelny jak booking, agoda... A to nejde jen o Turecko, v Asii jsem kupoval během cest tak polovinu přes Němce . Nevýhodou je, ze musíš kupovat s min dvoudenním předstihem, jedou trochu postaru a dřív to nestihnou zprocesovat. Ale platí tady, čím dřív koupíš tak koupíš levněji. Mají domluvené slevy za brzké rezervace, 4=3,  7=6 atd A taky vydělávají na cenách letenek, které nepotřebujes. A ještě jedna důležitá věc. Zatímco na booking cenu hotely upravuji jak chtějí a tedy když mají skoro plno, cenu osoli, u Němců je pořad stejná. pravidelně tak kupuju hotely v Miláně, kde na booking v porovnání s N CK mají tyden předem  i poloviční ceny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mirjur Pokud si koupíš u něm CK jen hotel bez letenek a transferu; ušetřis min 20%. Na recepcich mi několikrát potvrdili, ze to tak vyjde nejlevněji Chtěl jsem si kolikrát pobyt prodloužit, ale po sdělení ceny jsem radši on-line koupil na webu v Německu a přišel jen s voucherem.

jak říkáš správně, je to typicky valeci destinace,u dobrých hotelu s perfektními sluzbama a jídlem za super peníze, teď bydlíme sice v dražším hotelu (50 euro/os), ale krevety a bifteky hrnou buldozerem:-)

Ty Kanary jsem zmínil jen kvůli mikirovi, ten jezdí hodně kanáry a Lowcost., bez dalšího srovnávání pro ostatní. 

@andreko: pokud jsi v Turecku ještě nebyla, určitě bych jel poprvé s AI, navíc s dětmi, které tady do 12 let dávají zdarma.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire, zkus radši Pegasus, fakt jiná liga proti Ryanu; např sedačky s velkým prostorem na nohy, kromě 55cm kufru do letadla je možné ještě další male zavazadlo, ještě se mi nestalo; ze by někomu dělali pakarnu u vstupu do letadla. Navíc odbavene kufry posílají automaticky do cílové destinace, takže bez vopruzu při tranzitu. Nnehejbaji moc s cenami, takže si můžeš koupit v pohodě letenku par dni před odletem -doporucuju ji koupitdriv, daji se měnit.Dalaman a jeho pobřeží je nádherné; ale myslím, ze s tvým budgetem bys měl letět do Antalye. Ja kupuju hotely zásadně přes něm CK na booking nekoukej, koupíš fajn hotel 5*Ai za 30 euro v Side nebo Beleku a už tě nikdo na Kanarech neuvidi. Na booking nekoukej ten je moc v Turecku drahej. Testy do června třeba zruší .. Možná tady nebudou Rusové ani v červnu, prý se rozhodnou ke konci května, podle momentální situace s covidem v Turecku. Nezkoušel jsem ještě tureckou CK - etstur.com.,tam mají úplně nejlepší ceny...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posílám report ze Side Od včera razantní úbytek ruských hostů. Důvodem je zákaz charterových letu z Ruska, který nařídil Putin kvůli narůstajícím počtům covid pozitivních v Turecku. Takže do konce května se nabízí navštívit liduprazdnou riviéru a udělat si výlety. V našem hotelu s kapacitou 1100 lidi bylo minuly tyden cca 500 a teď je cca 100 lidi. Tady covid je minimálně ( na rozdíl od Istanbulu), kromě víkendů vše otevřeno. Jinak v Praze při odletu chtěli  PCR test v angl a potvrzení o Hes kódu. V Turecku už nic nechtěli vidět . Zpet testy nevyžadují, ale uvidíme. Ve státních nemocnicích za nej požadují směšnych cca 12 euro/ PCR test.

 

 

 

 

 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak s očkováním v Srbsku je konec:

https://www.krone.at/2385316

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jezdím několik let v létě  cca 3x za sezonu služebně poblíž Lignana, tak tam 1-2 noci nocuju. Na  medůzy jsem v moři nenarazil, jednou byly vidět ráno na pláži. Je to tam orientovaný na rakušáky, takže ceny vyšší, kolem Rimini jsou ceny podstatně nižší při stejné úrovni. Ale k pěknému moři bych ještě trochu popojel - třeba na úžasnou Elbu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má někdo tip na zpáteční letenky po 10 eurech na zimní letový řád 21-22? Daří se mi najít levně pouze jednosměrné, rád bych přebukoval právě zrušené letenky koupené s flexem za euro.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ryanair to ve Vídni balí...

https://www.krone.at/2290186

Myslím, že se můžeme obávat rušení letních letů ve velkém

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Protože budou ( asi dnes ) zrušeny lety WAW-TLV do 13.10., rychlou koupí se nabízí několik možností:

1. Prodloužit si platnost kreditu

2. Zakoupit ,,zdarma" členství Wizz s tím, že vložené peníze se vrátí do kreditu 

3. Prostě si jen zvýšit kredit o 20% (při platbě kartou)

https://www.rmf24.pl/fakty/polsk...-rozporzad,nId,4759265

EDIT:  UŽ ZRUŠENO

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud někoho zajímá Gruzie, je levně k dispozici v říjnu 2021 z Wroclavi, (např 19.-23.10. za cca 700 Kč RT).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera návrat z Turecka, v Praze při odjezdu nikoho nic na letišti nezajímá, letadlo do IST (A330) poloprázdné.

IST letiště docela zaplněné Turky, měli jsme pakárnu, protože vyžadují ještě150 dní platný pas a my měli asi 140. Naštěstí se podařilo Turky obměkčit a 150 Eur pokutu jsme neplatili. Letadlo do Antalye skoro plné (pátek večer). Žádné dotazníky pouze měření teploty před gatem.  V hotelích (byli jsme ve dvou 5 star) pouze rusky mluvící hosté a Turci. Přísná hygiena, rozestupy, stálá dezinfekce (třeba lehátka na pláži po odchodu), personál roušky, nabízeli ale všechny služby jako dřív. Maximální spokojenost. Zpátky jsme letěli v C, opět měření teploty, z AYT do IST žádný servis, vyhlášený salónek Turkish airlines v IST tragedie, proti loňsku tak max 10% (považoval jsem ho dříve za nejlepší lounge, kde jsem byl). Z IST do PRG opět A330, tentokrát economy hodně zaplněná, v C nás bylo 5. Servis krabička a plast příbor, z pití na výběr jen juice, cola, mléko !, minerálka, pivo, víno. V Praze se nás nikdo na nic neptal, cizinci něco vyplňovali a několik rusky mluvících do ČR policie nepustila.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ukrajina neprodlouží zákaz vstupu cizinců - platný do 28.9., nicméně zveřejnila seznam nežádoucích zemí:

https://moz.gov.ua/article/news/...-stanom-na-

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Thajsko dnes oznámilo, že se pomalu otvírá turistům, na ty z ČR ale zatím nejsou zvědavý....      https://www.bangkokpost.com/lear...s-approved

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak wizz potichoučku zdražuje co může- v týdnu dost vosolili cenu za mimina,  uvedli možnost výběru sedaček vedle sebe ,,se slevou" ale co mě štve  - v ceníku sice stále uvádějí cenu za flex 12 E, ale počítají min 400 Kč (tedy min 15 E, zjištěno při rezervaci z PL-68PLN nebo HU- 5500Ft), což už je lumpárna.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rakousko od soboty ruší zákaz letů, nicméně platí zpřísněné podmínky pro vstup do Rakouska z rizikových zemí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Škoda, že ses nezmínil včera, byl  dispozici BTS-ODS :

Jinak vidím na rušení TLV- VIE  nebo BTS -VAR. Israel jde s covidem ostře nahoru a rakušani si to teď docela hlídají


bts-ods.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzhledem k NOTAMu z Rakouska od 16.7. jsem si nakoupil několik letů z kreditu na Balkán za 9,99 Euro, tak doufám, že v první polovině září už to zase poletí...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Qlk napsal(a):

Asi nic, že?

Už se o nic pokoušet nebudu, nabídli mi 100%, takže jsem si jen posunul platnost kreditu.

Btw. Chci si koupit z kreditu Privilege Pass za 200euro, máte s tím někdo nějakou špatnou zkušenost?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lety z MLA do BEG a SKP zrušeny, tak uvidím, jestli wizz opravdu 120% z kreditu už nedá

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem si dal 10 dní pauzu, dlouho jsem čekal na kredity a  ještě zkusím MLA-BEG (SKP), 

dnes Malta zveřejnila aktuální seznam dalších povolených zemí:

https://www.visitmalta.com/en/covid-19

Jede v tom vůbec ještě někdo? Dostal někdo v červenci 120% zpět?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je 12.15 , 3 hod do odletu a do teď žádnej cancel, do 12.14 jsem to přehodil jinam, UFFF

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám připravený výměny za 49,99E  SKP-MLA -7., OTP-MLA -5., OTP-CLR-3

, TSF-OTP -10.7., Dávám jim čas do 12.05

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Qlk napsal(a):

Možná se v GOT uvidíme, budu tam nastupovat do letadla :-)

Tady ale už není:

https://www.airport.gdansk.pl/lo...ow-p2.html

Ten náskok Vám teď závidím

Teď jsem si uvědomil, že poletíš s mojí mamkou, tak si alespoň pokecáš, jak bylo ve Švédsku...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu