Ahoj Dave, prosím tě, rádi bychom s přítelkyní podnikli takový výlet - naše představa je letět do Bangkoku, projet celé Thajsko směrem na jih (po cestě se zastavit na známějších místech) - cca 14dní, potom přeletět do Kuala Lumpur (cca 6dní) a trošku projet Malajsii, pokud by to bylo možné a cenově levné, zahrnuli bychom do tohoto výletu i Filipíny (cca 3dny, které bychom odkrojili z Thajska a Malajsie) - na tyto přelety by bylo nejlevnější využít asiaair? Chtěl bych tě poprosit, jestli mi můžeš pomoct s letenkama? Termínově by se mi líbil listopad, jediná podmínka je 13-14 pracovních dní dovolené a natáhnout je pokud možno na co nejdýl (s víkendama a svátkama), ideálně jsem se díval by bylo do toho zahrnout svátek 17.listopadu, takže odlet třeba 15.11., návrat 7.12. (příklad). Viděl jsem tu dřív nějaké akce, ale nevím, jestli je možné je nějak ještě využít nebo jestli je nějaká šance, že by se nějaká akce objevila ještě na nějaké termíny před hlavní sezonou, kdy je mi jasné, že levné letenky nejsou a nebudou... Co se týká letiště pro návrat, tak nejlépe Brno, Vídeň, Praha, Bratislava, ale případně jsem ochoten i Budapešť, Mnichov nebo nějaké Polské město poblíž Ostravy. Předem díky za rady  .

Bangkok/Kuala Lumpur

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Ahoj Dave, prosím tě, rádi bychom s přítelkyní podnikli takový výlet - naše představa je letět do Bangkoku, projet celé Thajsko směrem na jih (po cestě se zastavit na známějších místech) - cca 14dní, potom přeletět do Kuala Lumpur (cca 6dní) a trošku projet Malajsii, pokud by to bylo možné a cenově levné, zahrnuli bychom do tohoto výletu i Filipíny (cca 3dny, které bychom odkrojili z Thajska a Malajsie) - na tyto přelety by bylo nejlevnější využít asiaair? Chtěl bych tě poprosit, jestli mi můžeš pomoct s letenkama? Termínově by se mi líbil listopad, jediná podmínka je 13-14 pracovních dní dovolené a natáhnout je pokud možno na co nejdýl (s víkendama a svátkama), ideálně jsem se díval by bylo do toho zahrnout svátek 17.listopadu, takže odlet třeba 15.11., návrat 7.12. (příklad). Viděl jsem tu dřív nějaké akce, ale nevím, jestli je možné je nějak ještě využít nebo jestli je nějaká šance, že by se nějaká akce objevila ještě na nějaké termíny před hlavní sezonou, kdy je mi jasné, že levné letenky nejsou a nebudou... Co se týká letiště pro návrat, tak nejlépe Brno, Vídeň, Praha, Bratislava, ale případně jsem ochoten i Budapešť, Mnichov nebo nějaké Polské město poblíž Ostravy. Předem díky za rady smiley Měj se! Staňa

0

nevím, jestli se tu smí linkovat na konkurenci, ale tady je prg-bkk-vie za 12503,- (s kódem)
https://www.pelikan.cz/cz/web/?a_aid=cce47f08#/calendars/list/498
Kdyžtak mě ps napřed upozorněte, než mě smažete smiley Air asia a Malindo air alias Lion air jsou asi obecně nejlevnější, ale ruku do ohně bych za to nedal

0 Citovat

Ahoj, ty Filipíny bych z toho asi vynechal .. 2 dny Vám sežere jen cesta, letenka s báglem už taky něco stojí.. na těch cca 21 dní už je i Thajsko a Malajsie dost ( v ideálním případě odlet sobota, návrat neděle ). Odečti si také cestu z/do evropy.
Jinak se také nabízí Emirates ( Mnichov - Bangkok / Kuala Lumpur - Mnichov ) - 12404Kč.

0 Citovat

Taky si myslím, že Filipíny na 3 dny nemá smysl. My tam byli 4 dny, z toho 2 dny cesta + 1 den Manila + 1 den Taal/Tagaytay a konec... to je jen taková malá ochutnávka a litovali jsme, že nemůžeme projet ani to zajímavé z Luzonu, natož pak Cebu nebo Boracay. Buď vyměňte jednu z těch dvou (krásných!) zemí za Filipíny, nebo si je naplánujte na jindy.

0 Citovat

Ze všeho nejdříve bych si vzal mapu a podíval se do ní trochu důkladněji – uvědomíte si při tom jak velké země Thajsko, Malajsie i Filipíny jsou (Thajsko měří od severu k jihu skoro 2000 km) a že všechny tři stihnout za tři týdny je nesmysl. Jen samotné Thajsko za tři týdny je docela rychlovka, zejména pokud k tomu člověk přidá pár dní válení se někde u moře.

U přeletů po Asii bych určitě nespoléhal jen na Air Asia, kteří zaleka nejsou vždy ti nejlevnější a je tu i celá řada jiných. Jetstar, Tigerair, Malindo Air, Nok Air.
Zajímavou alternativou pro přelety konkrétně mezi BKK a KUL jsou aerolinky z Evropy ale i odjindu, které mají přelet BKK-KUL jako „přívěsek" k jejich dálkovému letu a mají právo prodávat letenky i na úsek BKK-KUL a opačne.. Příkladem takové aerlinky je Royal Jordanian nebo Ethiopian: http://www.kayak.de/flights/KUL-BKK/2014-11-19-flexible

0 Citovat

Neco podobneho mam v planu ja se svoji pritelkyni jen ja uz jsem fazi kdy dokoncuji rezervace a prakticky vse naplanovano... mame to v terminech jak jsi chtel ale ne na 23 dni jako ty ale na nejakych 40 dni... zaciname filipiny pak indonesie a thajsko. thajsko uz jsme videli takze jedem jen na mista kde se nam to libilo tim odpada zbytecny cestovani. Byt ve tve kuzi tak s 23 dnama bych nic moc nevymyslel a zameril se jen na thajsko minulej rok jsem byl v thajsku na 24 dni a bylo to akorat! objedes 3-4 ostrovy a jeste ti zbyde neco na bangkok. Pokud do toho chces zahrnout i Filipiny vyclenil bych si minimalne tyden.. Jeden den priletis do Manily pravdepodobne.. kdyz budes mit stesti stihnes jeste nejakej let na ostrov.. tam se 5 dni porozhlidnes a povalis zpet manila. Cenove je to uz narocnejsi nez se zamerit jen na Thajsko.. takovej prelet z Thajska na Filipiny se pohybuje kolem 3 tisic v jednom smeru pokud nekapnes na nejakou akci. takze byt tebou nevymyslim a zamerim se jen na to Thajsko.. Je to super zeme a 3 tydny je tak akorat pokud si to chces uzit. 3 dny na filipiny je nesmysl smiley

0 Citovat

Díky všem, máte pravdu, Thajsko upřednostňuju, sice tu Malajsii bych moc rád stihnul taky, ale nebudu to lámat přes koleno.
Zbyna: Můžeš mi prosím případně doporučit nějaké místa, kde se vám líbilo, popřípadě taky ubytko nebo nějaké tipy na přejezdy atd.? A jak jste to řešili s očkováním? Byl bych moc rád, sám neznám nikoho, kdo by tam byl a přece jen dobré doporučení a zkušenosti jsou to nejlepší, co člověk může mít... Případně můj email checkit@seznam.cz , předem moc díky.

0 Citovat

Moje oblíbená místa :

přírodní highlighty
1) vesnice Mae Salong na sever od Chiang Rai a okolí - krásná hornatá krajina čajových plantáží, málo turistů
2) Oblast Kanchanaburi - jeskyně, historie, vodopády, hory, blízko od bangkoku
3) Národní park Khao Yai - snadno dosažitelná džungle z Bangkoku, kde jde trekovat bez průvodce, sloni
4) provincie Mae Hong Son - daleko od všeho, treky, hory

Lidi+kultura
1) Chiang Mai - na itineráři skoro každýho. Přeturistováno.
2) Ayutthaya - kousek od bangkoku, památky
3) Bangkok - není bez kouzla, ale ~ 2 dny asi stačí

Moře
1) Koh Tao - hodně potápění za málo $$$, pro mě správnej poměr klidu a rušnosti. Superfajn
2) Krabi - pláže, pískovce, příroda. Celkem fajn
3) Koh phi phi - Pláž z filmu Pláž, hlava na hlavě. Ne moc fajn

0
7 reakcí