Mezinárodní řidičák - Martinique
Ahoj lidi,
s narůstající cestovní horečkou jsem těsně před odletem narazila na informaci, že na Martinik potřebuju mít mezinárodní řidičák. Já až do teď vycházela z premisy, že je to EU, čili ho nepotřebuju. Máte s tím někdo zkušenosti, že ho chtěli při půjčení auta, při kontrole policajti.
Předem díky
Loni na jaře Marinik i Guadelopue normální český řidičák bez problémů v půjčovně. Policajti mě nestavěli:)
Pokud si necháš vystavit mezinárodní řidičák, tak pozor, jsou dva typy. Některé země uznávají jen jeden z nich. (Jak je to na Martiniku a jestli ho opravdu potřebuješ, to nevím)
V ramci EU je prece uplny nesmysl, aby byl potreba mezinarodni ridicak. Tipuji, ze na tu informaci jste narazila nekde, kde to prelozili napr. z nejakeho textu urceneho pro Ameriku resp. obecne pro ne-EU ne-francouzsky mluvici zeme, tak aby proste na miste tomu dokladu rozumeli. Ale nas ridicak urcite plati ve Francii a Martinik = Francie.
Řidičák postačí klasický český, jenom je třeba si dát pozor na mobilního operátora.
Tmobile nemá žádnou smlouvu na Martiniku, a proto tam nejdou žádné data - duben 2019
Volání funguje v rámci EU a SMS jsou taky problém, pokud budete potřebovat potvrzující kódy pro platby,
můžou přijít až za jeden den, nebo vůbec.
Pozor klidně vám budou lhát, že to tam mají funkční.
Petr Soukup napsal(a):Kde jste na to narazila? Před měsícem na Guadeloupe žádný problém s CZ řidičákem.
No právě že jsem na to narazila i tady na cestuj levně v průvodci, což je mi dost divný. No letíme ve středu ráno, tak mám teoreticky ještě pár hodin na rozhodnutí.