Ahoj všem, mám dotaz. Je to už pár let, co jsem naposledy letěla s eayJetem (naposledy v roce 2020). Při poslední cestě po mě na kontrole chtěli, ať kufr vložím do té jejich přihrádky. Po sundání koleček se mi bez problému vešel a tak jsem mohla jít do letadla. Teď jsem ale četla nějaké diskuze, kde si slečna stěžovala, že i když se jí kufr vešel do přihrádky, stejně po ní personál chtěl, aby zaplatila příplatek, jelikož na obrázku palubního lístku je namalovaný pouze batůžek, nikoliv kufr :D Po půl roce hádání slečně nakonec platbu ještě vrátili, ale chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo nejnovější zkušenost. Je mi jasný, že záleží hlavně na personálu, nicméně asi úplně není komfortní se tam s nimi pak dohadovat, nehledě na to, že moje AJ není zrovna plynulá a nejlepší. Já měla vždy za to, že když si teda sundám kolečka a kufr se mi do přihrádky vejde, nemůže nastat problém. Navíc jsem ani nikdy neletěla s odbaveným zavazadlem a absolutně netuším, kam bych pak pro kufr musela jít :D Nebo zda bych teda zaplatila „pokutu“ a kufr bych si mohla vzít normálně na palubu nad sebe? Oni na palubních lístkách píšou, že se zavazadlo musí vejít pod sedačkou před vámi, jenže co si pamatuju z minulý cesty, automaticky jsme tam ty kufry začali strkat a letušky nás stejně upozornili, že je musíme dát nahoru nad sedačky a pod sedačkou být nemohou :D V tom případě nechápu, proč to tam takhle mají uvedené. Koukala jsem na ceny příplatků ještě online a bylo by to necelých 900 Kč za jeden let :-/ Kolik by to bylo na místě, to teda netuším, ale počítám, že asi více...Nemáte někdo prosím nejnovější zkušenost s eaysJetem a příručákem? Letím do Londýna na Gatwick, ale to asi není podstatný. Pokud bych musela u Gate platit „pokutu“ kufr mi odvezou do zavazadlovýho prostoru, nebo si ho budu moci vzít s sebou? Jsou tak extrémně přísní, že již není možné mít kufr (i s povolenými rozměry), ale pouze baťoh? Předem všem mockrát děkuju!  .

easyJet - příruční zavazadlo

Založila ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

Ahoj všem, mám dotaz. Je to už pár let, co jsem naposledy letěla s eayJetem (naposledy v roce 2020). Při poslední cestě po mě na kontrole chtěli, ať kufr vložím do té jejich přihrádky. Po sundání koleček se mi bez problému vešel a tak jsem mohla jít do letadla. Teď jsem ale četla nějaké diskuze, kde si slečna stěžovala, že i když se jí kufr vešel do přihrádky, stejně po ní personál chtěl, aby zaplatila příplatek, jelikož na obrázku palubního lístku je namalovaný pouze batůžek, nikoliv kufr :D Po půl roce hádání slečně nakonec platbu ještě vrátili, ale chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo nejnovější zkušenost. Je mi jasný, že záleží hlavně na personálu, nicméně asi úplně není komfortní se tam s nimi pak dohadovat, nehledě na to, že moje AJ není zrovna plynulá a nejlepší. Já měla vždy za to, že když si teda sundám kolečka a kufr se mi do přihrádky vejde, nemůže nastat problém. Navíc jsem ani nikdy neletěla s odbaveným zavazadlem a absolutně netuším, kam bych pak pro kufr musela jít :D Nebo zda bych teda zaplatila „pokutu“ a kufr bych si mohla vzít normálně na palubu nad sebe? Oni na palubních lístkách píšou, že se zavazadlo musí vejít pod sedačkou před vámi, jenže co si pamatuju z minulý cesty, automaticky jsme tam ty kufry začali strkat a letušky nás stejně upozornili, že je musíme dát nahoru nad sedačky a pod sedačkou být nemohou :D V tom případě nechápu, proč to tam takhle mají uvedené. Koukala jsem na ceny příplatků ještě online a bylo by to necelých 900 Kč za jeden let :-/ Kolik by to bylo na místě, to teda netuším, ale počítám, že asi více...Nemáte někdo prosím nejnovější zkušenost s eaysJetem a příručákem? Letím do Londýna na Gatwick, ale to asi není podstatný. Pokud bych musela u Gate platit „pokutu“ kufr mi odvezou do zavazadlovýho prostoru, nebo si ho budu moci vzít s sebou? Jsou tak extrémně přísní, že již není možné mít kufr (i s povolenými rozměry), ale pouze baťoh? Předem všem mockrát děkuju!

0

Pokud se vám zavazadlo vejde do klece (jsou tam dvě pro dva různé rozměry dle tarifu, který jste si koupila), tak je úplně jedno, jestli je to kufr, batoh, nebo pytel na odpadky. Jestli budete mít zavazadlo v letadle pod sebou, nebo nad hlavou, vás také moc trápit nemusí.

0 Citovat

No to jsem si celou dobu myslela také. Jak jsem psala - před dvěma lety se mi po sundání koleček kufr do schránky bez problému vešel. Jestli sundám nebo nesundám kolečka už také může být každému jedno, hlavně, že se kufr vejde. Nicméně reaguji právě na tu diskuzi od slečny, kde po ní dodatečný poplatek vyžadovali s tím, že se nejedná o baťoh ale o kufr :D Což mi přijde úsměvné, pokud se do klece vleze :)

0 Citovat

Litame dost easyjetem a to mini zavazadlo nikdo zatim nemeril. Je teda pravda, ze jsem ho ve forme kufru u nikoho nevidela, vsichni maji batuzky nebo tasky.

0 Citovat

anet.novakova napsal(a):

No to jsem si celou dobu myslela také. Jak jsem psala - před dvěma lety se mi po sundání koleček kufr do schránky bez problému vešel. Jestli sundám nebo nesundám kolečka už také může být každému jedno, hlavně, že se kufr vejde. Nicméně reaguji právě na tu diskuzi od slečny, kde po ní dodatečný poplatek vyžadovali s tím, že se nejedná o baťoh ale o kufr :D Což mi přijde úsměvné, pokud se do klece vleze :)

 

Lidi si často vymýšlí strašné věci ... a až pak když se začnete dotazovat na detaily, tak z nich začnou padat detaily, které ukazují, že vše bylo vlastně úplně jinak.

2
4 reakce