Lětěli jsme zpět z Islandu 8/2023. Letenka koupena přímo na swiss.com. V zákl. tarifu letenky bylo velké zavazadlo 23 kg a 8 kg. Chtěli jsme však ještě jedno velké navíc. V manage booking však nebyla možnost přidat zavazadlo. Můžete zde přidat klidně paddleboard či golfové hole, změnit economy na business třídu, ale zavazadlo přidat nelze. Prošel jsem google, odkazy směrovaly na manage booking a že to bude stát 20 EUR. Volal jsem na CZ číslo swissu v Praze a tam mi bylo sděleno, že zaplatím na letišti 70 EUR, že to online není možné, páč je let operovaný jinou společností (přitom je to dcera Swissu). Na letišti v Akureyri nám řekli, že se zavazadlo platí na palubě letadla, prý to bude stát 20 euro. Byl to noční let, cca v 3h. ráno přišla letuška a že budu platit zavazadlo navíc cena 90 CHF. CHF dle výpisu z účtu stál 26 Kč. Tedy batoh navíc 2340 Kč! Byl jsem šokován výší, zaplatil jsem a poté jsem se zeptal, proč je na účtence cena 1x 50 CHF a poté 4x 10 CHF. Letuška odpověděla cosi, že to prostě tolik stojí, ale ona to nemá v terminálu a musela tam tedy zvýšit u druhé položky quantity QTY na 4x. Přišlo mi to vyděračské, vůbec se mi to nelíbilo. Island byl parádní, ale do Akureiry nelítejte, auta tam na 14 dní stojí o 10 tis. více než z Rejkjavíku. Leda byste ušetřili hodně na letenkách.. Dotaz: Lze se proti této ceně někde bránit? Je možné rozporovat chybnou účtenku s QTY 4, i když šlo o jedno zavazadlo? Máte někdo podobnou zkušenost?  .

Edelweiss Air, přidání zavazadla navíc 90 CHF jeden směr.

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

1 reakce

Lětěli jsme zpět z Islandu 8/2023. Letenka koupena přímo na swiss.com. V zákl. tarifu letenky bylo velké zavazadlo 23 kg a 8 kg. Chtěli jsme však ještě jedno velké navíc. V manage booking však nebyla možnost přidat zavazadlo. Můžete zde přidat klidně paddleboard či golfové hole, změnit economy na business třídu, ale zavazadlo přidat nelze. Prošel jsem google, odkazy směrovaly na manage booking a že to bude stát 20 EUR. Volal jsem na CZ číslo swissu v Praze a tam mi bylo sděleno, že zaplatím na letišti 70 EUR, že to online není možné, páč je let operovaný jinou společností (přitom je to dcera Swissu). Na letišti v Akureyri nám řekli, že se zavazadlo platí na palubě letadla, prý to bude stát 20 euro. Byl to noční let, cca v 3h. ráno přišla letuška a že budu platit zavazadlo navíc cena 90 CHF. CHF dle výpisu z účtu stál 26 Kč. Tedy batoh navíc 2340 Kč! Byl jsem šokován výší, zaplatil jsem a poté jsem se zeptal, proč je na účtence cena 1x 50 CHF a poté 4x 10 CHF. Letuška odpověděla cosi, že to prostě tolik stojí, ale ona to nemá v terminálu a musela tam tedy zvýšit u druhé položky quantity QTY na 4x. Přišlo mi to vyděračské, vůbec se mi to nelíbilo. Island byl parádní, ale do Akureiry nelítejte, auta tam na 14 dní stojí o 10 tis. více než z Rejkjavíku. Leda byste ušetřili hodně na letenkách..

Dotaz: Lze se proti této ceně někde bránit? Je možné rozporovat chybnou účtenku s QTY 4, i když šlo o jedno zavazadlo? Máte někdo podobnou zkušenost?

0

Banka - reklamace karetní transakce a popište jim případ.

Zavzadlo nešlo přidat v manage my booking. Podle podmínek mělo stát 20 EUR (odkaz na něj + PDF s cenou). Volal jste na infolinku a tam řekli, že se to bude platit v letadle (výpis hovorů). V letadle jste platil, ale na účtu je 90 CHF a ještě divně rozúčtované. Ty rozdílné ceny okolo bych vynechal. Na podpoře jsou jen lidi a těmi dalšími cenami okolo je jen zmatete.

+ si ověřit, zda 26 Kč/frank odpovídá kurzu banky (mohlo by, zas o tolik vyšší není) nebo byla provedena vynucená DCC.

0
1 reakce