Dobrý den cestovatelé:)není mi jasná jedna věc ohledně letenek z Lyonu na Havaj a zpět. Již jsem si koupil zpáteční letenky Praha-Lyon, ale včera jsem zrovna přemýšlel nad tím, že budeme muset při cestě zpátky (Havaj-Los Angeles-Londýn-Lyon-Praha) několik hodin čekat v Londýně na přílet do Lyonu a poté čekat asi dalších 10 hodin v Lyonu na odlet do Prahy. Je možné v takovémto případě let z Londýna do Lyonu vynechat a dokoupit si letenku Londýn-Praha. Ušetřilo by nám to spoustu času. Otázka samozřejmě je, když se jedná o stejnou společnost (british airways), jestli se dá s aerolinkou dohodnout o vyhození zavazadel v Londýně. Máte s tímto někdo zkušenost?Díky moc,Michael .

Vynechání posledního přestupu a koupení jiné letenky (úspora času)

Založil(a) ve fóru Letiště

10 reakcí

Dobrý den cestovatelé:)

není mi jasná jedna věc ohledně letenek z Lyonu na Havaj a zpět. Již jsem si koupil zpáteční letenky Praha-Lyon, ale včera jsem zrovna přemýšlel nad tím, že budeme muset při cestě zpátky (Havaj-Los Angeles-Londýn-Lyon-Praha) několik hodin čekat v Londýně na přílet do Lyonu a poté čekat asi dalších 10 hodin v Lyonu na odlet do Prahy. Je možné v takovémto případě let z Londýna do Lyonu vynechat a dokoupit si letenku Londýn-Praha. Ušetřilo by nám to spoustu času. Otázka samozřejmě je, když se jedná o stejnou společnost (british airways), jestli se dá s aerolinkou dohodnout o vyhození zavazadel v Londýně. Máte s tímto někdo zkušenost?

Díky moc,

Michael

0

Aby to bylo jasné: koupil jsem od British Airways Lyon-Honololu a zpět a k tomu je třeba zpáteční Praha-Lyon

0 Citovat

najviac sa usetri casu ak by si vynechal prvy segment :)

ale zarty bokom, zalezi od spolocnosti a situacie... keby bol dlhy prestup v londyne, tak by sa to mozno dalo uhrat na nieco ze si chces vytiahnut z kufra alebo take nieco

Ale istota je letiet bez batoziny.

0 Citovat

Nejvic casu by jsi usetril, kdyz by jsi si to tady na foru vyhledal. Resilo se to tady x-krat.

0 Citovat

Z Lyonu to bylo za 12K, takže nejlepší by byl segment, který by pro mě znamenal za 12 rovnou z Prahy:)

Bez batožiny to možné není. Tak asi jedině napsat přímo letecké společnosti

0 Citovat

inak ma napada jedna zvrhlost, ale neviem ci to niekto skusal. Co tak "stratit" batozinu ... nedovezu ju potom domov tak ci tak? :)

0 Citovat

Mám s tým skúsenosti (nielen) u spoločnosti British Airways. Na check-ine na spiatočnej ceste žiadam poslať batožinu len do Londýna. BA s tým problém nikdy nemali. Ale v tvojom prípade budeš na spiatočnú cestu nastupovať na Havaji, a to buď do lietadla American Airlines, alebo Alaska. No a títo problém môžu mať (tiež osobná skúsenosť). Vtedy máš šancu požiadať o "skrátenie" letu len do Londýna ešte aj na letisku v Los Angeles. Ak tam máš dosť času a ak je let LAX-LHR operovaný spoločnosťou BA.

Zrhunuté: BA s tým problém nemajú, ale ich partneri môžu mať.

0 Citovat

Házení hráchu na stěnu...

Nejde zobecňovat subjektivní zkušenost. Mně se to povedlo 2× ze 2 pokusů, ale nikdy bych si nedovolil napsat, že to jde... Tam zaleží na spoustě faktorů, ve fóru tady o tom je popsáno dost. Jediná jistota je opravdu ten přiručák.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Co tak "stratit" batozinu ... nedovezu ju potom domov tak ci tak? :)

Batožinu stratil cestujúci, nie "letisko" ani dopravca, tak ju možno dajú do strát a nálezov, a po určitom čase predajú alebo zničia. Sotva ju bude dopravca prepravovať na vlastné náklady, hlavne keď zistí, že cestujúci nenastúpil na letový segment.

0 Citovat

Díky všem!

0 Citovat

Ak si otrlá osobnosť, tak sa to dá spraviť vždy, všade a s hocijakou spoločnosťou. Píšeš že čakanie v Londýne je "pár hodín". Tak tých pár hodín strávte nakupovaním, v reštaurácii / vybehnite do mesta a naschvál zmeškajte connection. Batožinu by vám mali z letu vyložiť keď vás na gejte nenájdu, prípadne odletí bez vás do Lyonu a odtiaľ vám ju pošlú do Prahy (t.j. všetko cenné a dôležité do cabin bagu).

Odmietnite náhradné riešenia od British s výhovorkou že pôjdete autobusom / nemáte už peniaze / idete teda pozrieť anglickú babičku do Stratfordu / prišlo vám z toho všetko straaašne zle a už ten let nedáte / XY ďalších možností podľa fantázie. Nikto vás jednoducho odletieť nedonúti... pre paranoidných odporúčam po takejto eskapáde na pár týždňov znížiť limit na karte, cez ktorú sa letenka kupovala na nulu - ak by niekoho náhodou napadlo charge-ovať zmenu destinácie.

0
10 reakcí