Ahoj, kupoval jsem dovolenou přes Student Agency (dovolena.cz), slečna, která to se mnou zařizovala mi poslala odkaz na vypujčení auta od dovolena.cz - https://dovolena.rentalcars.com/...amp=header - je vidět, že jde o rentalcars.com jen s reklamou dovolena.cz. Našel jsem auto a chtěl ho zarezervovat. Po zadání kreditní karty a kliknutí na rezervovat se mi zobrazilo ,,Tato cena již není aktuální a není možné provést rezervaci, proveďte prosím nové hledání" - vrátil jsem se tedy na hlavní stránku a auto zarezervoval s jinou kartou, ukázalo se mi to samé. Zkusil jsem tedy vybrat jiné auto - pořád to samé. Celkem jsem takto provedl 5 rezervací a u všech zaklikl zaplatit jen zálohu i když platba  proběhnout neměla, nepřišla mi žádná potvrzovací sms s kódem. Vyhledal jsem tedy přímo stránku Rentalcars.com - vyhledal stejné auto, zadal kartu a provedl rezervaci- ukázalo se mi ,,Vaše rezervace je potvrzena, na zadaný email jsme vám poslali potvrzení". Šel jsem se tedy podívat na email ale měl jsem tam celkem 6 potvrzení od Rentalcars o pronájmu auta, takže všech 6 rezervací předtím kde se mi ukázalo  ,,Tato cena již není aktuální a není možné provést rezervaci, proveďte prosím nové hledání" se potvrdily. Celkem se mi strhlo 6.000 Kč za 6 záloh.  Nemáte s tím někdo zkušenost? Pokud chci rezervace zrušit, účtují si za to poplatek ve výši zálohy, tedy 1000 Kč.Nevíte jestli je to chyba Student Agency nebo Rentalcars.com popřípadě jak mohu požadovat vrácení všech záloh, kromě toho 1 auta které si chci pronajmout?A jak je možné, že na 1 dostupné auto v 1 termín mě systém nechá udělat 4 rezervace?Děkuji moc za odpověď  .

RENTALCARS - několik rezervací na 1 auto

Založil ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Ahoj, kupoval jsem dovolenou přes Student Agency (dovolena.cz), slečna, která to se mnou zařizovala mi poslala odkaz na vypujčení auta od dovolena.cz - https://dovolena.rentalcars.com/...amp=header - je vidět, že jde o rentalcars.com jen s reklamou dovolena.cz. 

Našel jsem auto a chtěl ho zarezervovat. Po zadání kreditní karty a kliknutí na rezervovat se mi zobrazilo ,,Tato cena již není aktuální a není možné provést rezervaci, proveďte prosím nové hledání" - vrátil jsem se tedy na hlavní stránku a auto zarezervoval s jinou kartou, ukázalo se mi to samé. Zkusil jsem tedy vybrat jiné auto - pořád to samé. Celkem jsem takto provedl 5 rezervací a u všech zaklikl zaplatit jen zálohu i když platba  proběhnout neměla, nepřišla mi žádná potvrzovací sms s kódem. Vyhledal jsem tedy přímo stránku Rentalcars.com - vyhledal stejné auto, zadal kartu a provedl rezervaci- ukázalo se mi ,,Vaše rezervace je potvrzena, na zadaný email jsme vám poslali potvrzení". Šel jsem se tedy podívat na email ale měl jsem tam celkem 6 potvrzení od Rentalcars o pronájmu auta, takže všech 6 rezervací předtím kde se mi ukázalo  ,,Tato cena již není aktuální a není možné provést rezervaci, proveďte prosím nové hledání" se potvrdily. Celkem se mi strhlo 6.000 Kč za 6 záloh.  

Nemáte s tím někdo zkušenost? Pokud chci rezervace zrušit, účtují si za to poplatek ve výši zálohy, tedy 1000 Kč.

Nevíte jestli je to chyba Student Agency nebo Rentalcars.com popřípadě jak mohu požadovat vrácení všech záloh, kromě toho 1 auta které si chci pronajmout?

A jak je možné, že na 1 dostupné auto v 1 termín mě systém nechá udělat 4 rezervace?

Děkuji moc za odpověď



0

Zcela netradiční způsob je zavolat na rentalcars:

+420 234 749 682

a řešit to s nimi. 


0 Citovat

To jsem samozřejmě hned zkoušel, ale jde to až v pondělí ráno, zajímalo mě spíše zda to mám řešit s Rentalcars, když jejich web fungoval jak měl a problém byl pouze přes dovolená.cz a také jestli s tím nemá někdo zkušenost.


0 Citovat

Rentalcars zálohy při zrušení více než 48 hod. před datem  vypůjčení vrací do několika dnů. já jsem zadala špatná data, byla zablokována celá částka výpůjčky (7TCZK), následně zrušila a do 5 dnů byla částka uvolněna.

0 Citovat

Pokud je více než 48 hodin od vyzvednutí automobilu, tak by měla jít rezervace bezplatně zrušit přes web. Někdy člověk prodělá na kurzu nákup/prodej.

0 Citovat

Rentalcars do 48 hod. od výpožičky vracia zaplatenú sumu iba v prípade, ak je pri rezervácii zaplatená celá suma.

Ak je to platené len čiastočnou zálohou pár percent , zaplatená záloha pri storne prepadá celá.


Takže ak bola pri rezervácii zaplatená celá suma, najjednoduchšie je tie zvyšné rezervácie stornovať a do pár dní by mala byť suma vrátená na kartu.

Ak to bola tá párpercentná záloha (čo by bol horší prípad) treba tam zatelefonovať a vysvetliť čo sa stalo, možno sa bude dať s nimi dohodnúť. 


edit: ako čítam: "...u všech zaklikl zaplatit jen zálohu..." asi je toto ten druhý (horší) prípad.

0 Citovat

Nechci strašit. Nevím jestli rentalcars už najal nějaký lidi do callcentra, ale když jsem s nima řešil problém před cca 2 lety, tak jsem se tam zkoušel dovolat 2 týdny v kuse dohromady asi 50x a nikdy se mi to nepovedlo. Neustále jsem byl ve frontě a to jsem čekal i třeba 20 minut než jsem se na to vysral. Snad už jsou na tom líp.

0 Citovat

Na jsem v dubnu resil celkem drobny problem (booknul jsem si 4 dverove velke auto a podle identifikace z pujcovny jsem zjistil, ze to je 3 dverove coupe) - dovolal jsem se na support na Slovensku (bylo prijemne se po dlouhe dobe bavit s nekym inteligentnim a dementnim indem z Chennai co neumi AJ, jako napr. u Expedie) a problem vyresili behem cca pul hodky (s jednim callbackem zpatky + par mailu).. V zasade tu spatnou rezervaci zadara stornovali a rovnou mi udelali novou.. Akorat jsem tyden cekal, az mi prijdou penize (cca 8k) za tu puvodni, coz pro me nebyl problem a upozornili me na to sami dopredu..


Tzn. nebal bych se, u Rentalcars verim ze vsechno jednodusse vyresi..
0 Citovat

Tak se mi stalo něco podobného,jako Dominikovi z prvního příspěvku.Rezervace prošla až napotřetí.Předchozí 2 se stejnou hláškou,že cena již není aktuální.Od 5.9. mám na účtu zablokováno 2x3180 Kč s tím,že ta poslední potvrzená rezervace byla zaplacena.Všechno částky za kompletní výpůjčku,žádná záloha.Dovolat se nedá,na email neodpovídají a banka mi řekla,že s tím nemůže nic dělat,že to musí odblokovat druhá strana.Bezva situace.Fakt nevím,co s tím.Každopádně to bylo moje  první a  poslední půjčení auta přes Rentalcars.Dokonce mi banka zablokovala účet pro podezřelé transakce.Naštěstí mi ho už odblokovala.Blbé navíc je,že se mi o tu sumu snížil kredit na kreditce...

0 Citovat

Tak pořád lepší než kdyby to byly tvoje peníze na běžném účtu, ne? To je právě výhoda kreditky, že Tě to nemusí extra trápit, navíc blokaci není potřeba splácet a taky tam u ní máš uvedeno do kdy platí - tzn. pokud si obchodník peníze nestrhne, po tomto datu bude blokace v každém případě uvolněna. 8 dní bývá u některých obchodníků normální.

0 Citovat

Tak sice lepší to je,ale stejně na tu kreditku ty peníze musím poslat zpět.Zaplacení hotelu,1100 US jako depozit za půjčení auta atd.Každopádně je to unfair jednání.Nechci je podezřívat,že je to past na zákazníky vytvořená záměrně(viz Dominik).Ale když už k tomu dojde,mají to vrátit hned,nebo alespoň napsat mail,že došlo k chybě a v nejbližší době budou peníze vráceny.Že se tam nedá dovolat a na mail neodpovídají,to už je moc.Nedovedu si představit,kdyby šlo o dost vyšší částku...

0 Citovat

Blokace nemusíš splácet, splácí se jen zaúčtované transakce, takže to nemusíš řešit, teda pokud nemáš tak nízký limit, že ti tam těch 6 tisíc bude chybět, pak bych to chápal. A taky vidíš, kdy Ti ta blokace končí přece.


0 Citovat

Já nepsal,že musím blokace splácet.Jen že si musím navýšit o to limit na KK.A já teda u své KK M&M od UCB nikde nevidím,kdy blokace skončí...

0 Citovat

Se jen zeptám, to furt řešíš ten za.....j  Izrael?

0 Citovat

No tak si navýšíš limit, kreditka s limitem, kde musíš řešit 6k je stejně často nepoužitelná (i po zaplacení hotelu a blokaci depozitu).

0 Citovat

@cali:nee,tam jsem auto vzal přes Booking.

@eremi:6k není pro mě problém,jen tady upozorňuji na možná úskalí při půjčení auta přes Rentalcars a hlavně bezmocnost při řešení problémů.

0
15 reakcí