Ahoj uvažujeme že vyrazíme na Phuket . máte někdo zkušenosti s půjčením, provozem a jak se tam chovají k turistům za volantem ?      .

Půjčeni auta Thajsko Phuket

Založil ve fóru Půjčení auta

18 reakcí

Ahoj uvažujeme že vyrazíme na Phuket . máte někdo zkušenosti s půjčením, provozem a jak se tam chovají k turistům za volantem ?

 

 

0

Úplně v pohodě. Půjčovali jsme si auto v Khao Lak a projeli oblasti severně i jižně od Khao Lak, včetně Phuketu, Krabi, Phang Nga, Khao Sok atd... a bylo to super.

0 Citovat

Ok díky protože jsem byl strašen vazbou atd v případě nehody . 

0 Citovat

Že Jana byla v pohodě přece neznamená, že by nebyly větší problémy v případě nehody než v Evropě a jiných vyspělých státech. V chudších zemích se spíš stane, že cizinec bude podezřelý ze zavinění nehody i neoprávněně a bude snaha z něj něco vytřískat pro místní. Vazbě bych se vůbec nedivil. Dokud se nic nedostane, je to vždy (mimo větší města) v pohodě a super, ale za mě je řízení auta v těchto zemích zbytečné riziko. Zvlášť pro lidi, kteří nemají zkušenost s místními zvyklostmi v provozu, hlavně jak jezdí místní kluci na motorkách. A navíc má Thajsko nejvyšší úmrtnost při dopravních nehodách na počet obyvatel z celé Asie (asi 9. na světě): https://www.atlas-mag.net/en/art...by-country

3 Citovat

Já bych do toho na Phuketu taky nešel. Nejdu tam ani do skútru, se kterým nemám problém na jiných ostrovech. Už tam funguje kromě Grabu a Uberu i Bolt, což tlačí ceny do naprosto směšných dimenzí (platili jsme 300thb za cestu z letiště do přístavu například) ... 

1 Citovat

Před pár lety jsme měli půjčený auto v Bangkoku a jeli na Ko Chang a z5. Kromě vymotání se z BKK bylo řízení úplně v pohodě. Půjčení auta v Phuketu bych se rozhodně nebál. Pokud nejsi úplný začátečník, tak to bez problému dáš.

0 Citovat

@puketapu: Takže nehody mají jen úplní začátečníci? I ty nezaviněné, kdy třeba vjede teenager na skútru z boční cesty? Samozřejmě se nejspíš nic nestane, ale pravděpodobnost je vyšší a když se něco stane, bude to horší. A právě kvůli tomu se Lukáš ptal.

1 Citovat

Libore, to určitě ne. Stát se může kdykoliv, cokoliv. Ale stát se ti to může i v Čechách. Auto si půjčuju skoro všude, kde je to možný a pokud přizpůsobíš jízdu místním pravidlům a podmínkám, tak je velká šance, že se nic nestane...

1 Citovat

Jde právě o tu pravděpodobnost a obtížnost přizpůsobení se místním pravidlům. A zvlášť pro někoho, kdo tam je poprvé. Tazatel byl podle toho, co na CL vyplnil do mapy, z Asie jen v Emirátech a Indii (a tam si asi auto nepůjčoval).

Kromě toho, kdo cestuje výhradně půjčeným autem i v zemích, kde je běžná veřejná doprava nebo levné taxi, zbytečně se připravuje o kontakt s místními a nepozná tu zemi tak dobře.

1 Citovat

puketapu napsal(a):

Libore, to určitě ne. Stát se může kdykoliv, cokoliv. Ale stát se ti to může i v Čechách. Auto si půjčuju skoro všude, kde je to možný a pokud přizpůsobíš jízdu místním pravidlům a podmínkám, tak je velká šance, že se nic nestane...

Z jeho dotazů vyplývá, že on se právě bojí toho, co se stane, když se něco stane. Když se něco stane v Čechách, tak všichni víme, co následuje, jak se chová policie atd. Ale jak je to v Thajsku, na to nedává odpověď lidí, kteří se tam nestali účastníky dopravní nehody, takže jejich odpovědi jsou v této souvislosti irelevantní. 

4 Citovat

To nemusí být úplně pravda, třeba takové Japonsko má výbornou veřejnou dopravu, ale já si tam rád půjčím auto nebo obytku, abych se dostal do míst kam turisti nejezdí, protože tam nefunguje veřejná doprava nebo je to příliš komplikované. Pak je jednodušší navázat kontakt s místními, kteří vidí cizince max. jednou do roka.

0 Citovat

Japonsko je (když beru teď jen mimoevropské země) celkem výjimka, že jde o rozlehlý vyspělý stát s výbornou veřejnou dopravou. Nicméně i tam jsem se dostal veřejnou dopravou do poměrně odlehlých oblastí i na Hokkaidu a kam jsem se nedostal (nebo poslední bus zpět jel moc brzo) jsem jezdil stopem a tehdy byl kontakt s místními nejlepší (ale chápu, že to není pro každého).

0 Citovat

JJ, stop není pro každého. Za mlada jsem stopoval, ale teď s rodinou si radši půjčím auto ;-)

0 Citovat

@Libor_S 

Ano Indie taxíky max skútr jinak všude jinde auto .  

0 Citovat

díky všem za odpovědi . pořád si říkám že když jsem zvládl Maroko , Tanzanii a dominikánskou . o bláznivých Taliánech nemluvím, nemůže to být horší :-D

0 Citovat

puketapu napsal(a):

Před pár lety jsme měli půjčený auto v Bangkoku a jeli na Ko Chang a z5. Kromě vymotání se z BKK bylo řízení úplně v pohodě. Půjčení auta v Phuketu bych se rozhodně nebál. Pokud nejsi úplný začátečník, tak to bez problému dáš.

tuhle trasu jsme jel poprvé v autě z půjčovny v roce 2005 (sakra to je pravěk), pak ještě 2017 a 2020 naprosto bez problémů/bez nehody, k tomu samozřejmě nějaký pojížďky po Ko Changu

0 Citovat

@Lukáš Mikula

Právě, že horší to být může. Thajci jsou jedni z nejhorších řidičů na světě a o tom dost vypovídají statistiky. Největší problém ale bude, že pokud bude nehoda, tak za to vždy můžete VY. A je uplně jedno za jakých okolností. A to co se může dít následně po nehodě asi nechce zažít nikdo. V lepším případě vydírání od policie, kdy zapláče vaše peněženka. Já si v Thajsku netroufnu ani na skútr na liduprázdném ostrově....

2 Citovat

Jeli jsme asi 6 let zpet pujcenou dodavkou z Bangkoku na jih do Surat Thani a pak trajektem na ostrovy (Ko Samui, Ko Pha Ngan).

Bangkok je dost silenej, ale spis tim, ze furt stojis v zacpe. Pohybuje se to pomalu a tak to neni zas tak nebezpecny, hrozi spis tukance od tuktuku apod.

Dalnice je docela zazitek, zejmena pak po tme. Mistni kamiony maji rady na zdanich vratech co nejvice blikajicich svetylek vsech barev, coz trochu oslnuje.

Najdou se ale i taci, kteri osvetlenim dost setri a maji naklad treba o par metru delsich ocelovych nosniku nez je naves. Mimo krizeni dalnice s dalnici prakticky neexistuji mimourovnove krizovatky. Proto kdyz chces odbocit vpravo (jezdi se vlevo), otocis se na nejblizsim u-turnu, prejedes pres oba protijeoduci pruhy a zaradis se do odstavneho, kde se rozjedes a zaradis do jizdniho pruhu. A na nejblzisim sjezdu sjedes. Je to trochu vrazedne v kombinaci s precuhujicim neosvetlenym nakladem otacejicicho se kamionu cekajiciho az bude v protismeru volno.

Mensi mesta, lokalni silnice, ostrovy, to uz je vcelku pohodicka,

Jinak ja obecne vice verim svym ridicskym schopnostem a schopnostem lidi, ktere znam, takze auto bereme take skoro vsude. Chce to opatrnost a pocitat s neprevidatelnym chovanim vsech ucastniku provozu, ktere vidis, to ale tak nejak delam i u nas.

Porad povazuji za rozumnejsi pujcit si v JV Asii auto nez motorku. V pripade nehody muzou byt oplitacky s policajtama, ale na motorce se taky muzes celkem snadno zabit (kamarad se takhle vratil z Thajska bez brachy pred nejakou dobou).

Btw. neni spatne vzit si autokameru..

2 Citovat

My měli půjčené auto na Phuketu letos v březnu a všechno bylo v pohodě. 

0
18 reakcí