Ahoj, mám pár dotazů k tomuto zprostředkovateli. Co jsem tak pročítal tady na fóru, tak to, z jaké půjčovny auto máte, se dozvíte až po dokončení rezervace a vystavení voucheru. To ještě není takovej problém. Čemu ale moc nerozumím, při bookování máte možnost si připlatit za pojištění, ovšem podle podmínek se to nevztahuje na poškození oken, zrcátek atp. prostě de facto všech věci, které běžná půjčovna zahrnuje do své plné ochrany. Zajímalo by mě teda, k čemu to je? U některých aut jsem si v podmínkách všiml, že si pak kdyžtak na místě můžu koupit ještě nějakou super ochranu, cemuž taky moc nerozumím, proč platit připojištění připojištění... Trochu problém je i v tom, že kreditku nemám (jsem student), takže jedině debetku, což u některých půjčoven nemusí být problém i přesto, že je v podmínkách napsaný, že je neberou, ale to nezjistím, dokud nedostanu voucher kde bude napsaný, jaká půjčovna mi auto dá. Jako půjčovný vychází levněji než přes rentalcars, ale jestli si pak "budu muset" (pro svůj klid) dokoupit ještě další připojištění za 20€ na den, tak už v tom moc výhodnost nevidím. Pokud máte zkušenosti, budu rád když se podělíte, díky  .

Economy Car Rentals

Založil ve fóru Půjčení auta

J L1 napsal(a):

Ahoj, řeším nyní s ECR jednu reklamaci. Bohužel se k tomu z mého pohledu jejich customer service nestaví úplně, jak bych chtěl. Je prosím nějaký orgán, kterým by se jim dalo pohrozit, že to na ně předám? Podle toho, co mají na webu, tak společnost je registrovaná ve Švýcarsku. Díky za info.

 

Nevím, kde sídlí. Pokud v Evropě zkus hrozit žalobou - vydání elektronického platebního rozkazu. 

https://e-justice.europa.eu/cont...s-41-cs.do

0 Citovat

Economy Car Rentals určitě nebrat.

Nevíš podmínky dopředu a pak když nemáš kreditní kartu, nic ti nevrátí.

Čerstvá zkušenost z Phuketu.

0 Citovat

A nebude to spíš tím, že sis ty podmínky vůbec nepřečetl? KK je základ při půjčování auta. Economy je jen zprostředkovatel. 

0 Citovat

Tohle se mi stalo jedinkrát, že jsem kreditku nechal doma a půjčovna neakceptovala její el. verzi z google peněženky, nicméně byli schopní to na místě vystornovat, takže se to všechno vrátilo. Resp. možná ECR zůstala ta záloha což jsou většinou stovkové položky.

0 Citovat

Přesně tak, tady bude chyba u někoho jiného než u Economy. Podmínky jsou přístupné už před samotnou rezervací (kde je zmíněno, že je zapotřebí KK)

0 Citovat

Já teda co si matně pamatuji (je to 2 roky zpět) tak jsem pak pročítal ty podmínky a ač je to slovíčkaření, tak jsem je žádal, aby si tam dopsali že karta musí být fyzicky přítomná, protože oni tam měli a asi stále mají (když se teď dívám na dva dny starou zápůjčku z Kypru): "A valid credit card (in the name of the driver)", nicméně nevím, zda tohle se generuje dle info od konkrétní půjčovny a může se to tedy lišit nebo je to generická informace z toho jejich srovnávače.

0