.

Kuba

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce
0

Je tento komentar zamer, ze na Kube vazne nic dobreho neni? ...

0 Citovat

Mám dotaz,prosím potřebovala bych nějaké informace ohledně výstupu na Pico Turquino na Kubě,jestli někdo byl.Děkuji

0 Citovat

Nejsem si jisty, jake presne informace potrebujete, tak to zkusim popsat tak nejak obecne. Ted v prosinci jsem navstivil Sierra Maestra a zvazoval jsem trek na Pico Turquino, ale nakonec jsem navstivil jen nedalekou Comandancia de la Plata. Comandancia i Pico Turquino se nachazi v narodnim parku a vstup tam neni mozny bez pruvodce. Lezt na Turquino se da bud ze severu z vesnicky Santo Domingo (ze ktere jsem do parku sel i ja) nebo od jihu, coz je varianta, ktera se pouziva pokud je vychozim bodem Santiago. Vystup z jihu jsem moc nezkoumal, protoze jsem navstevu Santiaga neplanoval s ohledem na moje casove moznosti.

Pokud budete mit pujcene auto, tak by doprava na misto mela byt celkem hracka a budete resit jen pruvodce a vstupne do parku (podle Lonely Planet by to melo byt 68 CUC za osobu pri dvou dennim treku). Ja puvodne dost vahal, jak vyresit dopravu do Santo Dominga, a nakonec jsem si zaplatil tour z Bayama. Zadny pouzitelny autobus do oblasti jsem nenasel a cena tour ke Comandancia de la Plata cca odpovidala tomu, co bych jinak zvlast zaplatil za taxik, vstup do parku a pruvodce. Na druhou stranu nase skupina byla tak trochu netradicni v tom, ze jsem tam byl ja a dva moji znami kubanci, na ktere se vztahovaly jine ceny, tudiz si urcite propocitejte nakolik vyhodna nebo nevyhodna by ta tour byla pro vas.

Pokud byste auto nemeli a nakonec taktez zvazovali tour, tak mi to nejlevneji vychazelo pres Bayamo Travel Agent. Vsechno s nimi fungovalo tak, jak jsem ocekaval a pres Whatsapp se mi dostavalo odpovedi na vsechny moje dotazy v ramci nekolika hodin, takze bych je klidne i doporucil. Tady je pripadne odkaz: https://www.bayamotravelagent.co...quino-hike

0
3 reakce