Ahoj cestovatelé :)   Chtěl bych se zeptat, kde nejblíže ČR (východ) se dá plavat s delfíny? Hledám nějaké low cost letenky a prostě si zaletět někam zaplavat a udělat si výlet, třeba na prodloužený víkend. Nejsem tak zcestovalý, tak se omlouvám těm, kterým přijde můj dotaz hloupý ;)   Díky za normální odpovědi  .

Plavání s delfíny

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

Ahoj cestovatelé :)

 

Chtěl bych se zeptat, kde nejblíže ČR (východ) se dá plavat s delfíny? Hledám nějaké low cost letenky a prostě si zaletět někam zaplavat a udělat si výlet, třeba na prodloužený víkend. Nejsem tak zcestovalý, tak se omlouvám těm, kterým přijde můj dotaz hloupý ;)

 

Díky za normální odpovědi

0

Zdravim v Izraeli město Eilat.

1 Citovat

Chtěl bych se zeptat, kde se můžu podílet na týrání zvířat.

Roman

4 Citovat

V Eilatu jsem nebyl, ale podle textu na webu bych to neoznačil za týrání zvířat: https://www.dolphinreef.co.il/swimming.aspx

 During your visit with the dolphins in the sea, you will be observing them in their natural habitat, hunting, playing, mating and teaching the younger ones. When a dolphin approaches us, it does so of its own free will. We respect this approach by not touching, chasing or feeding them.

Možná kdyby tam bylo lidí moc a neustále, mohlo by to být delfínům nepříjemné, ale pak by si našli asi jiné místo pro své aktivity. Osobně jsem plaval s delfíny jen na JV Jižního ostrova NZ v Porpoise Bay, kde několik delfínů surfovalo ve vlnách a já jsem byl asi jediný člověk ve vodě (chvíli stál, chvíli plaval, voda byla studená), ale to Romanovi nenavrhuju, protože dál už to z ČR na delfíny ani být nemůže. 

0 Citovat

že se vždy tady musí najít nějaký pitomec, co musí prudit....

4 Citovat

Slabej odvar proti tomu, co předváděl na AL. Fascinují ho tři věci. Fekálie, obřízka a chlast.

0 Citovat

Jinak k tématu. Zanzibar. Tam bylo vidět, že to delfíny opravdu baví. Ale nesplňuje to bohužel podmínku prodlouženého víkendu.

0 Citovat

Egypt - Marsa Alam - Sataya. Párádní zážitek! Delfíni na volném moři a všude kolem vás. Žádné dotýkání, vození a týrání. Jen to vyžaduje být vcelku dobrý plavec.

0 Citovat

Egypt, Marsa Alam - Shaab Marsa Alam. První zastávka při výletu na dolphin house(Shaab Samadai), dál už jsme potom nejeli. Hejno cca 40 Delfínů Dlouholebých na volném moři, doteky nehrozí, jsou velmi rychlí. Byli tam s námi čtyři hodiny. Je to ovšem o náhodě, během let jsem byl na tomto výletě 3x, ale delfíny viděl jen jednou.                                                                                    Během prodlouženého víkendu by to šlo, low cost asi ne. 

 

 


img-1143.jpg
img-1140.jpg
img-1134.jpg
img-1101.jpg
img-1132.jpg

0 Citovat

jo, ten eillat jsem byl osobně, né přímo ve vodě, tam bylo jen málo lidí a už to bylo trochu dražší, ale po plavoucích chodnících (taky placený vstup do areálu) se chodilo těsně nad hladinou .... je to tam dělané tak, že delfíni mohou kdykoliv odplout, z vody je to otevřené na moře (oplocené na pevnině) a jsou tam vlastně jen protože si hrají a dostanou nějaké ryby "bez práce"

1 Citovat

Delfíny je možné pozorovat i na výletě z Hurghady, což už může být celkem low cost (aspoň ubytování, nevím, jak jsou na tom teď letenky - za covidu byly levné). Prý i to plavání jde podle webu. Já jsem jel na běžný celodenní výlet na šnorchlování a na Paradise Island (spíš pláž na ostrově Giftun) a cestou zpět jsme měli štěstí, že tam delfíni zrovna byli a jiná loď asi s lidmi, kteří si plavání s nimi zaplatili, je tam nechala plavat. My jsme se na delfíny jen dívali.

0 Citovat

Jste si vědomi, že ročně je evidováno početně více napadení člověka delfíny než žraloky?:)

0 Citovat

Lidi dělají zvířatům horší věci👎Takže pohladit si delfína nebo žraloka patří myslím k těm neškodnějším.

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

Jste si vědomi, že ročně je evidováno početně více napadení člověka delfíny než žraloky?:)

Nikdy nezapomenu v roce 1999 na Kubě, kdy jsem se nechal zlákat, tedy jen na show. Následovalo plavání s delfíny s turisty, kteří si připlatili i tehdy slušný peníz. Akce skončila během první minuty, kdy s Němkou, která jak se později spekulovalo měla menses, jeden delfín laškoval trochu více a čumákem (opravdu čumákem:-) do ní štouchal tak, že jí museli odvézt do nemocnice.

0 Citovat

@cali - jj, největší nebezpečí hrozí právě ženám,  že si je nějaký nadržený delfínek stáhne pod hladinu k erotickým hrátkám:)

0 Citovat

Plavání s delfíny je jen atrakce pro turisty. V Egyptě, v Rudém  moři provozují plavání se žraloky a úplně gratis. A to je teprve ten správný adrenalinový zážitek a zaručené foto na instagram.

2 Citovat

floodland napsal(a):

Slabej odvar proti tomu, co předváděl na AL. Fascinují ho tři věci. Fekálie, obřízka a chlast.

Nevim, koho co fascinuje, ale předkožku jsem zmínil celkem možná dvakrát, a od tý doby o ní píšeš v každý druhý reakci na mě. Jako chápu, že tě to nějakým způsobem bere (možná ji nemáš, nebo tam bude nějakej celkovej zájem o mužská přirození), ale nemusíš to pořád podsouvat mně, moje je v cajku ;-)

Co se týká chlastu, tak už nepiju, max. jeden pivísek na dobrou noc. 

A každej máme něco, někomu přijde zajímavý vyměšování na veřejnosti, někdo má zase nutkání číst příspěvky, který ho dráždí, a dokola na ně reagovat psaním o předkožkách. Taky na tebe za tuhle zálibu neútočim 🤷

PS. omylem jsem místo "citovat" kliknul "nahlásit", to nebyl záměr, sorry.

 

1 Citovat

Roman H. napsal(a):

že se vždy tady musí najít nějaký pitomec, co musí prudit....

Tak buď si myslíš, že nejlepší zábavou volně žijícího delfína je jít si zaplavat s lidma, natřenýma různýma chemikáliema, nebo k tomu toho delfína musí někdo přesvědčit. Žrádlem, násilím, mechanickou zábranou...

Třeba budeš v příštím životě delfínem a vzpomeneš si, kdo byl "pitomec"...

2 Citovat

Kdyby ses staral o svoje a nečetl to, bude lépe jak Tobě, tak i nám. Díky 

2 Citovat

@brumák - jak že nepiješ?;) To už nebudou reporty jako dříve na konkurenčním fóru?;)

0 Citovat

VB: tak vidíš, jaký reakce tady cokoli vyvolává :-)

Sranda může být i bez chlastu, reporty asi ne, spíš možná nějaký útržkovitý zajímavůstky. I tak tady potom čteš o předkožkách a pitomcích :-)

0 Citovat

Všichni si na ty urážky letušáků, když nenosili dost rychle chlast, pamatujeme...

1
21 reakcí