Chtěl bych se zeptat jak je to v Thajsku například s pavouky, hady atd... Jestli jsou na každém kroku? Jestli i ve městě se mám bát nebo jsou jen v džunglích?  .

Thajsko a hmyz

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

17 reakcí

Chtěl bych se zeptat jak je to v Thajsku například s pavouky, hady atd... Jestli jsou na každém kroku? Jestli i ve městě se mám bát nebo jsou jen v džunglích? smiley

Četl jsem nějaké články jak jsou všude a docela právě zvažuju jestli tam vůbec jet smiley smiley

0

Nesmíš moc číst smiley. Jasně, můžou se objevit, ale neboj... v českých lesích jsou taky vlci, občas nějaký ten rys, medvěd, zmije, liška se vzteklinou smiley) a kdoví co ještě a nezastaví tě to se tam vydat, ne? Já byl v Thajsku celkem 3 týdny na různých místech, v Indii 2 týdny, v Malajsii týden a na Tchajwanu 4 měsíce .... všechno oblasti s výskytem hadů a nepotkal jsem v přírodě nikdy ani jednoho. Ve městech tím spíše ne. Ani žádné nebezpečné pavouky... Hmyzu je tam snad méně než u nás, s výjimkou komárů, ale ti jsou všude, s tím nic neuděláš.

Jestli už se chceš nutně něčeho bát, tak si dávej pozor na to co kde jíš a piješ, jak to bylo upraveno a naočkuj se proti žloutence a břišnímu tyfu smiley). Větší riziko ti hrozí tady než že tě uštkne had.

0 Citovat

Opravdu se není čeho bát smiley. Hada určitě nepotkáš, jedině v národních parcích a to se o to budeš muset opravdu snažit. Pavoučka jsme viděli jednoho na Ko Tarutau a po dlouhým boji jsem ho koštětem vyhnal smiley. Pro mě jsou největší "svině" opice a před nima bych byl trochu ostražitý ( kradou a hrozí pokousání ). A jeden typ na závěr, vždycky kouknu do plavek a do bot než si je natahnu smiley. Záleží v jaký kvalitě budete spát. No a v Bangkoku uvidíš maximálně švába u kanálu.
Ber to jako dobrodružství, po pár dnech už to řešit nebudeš..

0 Citovat

Jeste jsem na svych cestach v zivote nevidel nic jedovateho / nebezpecneho krome zmije v Tatrach smiley Takze asi tak smiley

0 Citovat

A co Malajsie a Borneo? Taky mám z hmyzáků trochu fobii... smiley

0 Citovat

Sel jsem nekolikrat delsi trek pres dzungli a pokud jsem mel to stesti a zahlednul hada - a to jeste jen jednoho v Taman Negara a podruhe v Indonesii, plazil se co nejrychleji pryc - nemaji zajem o lidi. V Thajsku jsem videl hada pouze jednou, a to byl jeste prejety skutrem na silnici smiley
Z hmyzu taky nic extra, krome pavouku (na ktere nikdy nesaham) a obcas neprijemnych komaru a jednoho prisateho klistete - pijavice nepocitam, to neni hmyz a nejsou nijak nebezpecne smiley
V dzungli jsem se ale pohyboval pouze ve dne, v noci to je urcite jine - to ale asi neplanujes smiley
Skoro jsem zapoměl - jednoho hada se mi povedlo vyfotit na stromě při krátké noční procházce kousek na okraj Taman Negara v Malajsii, odtamtud je i ten pavouk. Had byl jedovaty prý jen mírně, pavouk netuším (nesnažím se je nikdy chytat smiley )
Ještě bych doplnil radu od místních - když jdete džunglí (hlavně večer), nechytejte se pokud možno stromků - netřeste s nima, může z něj na vás něco spadnout smiley (viz třeba ten zelený had)

0 Citovat

Díky za odpověď, to teda fakt neplánujeme... smiley Ti komáři jsou nepříjemní, měli jste s sebou antimalarika nebo je snad i profylakticky brali? Vím, že na dengue nic není, jen dobrá ochrana repelenty, a zrovna dengue je v těchto oblastech údajně rozšířenější než malárie. Nechceme podcenit rizika, ale zase do sebe něco cpát zbytečně...

0 Citovat

Proti komárům jsem měl vždy pouze nějaký ten repelent nebo místní přípravky a jinou pasivní ochranu, profylaxi nepraktikuju, nechci do sebe nic preventivně cpát. Je to ale každého rozhodnutí, takže nechci nikoho navádět, že malarika třeba nemá preventivně pojídat smiley Na dengue stejně žádná profylaxe není, člověk to musí přetrpět (hydratace a srážet teplotu nebo v případě horších příznaků nitrožilní roztok, krevní transfůze)

0 Citovat

Ahoj, antimalarika brát preventivně nedoporočuji, je to pěkné svinstvo. Kamarád to dřív dělal nemohl pak pořídně spát a měl prý z toho nepříjemné stavy. Já i nikdo z mých kamarádů to nebral. Určitě je dobré mít je sebou a kdyby náhodou došlo na nejhorší tak je začít brát. Doporučuji si to hlídat a mazat se repelnety. Hlavně i několikrát za večer pokud pot odstraní vrstu repelentu. Ve městech můžeš mít pocit, že tam komáři nejsou, stejně se mazat protože tam jsou smiley) akorát jich je málo. Tady je to zbytečné kupovat. Tam se dají sehnat účinější a levnější. Ještě bych si koupil odpuzovač komárů do zásuvky, ten funguje perfektně a večer tě pak určitě žádný nepokouše. Rozhodně lepší je ten s lahvičkou ( pásky nebrat ).

0 Citovat

Vidíte ty rizika opravdu přehnaně. Na antimalarika se vykašli. Naprostá zbytečnost. Měj pojistku, kvalitní. Protože jakmile ti něco bude, tak stejně hned půjdeš k doktorovi do nemocnice (zdravotní péče v JV Asii je na velmi dobré úrovni). I kdyby to byla malárie (pravděpodobnost se ovšem dost blíží nule), oni budou lépe vědět, jak tě léčit.

Komáři se vyskytují velmi neočekávaně. Ve Vietnamu je potkávám spíše v sušších oblastech než v mokrých, což je zvláštní. Kup si probiotika na srovnání střevní mikroflóry, pokud plánuješ jíst místní jídla. To funguje.

0 Citovat

Ja teda nechapu jak nekdo muze tvrdit, ze zdravotni pece v JV Asii je na velmi dobre urovni smiley
Maximalne tak v Singapuru smiley

0 Citovat

Určitě bude lepší ve větších městech a dost možná na soukromých klinikách, bych tak odhadovala...Samozřejmě by bylo lepší onemocnět až v Singapuru, odkud odlétáme a nejlépe neonemocnět vůbec smiley - tak snad se to podaří (i když už nám bohužel není dvacet...)

0 Citovat

Mne je fakt zahadnou, odkud se bere v lidech ta kritika vuci JV Asii. Ziju tu dva roky a muzu rict, ze tyto staty jsou v mnohem daleko modernejsi nez nase slavna republika. Na druhou stranu tomu asi rozumim, tuto cast treba Thajska nebo Vietnamu vidi maloktery cesky turista, protoze ten sem jede za polivkou za 20 kc a pivem za 10, bungalowem za 100 bathu a pak si stezuje vpravo vlevo, ze tam lezou svaby.

To Mandarinka: pojistovna te posle do velmi dobreho zarizeni. Proto na pojistce nesetri. Vubec bych tohle neresil. Az se vratis, tak si budes klepat na hlavu, jak jsi mohla tohle resit. To mam vyzkouseno na mnoha kamaradech, co za mnou byli.
Mimochodem, drtiva vetsina zdravotnich zarizeni je v Thajsku i ve Vietnamu soukromych. Statnich je minimum a pacient vzdy plati vsechno i ve statnich zarizenich. Zdravotnictvi zdarma, jak ho zname v CR, tu neexistuje.

0 Citovat

Ahoj, díky všem. My budeme v Malajsii a pouze domů se vracíme ze SIN, ale předpokládám, že i v Malajsii bude situace podobná.Určitě uzavřeme pojistku s neomezeným plněním (brali jsme zatím skoro vždy Mondial- vychází dobře, a vloni jsem s nimi řešila hned dva případy- sice jen Turecko a Kypr, ale zaplatili vše do halíře, komunikace OK).

0 Citovat

Nemyslim to spatne...jen si nedovedu nejak predstavit kvalitu zdravotni pece, kdyz vidim ten bordel a spinu na ulicich a vsude kolem smiley

0 Citovat

Kde zjišťujete informace o pojišťovnách? Která má jaké smlouvy se zdravotnickými službami v dané zemi? Existuje nějaké věrohodné srovnání jejich kvality?

0 Citovat

Resil jsem to ve Vietnamu a jedina sance byla zavolat do pojistovny a vyzadat si seznam podporovanych (spolupracujicich) nemocnic. Mne primarne slo o Nha Trang, protoze tam travime dost casu. A obaval jsem se, aby nepodporovali jen zarizeni v Saigonu nebo Hanoji. CP mela konkretni zarizeni, ale asi by proslo i nekde mimo ne v pripade emergency, ECP to neresi striktne, proplati cokoliv. Ale vse je dopredu potreba resit s jejich asistencni sluzbou a to je lepsi varianta.
Srovnani kvality asi neexistuje. ECP pouzivaji vsichni v me rodine mnoho let a nikdy nebyl problem s proplacenim z jakehokoliv zdravotnickeho zarizeni. Ale at jsem to zkousel u kterekoliv pojistovny, vzdy to jsou kvalitni mista, pokud presne dana. Hodne pojistoven te stejne presmeruje na Global Assistance nebo jinou asistencni sluzbu, samotna pojistovna funguje jako prostrednik v tomto.

0 Citovat

Je tedy těžké se v tom vyznat...no uvidíme, třeba tu napíší i ostatní své zkušenosti. Každopádně moc díky.

0
17 reakcí