Ahoj všem, chystáme se společně s mamkou /skoro 50let/ vyrazit na Bali. Ráda bych se zeptala na pár tipů ohledně destinace na ubytování a půjčovny aut. S takovýmhle cestováním nemám žádné zkušenosti, ale chtěla bych to na půl válendo a na půl výlety - ale opatrně vzhledem k omezenějšímu pohybu mamky  .

BALI - 2-3 týdny s mamkou září 2016

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Ahoj všem,

chystáme se společně s mamkou /skoro 50let/ vyrazit na Bali. Ráda bych se zeptala na pár tipů ohledně destinace na ubytování a půjčovny aut.
S takovýmhle cestováním nemám žádné zkušenosti, ale chtěla bych to na půl válendo a na půl výlety - ale opatrně vzhledem k omezenějšímu pohybu mamky smiley Dočetla jsem se, že Kuta není úplně ideální na ubytování, neboť je přeplněná turisty. Kde se tedy nejlépe ubytovat?

Nejlepší by bylo mít stabilní ubytko /nejlépe hned u pláže/ po celou dobu jako výchozí bod pro všechny výlety - autem.

Budu vděčná za jakékoliv tipy!

0

tri tydny zpatky se manzelka vratila s mamkou (letos 50).
Co se tyka pronajmu auta, vubec nedoporucuje. Vzhledem k omezene hybnosti chape, ze asi skutr nepripada v uvahu, tak kdyztak uz domluvit auto s ridicem. Nedovede si predstavit urcit na Bali jako takovem jeden vychozi bod a co se tyka koupacky, tak tu by spis doporucili na severovychodnim pobrezi (coz asi neni nejidealnejsi misto jako vychozi bod?).

Nevim, jake chcete podnikat vylety, kazdopadne urcitou cast si jich s omezenejsimu pohybu (samozrejme zalezi, jak a v jakem rozsahu) nedovedu predstavit....
Pokud mas konkretni dotaz nebo i kdybys chtela jen zjisti moznosti, klidne napis SZ, manzelka odpovi.

0 Citovat

Bali veľmi na kúpanie nie - ako východiskový bod môže byť vhodná Nusa Dua, kde sa nájdu i pekné pláže a pokojná voda za koralovým reefom. Ale cenove je to tam drahšie -neviem váš denný rozpočet. Dobrý je i Tuban, alebo Tanjung Benoa - sú to miesta blízko Kuty.
Skúsenosti s individuálnou turistikou zdá sa nemáte - jazdiť na Bali bude pre vás samovražda, navyše, značenie ciest nie je dokonalé /alebo vôbec nie je.../, takže len šofér s autom - a vôbec vás to nezruinuje, ceny aspoň pred pár rokmi boli veľmi priaznivé - okolo 300 000 -400 000 rupií za deň, ak ste si ho objednali na dlhšie obdobie.

0 Citovat

Nevím, na jak dlouho jedete,ale nechcete si ubytování rozdělit na 2 místa? První polovinu třeba v Amedu ( na východě), od tam se dá podnikat hodně výletů a potom popojet na jih...Přepravu určitě řešit pronájmem auta s řidičem - je to praktické, řidič funguje zároveň jako průvodce, ukáže co vás zajímá, počká a hlavně se vyzná...

0 Citovat

Taky doporučuji auto s řidičem. Provoz tam je chaotický (spousta skůtrů) a značení mizerné. Osobně bych doporučil jako základnu Sanur. Je klidnější než Kuta, ale není tam mrtvo (takže spousta možností ubytování a občerstvení, vč. jednoho obchoďáku). Moře tam ale při odlivu hodně ustupuje.

0 Citovat

Mně se líbilo v Jimbaranu, je tam hezká pláž a příjemné moře. Půjčovat si auto vůbec nedoporučuji, podle mne to je neúměrný risk. Jak potvrzují ostatní, ideální je auto s řidičem, dá se najmout doslova na každém rohu. Smlouváním a třeba domluvou na víc dnů se dá dostat na zcela rozumnou cenu, navíc řídči většinou dobře fungují jako průvodci.

0
5 reakcí