Zdravim, tak naspat doma z Libanonu a tak tu som spisal kratky cestopis o troch dnoch v  tejto paradnej krajine.https://tonicov.tumblr.com/post/158772896726/libanonodkazNáklady: Letenka cca 90 euro  Ubytovanie pre tri osoby 50-70 euro/noc (zial online su dostupne len drahsie ubytovania)Auto cez argus car hire s poistkami za cca 80 euro na tri dni Benzin 70 centov liter obed/vecera pre troch s flasou vina v takej normalnej restauracii - cca 30-40 euro shawarma zo siete Tawouk okolo 3 euro mala libanonska "pizza" za euro uber z letiska/na letisko - 10 euro fix vstupy vsade celkom prijatelne, najdrahsia bola Jeita Grotto, okolo 7 euro (ked je otvorena aj spodna cast, tak je to o par euro drahsie) plati sa libanonskymi librami, alebo US dolarmi. 1 USD = 1500LBP, z bankomatu sa da vytiahnut oboje. Vydavok zvycajne v librach, alebo kombinacia dolar a libry.bankomatov dost, niektore maju poplatok za vyber 3-5 dolarov, ale napr. rozsirena Bank Audi je bez poplatku  .

Víkend v jarnom Libanone

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

 Zdravim, tak naspat doma z Libanonu a tak tu som spisal kratky cestopis o troch dnoch v  tejto paradnej krajine.

https://tonicov.tumblr.com/post/158772896726/libanon

odkaz

Náklady:

Letenka cca 90 euro  

Ubytovanie pre tri osoby 50-70 euro/noc (zial online su dostupne len drahsie ubytovania)

Auto cez argus car hire s poistkami za cca 80 euro na tri dni

Benzin 70 centov liter

obed/vecera pre troch s flasou vina v takej normalnej restauracii - cca 30-40 euro

shawarma zo siete Tawouk okolo 3 euro

mala libanonska "pizza" za euro

uber z letiska/na letisko - 10 euro fix

vstupy vsade celkom prijatelne, najdrahsia bola Jeita Grotto, okolo 7 euro (ked je otvorena aj spodna cast, tak je to o par euro drahsie)

plati sa libanonskymi librami, alebo US dolarmi. 1 USD = 1500LBP, z bankomatu sa da vytiahnut oboje. Vydavok zvycajne v librach, alebo kombinacia dolar a libry.

bankomatov dost, niektore maju poplatok za vyber 3-5 dolarov, ale napr. rozsirena Bank Audi je bez poplatku


0

Super report (Y)

0 Citovat

Good. :-) my byli už v únoru, náš víkend byl tedy ještě takový před-jarní :-). Nahoře v horách spousta sněhu, dole u moře na tričko.
Naše dojmy a fota zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postrehy-z-cest/prodlouzeny-vikend-v-libanonu.html

0 Citovat
Tonda 2 napsal(a):

Good. :-) my byli už v únoru, náš víkend byl tedy ještě takový před-jarní :-). Nahoře v horách spousta sněhu, dole u moře na tričko.
Naše dojmy a fota zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postrehy-z-cest/prodlouzeny-vikend-v-libanonu.html

ako teraz porovnavam vase fotky, vy ste mali este aj lepsie pocasie a teda stihli ste toho o dost viac za totozny cas :) Ale ked bude moznost, rad sa tam vratim, ti znami maju vikendovy dom v Batroune hned pred fenickym murom...skoda by to bolo nevyuzit :)

0 Citovat

jako super, je to takový hodně zajímavý mix (kultur, náboženství i krajiny..),akorát ta doprava mi připadala dost psycho :-)

0 Citovat
Tonda 2 napsal(a):

jako super, je to takový hodně zajímavý mix (kultur, náboženství i krajiny..),akorát ta doprava mi připadala dost psycho :-)

no to ano, keby aspon nejaka normalna MHD chodila po pobrezi, prip. vlak :D..inak teraz ma napadlo, ze preco ste toho tolko stihli...my sme nebrali auto z letiska, takze ste mali naskok par hodin :D...nabuduce uz len odtial

0 Citovat

No ja som isiel tiez s kamosom cez pgs akciu. Na Bejrut som bol velmi zvedavy kvoli je ho povesti "Middle East Paris", no zial od vojny v Syrii a postupnom raste Dubaja, mi uz toto mesto prislo smutne. Brutalne predrazene byty posobia v celom meste strasidelne - su sice vysvietene, no v oknach sa nesvieti. Za tie tri dni dni sme sice nevideli vela z mesta, zato sme sa zoznamili s vela mladymi ludmi a ti nam dali pekny insight do myslenia. Bytik v Hamre u dokumentaristov cez airbnb vysiel na dvacku na noc dokopy. Bejrutska nezavisla youth na nezaplatenie - a to ze typek bol tak trochu dealer znamenalo, ze fakt sa tam premlelo vela ludi. O cokolade ani nehovorim :D. Potom Tripoli, kde nas pozvali do mesity na zaverecnu modlidbu a po modleni prijemny pokec s tripoliskou "duchovnou slachtou" - ujal sa nas typek, zaplatil nam veceru, caje, porozvazal po meste a zaplatil ubytko v hoteli (napamatam si nazov ale bolo to v areali s vystaviskom). Na dalsi den po nas prisiel a zobral nas do vsetkych dolezitych mesit v meste. Pecka. Hlavne to bol dost vazeny obcan, pretoze veeelmi vela ludi si s nim chcelo podat ruku. Zaplatil nam este aj bus a internety :D. Pokracovali sme do Mleety. To je taky pamatnik Hizbalahu. Zaujimave miestecko a este krajsie vyhlady. Pomotkavanie sa po Sidone a bum. Par praskov pred odletom na bytiku v Hamre a sme doma.
Inak v tom Istanbule nam ta zmena casu riadne nahnala strach do gati. Totizto mobily nam ukazovali zimny cas, ktory tam neplati a tak sme prisli pred gate nie pol hodinu pred odletom ale pol hodinu po odlete :) ved iba styri hodiny sme hrali sach a fajcili v kaviarni. Stala sa ale vec, ktoru by som v zivote nehadal, ze sa moze stat - do Bejrutu letelo este jedno lietadlo o dve hodiny neskor, kde nam uplne v pohode a zadarmo prebookovali let.

0
6 reakcí