Ahoj! Prosim o radu ako sa co najrychlejsie (idealne najlacnejsie) dostat do Shijiazhuang (Cina) cca 300km od Pekingu. Let planovany na 40/41 týždeň počas pracovných dní, pozývací list dostanem dnes/zajtra pre 4-5 osob, víza (snáď) budú v priebehu týždňa 40. Ak sa podarí nájsť chybný tarif/akciove letenky na 41 týzden pre nasu skupinu, odmenime sa. Ďakujem za rady! Kajak .

[PROSIM PORADIT] Cesta do Shijiazhuang (Cina)

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

6 reakcí

Ahoj! Prosim o radu ako sa co najrychlejsie (idealne najlacnejsie) dostat do Shijiazhuang (Cina) cca 300km od Pekingu. Let planovany na 40/41 týždeň počas pracovných dní, pozývací list dostanem dnes/zajtra pre 4-5 osob, víza (snáď) budú v priebehu týždňa 40. Ak sa podarí nájsť chybný tarif/akciove letenky na 41 týzden pre nasu skupinu, odmenime sa.
Ďakujem za rady!
Kajak

0

Z Budapešti se dá sehnat letenka pod 15tis CZK. Cesta tam přes AMS a CAN, ale v AMS je přes noc pauza (takže večerní procházka po AMS a hotel...). Cesta zpátky je přes CAN a CDG přičemž v CAN je tam na přestup 8hod... Nepřipadá mi to úplně špatá cena.

Pak jde ještě podobnou letenku koupit s krátkým přestupem na cestě tam na CDG (odpadá ten hotel v AMS...) ale ta už je za 17500CZK

Anebo za 15tis z Prahy, tam to ale vypadá že je dostupné méně termínu ale zase je tam cca 22hod stop v Chengdu (přílet v poledne, odlet druhý den v 10), takže by se dalo kouknout i do tohoto města...

A pak jsem ještě našel z BUD přes ZRH do Pekingu (jen jeden krátký přestup, lety se Swiss) za něco málo přes 13tis. Do cíle se pak dá cestovat místním rychlovlakem (zajede tu trasu snad za hoďku a půl, víc detailů jsem o tom vlaku ale nezkoumal).

0 Citovat

Do Pekingu- nejlevněji z Prahy (ceny cca 11,5), z Vídně (cca 12,3- ale kratší čas na cestě), obojí s British Airways. Potom rychlovlakem - 1 h 22 minut za cca 1000- 1300 kč. 40.týden je příští týden, ne? Tady bych na zázrak chybového tarifu asi nespoléhala...

0 Citovat

presne, rychlovlak - je to na hlavnej trati, takze tam denne prefrcia desiatky vlakov, drviva vacsina rychlovlakov. Nepredpokladam, ze treba kupit listky dopredu (aj ked v Cine je to odporucane) pri takomto mnozstve spojov.
Tu je schedule:
https://www.travelchinaguide.com/china- ... F13%2F2016
(rychlovlaky su D a G - cena je smiesna, 2. trieda v rychlovlaku je do 20 euro a teda je to ovela lepsi zazitok ako lietadlom:))
Lety z Europy priamo do Shijiazhuang su naprd najma preto, lebo na toto letisko nelieta nic z Pekingu, takze prestupy to potom dost komplikuju. Ale ani sa necudujuem, ked tie rychlovlaky premavaju smiley

0 Citovat

Taky si myslím že místo v rychlovlaku určitě bude a lístky stačí koupit přímo na nádraží.
My každou naší jízdu jeli poloprázdný a jak píše TONIC, těch spojů je spousta.
Rychlovlak jako zážitek určitě doporučuji! Je to super, něco jiného než České Dráhy, hehe. smiley

0 Citovat

Ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede!
@Rsaf Pri rozdieloch v cene +-50-70e radsej zaplatit viac a cestovat kratsie. Najviac sa mi pozdava odlet z Budapesti ktory si spominal.
@Mandarinka To vyzerá veľmi zaujímavo! I keď mne sa cez BA nepodarilo najst take nizke ceny, mozno medzi tym narastli, ale Praha Vieden Budapest su idealne odletove letiska.
@Tonic & Hosa87 Ďakujem za tip, ten rýchlovlak si určite nenecháme ujsť!

Keďźe víza budú asi až 13.10.2016 tak sa nám cesta trochu posúva. Po prílete potrebujeme den oddych, nasledujuci den planujeme firmene stretnutia, dalsi den pripadne dva prehliadku mesta alebo okolia a nasledujuci den navrat. Takze 4-5 (max6) dní v Číne a letime naspat. Odlet by mohol byt aj par dni po 13.10.2016, prisposobime sa najidealnejsej ceste.

Ďakujem vsetkym este raz!

0 Citovat

co takhle 19.10. - 24.10. Praha - Peking s Hainanem přímý let za 11 007,-/osoba? myslím že bezkonkurenční smiley případně o pár stovek dráž by se dalo s Aeroflotem, nebo třeba 19.-25. s Turkish za 11 509,-... dá se toho najít hodně smiley

0
6 reakcí