Ahoj, nejde mi vložit dotaz přímo pod článek, tak to zkusím tady: Jde mi o tu jízdenku v ceně hotelu. Pokud nebudu psát předem na hotel, stačí mi vytisknout si potvrzení o rezervaci a cestou z letiště ho kdyžtak ukázat revizorovi? A pak na hotelu dostanu klasickou jízdenku nebo mi bude stačit to potvrzení o rezervaci na celý víkend? Díky .

Basilej - jízdenka v ceně hotelu

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

13 reakcí

Ahoj, nejde mi vložit dotaz přímo pod článek, tak to zkusím tady:

Jde mi o tu jízdenku v ceně hotelu. Pokud nebudu psát předem na hotel, stačí mi vytisknout si potvrzení o rezervaci a cestou z letiště ho kdyžtak ukázat revizorovi? A pak na hotelu dostanu klasickou jízdenku nebo mi bude stačit to potvrzení o rezervaci na celý víkend? Díky

0

http://www.bvb.ch/en/tickets-far...ket-tnw_en

0 Citovat

Co máš za prohlížeč prosím? Safari?

0 Citovat

Mám firefox 55.0.3., zaškrtnul jsem nejsem robot a dal odeslat a pak tam bylo stále posílám a nic... Zkoušel jsem i chrome a stejný problém, asi je chyba u mě :-).

Ještě bych se zeptal k té jízdence. V emailu mi přišlo:

Special terms 3:

This reservation confirmation entitles the bearer to a transfer on the day of arrival from the EuroAirport or the Basel main train station to the hotel at no extra cost. TNW (L) (TK) (V)

Additional product policy:

Your reservation confirmation entitles you to free use of public transport (second class) from EuroAirport or any Basel train station (zones 10 and 13/EuroAirport) to the hotel (2.)(V)(Spec.).

Tzn., že mi stačí toto potvrzení na cestu z letiště do hotelu, tam dostanu klasickou jízdenku a ta bude platit i poslední den na cestu na letiště? A platí toto potvrzení jen pro mě nebo i pro mého spolucestujícího nebo ten si už bude muset koupit jízdenku (máme jeden pokoj pro 2 lidi)? A ještě jestli můžeme cestovat libovolně nebo platí jen pro cesty do hotelu. Díky

0 Citovat

Tohle potvrzeni ti bude spolecne s rezervaci hotelu stacit. Na hotelu dostanes do ruky uz klasicky listek, se kterym cestujes libovolne po meste v dny, kdy mas ubytovani.

Jizdenky plati pro vsechny hosty, tedy tebe i spolucestujiciho.

0 Citovat

Tahle vychytávka je na Basileji super. Škoda že není rozšířenější.

0 Citovat

To samý je třeba v Ženevě a mám za to, že i v některých dalších městech ve Švýcarsku.

0 Citovat

Ahoj,

v pátek letíme na víkend do Basileje. Nemáte někdo zkušenost aktuální jak je to s Baselcard při cestování tramvají do německa ? V nových podmínkách od roku 2018 stojí "The Mobility Ticket is not valid for cross-boarder travelling." - lze to tedy chápat jako že hranice s tím překročit v rámci té jízdy zdarma nemůžu ? (https://www.tnw.ch/en/service/hotelgaeste-1). Jde mi spíš o to, zda nemá někdo zkušenost z poslední doby osobně a jak to případně řešil :-)


Díky.

0 Citovat

Basel Card rozhodně platí pro cestu z/na Euroairport - výstupem se tzv. vstupuje do Švýcarska, ačkoliv jste ještě ve Francii. Pro cestu na hotel v den příjezdu stačí jen vytištěná rezervace, resp. její elektronická forma. Jen pozor, ve Švýcarsku je stále roaming. 

0 Citovat

Díky, že to platí na cestu na letiště vím, to tam vysloveně i píšou a potvrdil mi to i hotel. Chtěli bychom se ale jet podívat právě vedle do Německa (Weil am Rhein) tramvají (linka 8). A tam si právě nejsem jist, zda podle těch podmínek mohu "přejet" hranice bez nutnosti dokupovat nějaký lístek na tu kartu Baselcard.

0 Citovat

https://www.tnw.ch/service/hotelgaeste-1 Je to tam jasně napsané...

 
0 Citovat

Pokud ti jde o cestu k nákupáku či mostu, tak zastávka je přímo na hranicích https://goo.gl/maps/vAag6p9pLHHm1YDT6 :) Dál už pěšky.

0 Citovat

Taky jsme v blahé nevědomosti jeli  tramvají v Německu. Navíc jsme se někde dočetli, že platí na 1 převoz přes  Rýn. Převoznik tvrdil, že neplatí a chtěl zaplatit. My jsme měli jen kartu, tak  nás svezl vlastně nepřímo na ten  mobility ticket.

0 Citovat

@cali: taky je v průvodci tady napsané, že se tou tramvají právě dojet do německa dá... :-) proto jsem se ptal znovu.


@david: díky za tip :) chci se podívat i do městečka, ale jestli jde dojít nějak jednoduše k nákupáku, tak to jde i dál :)


@sali: díky za odpověď, aktuální zkušenosti z místa jsou přesně to co hledám :-)
0
13 reakcí