Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Například u mých oblíbených TK na tomto odkazu: https://www.turkishairlines.com/...m/booking/

Teď je to jen: Earn 2 Miles  for every  1 euro  spent on your accommodation!

Bejvávalo to i 5 miles for 1 euro.

 

Téměř u každé aerolinky lze míle přes booking.com sbírat.

 

1 Citovat

@Jakub Langer: 

Dá se nějak převést míle v rámci Star Aliance? Jinak já sbírám míle hlavně kvůli tomu, že bych se rád proletěl alespoň jednosměrně ve First. Do USA by to asi i šlo a vypadá to za ty 3 roky, než to vyexpiruje, že je to dosažitelné. V kombinaci s 747-8, nebo a340-600/380 by to mělo i “šťávu”. Teď v akci s Booking (30mil za 1eur u M&M) tam budu mít + 97tis. mil (cesta kolem světa+ Riga a Paříž s rodinou), kdy jsem kvůli tomu totálně překopal všechny rezervace :D

2 Citovat

Třeba u Lufthansy, Aviancy, TAPu, United, Etiophian, ANA atd. míle nesbírám, tak si do jejich rezervací předem vpíšu svůj Turkish Airlines FFP number a pak již putují na můj Turkish Airlines účet automaticky. Je to tak lepší než to pak řešit dodatečně a claimovat je.

Co zatím nealokované a kam převádět, k tomu pomůže:

https://www.wheretocredit.com/

Již někde alokované míle převádět nelze, maximálně tak v alianci OneWorld mezi BA, IB, VY atd. jejich avios.

1 Citovat

@Jakub Langer: jinak mile jsem zatím neuplatňoval a jen “šetřím”. Účet mám jen u Lufthansy a automaticky mi načítají i od Singapore atd. (zapisuji číslo už při rezervaci letenek). Mě šlo spis o to zda lze převést míle k jinému dopravci v rámci Star Aliance od M&M např. k Aeganu. I když se mi to asi nevyplatí, jelikož přijdu o případné míle od Eurowings, s kterými letam poměrně často.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Ahoj.

Máte aktuálně nějaký nápad kde sbírat míle Lufthansy?

Za hodnocení hotelů 1000 mil měsíčně.

https://www.miles-and-more.com/d...ic_01.html

1 Citovat

Hlavně Lufthansa účtuje všechny (i palivový) poplatky, takže ty awardy tam stojí jako letenka v akci (plus míle) :-)

Vyplatí se to snad na USA, kde je to za 5.60, ale tam je to za míň mil u US dopravců, takže taky žádná výhra.

0 Citovat

Vyplatí se to taky v případě, že potřebuješ odletět za den, dva, nebo dokonce i v ten samý den, kdy už jsou ceny za lety i v rámci Evropy vysoké.

0 Citovat

Sice M&M nemám, ale mám zkušenost s pár jinými věrnostními programy, a teda teda dostupnost awardů končila pár měsíců před datem letu.

Představa, ře bych si tam koupil award letenku na let dneska/zítra je zcela iluzorní.

Nejsem si úplně jistý, že by Luftwaffe měla být vyjímkou.

0 Citovat

Presne tak, väčšinou býva len pár award leteniek na každom lete a tie sa dosť rýchlo rozchytaju, takže niekedy už mesiac pred odletom je ťažké nájsť nejaké miesta, nie to ešte pár dní.... ja som dávnejšie do  M&M zbieral, ale nenašiel som tam pre tie mile žiadne rozumne uplatnenie, takže so to začal dávať radšej inam kde to malo zmysel....

0 Citovat

Lufthansa samozřejmě má lety kde je to nereálné koupit i půl roku dopředu (většinou Asie) a lety kde to ještě jde 2-3dny před odletem (některé routingy po Evropě). Další věc je, kde se to vyplatí. Nevyplatí se to většinou v economy, jelikož jsou občas poplatky vyšší, než cena samotné letenky u konkurence. Samozřejmě objeví se občas akce, jako Dubaj za 20tis. mil jednosměrně a příplatek 3200,-se Swiss. Co se hodně vyplatí jsou někdy lety v Business přes Atlantik a pro mě jsou míle cesta k vyzkoušení first viz. foto. 


img-2140.png

0 Citovat

Ta představa není vůbec iluzorní a myslím, že stačí udělat pár kliknutí a snadno si to ověřit. Příklad FRA-VIE.

Další výhodou je flexibilita letenky.


snimka-obrazovky-2023-12-06-o-22-22-09.png

1 Citovat

potvrzuji, co píše ruckalu, ta dostupnost na evropských "přískocích" je velmi dobrá u celé LH skupiny v rámci M&M. Já v srpnu bral ow VIE-PRG asi 2 dny před odletem a v rámci (myslím, že se to jmenuje) ultra-flex tarifu jsem využil i earlier-if-possible možnost a nemusel jsem se 6 hodin nalívat ve Vienna lounge. 

1 Citovat

je dobry vedet, ze existují i vyjímky :)

0 Citovat

no, řekněme že vzhledem k cenám a dostupnosti na long-haulech je to pro běžné cestovatele jediná dobrá věc na m&m :D 

0 Citovat

Takže když to srovnám s Iberií a Oneworldem a jejich možností přesunovat aviosy zdarma mezi některými jejich  společnostmi, tak to nestojí za nic. O kvalitě společnosti Lufthansa raději pomlčím. Já za jeden jediný rok nasbíral, nakoupil a naboostoval 130 tis aviosů. Stalo mě to kolem 20 tis Kč. Nepočítám ubytování,  které bych musel tak jako tak koupit a které mi přineslo okolo 25 tis aviosů. U Iberie se dá koupit C do Jižní Ameriky od 80 tis aviosů, plus poplatky tak 270 euro. Ano je to let z Madridu, takže je třeba připočítat přiskok.  Do Asie je to horší a dá se s Qatarci za 150 tis aviosů z VIE, jak tu psal Bič, když vystihne člověk levnou nabídku.

Kupovat letenky u Lufthansy, abych to pak mohl využilt na to, že vedle mě nebude nikdo sedět na C po Evropě je nerozum. Jen můj názor. Jo ten nákup na poslední chvíli je asi jedinou výhodou. To je ale sakra málo :-).

1 Citovat

dostupnost first class awardů u LH lze monitorovat zde https://seats.aero/firstclass - je to v každém případě bída a vyžaduje to velkou míru flexibility 

0 Citovat

Preji hodne stesti pri sberu Miles&More mil a snadne porizeni award tickets!!

U me je bilance ve Star Alliance nasledujici: 

LH Miles&More ..... 0 award tickets

TK Miles&Smiles ... 3 award tickets (6 flights):
- eco SOF-IST-BUD
- biz RIX-IST-PRG
- biz AYT-IST-ADB

TAM Fidelidade: ...  5 award tickets (10 flights):
- eco GIG-BSB-REC-PNZ
- eco JPA-GRU-FLN-GIG
- eco POA-CGH
- eco BSB-STM
- eco SLZ-IMP-GIG


Dale vlastni bilance v OneWorld nasledujici: 

Iberia Plus: ... 5 award tickets (6 flights):
- eco MAD-VIE
- eco MAD-VIE
- eco PRG-MAD
- eco MAD-MLN
- eco MLN-MAD-VIE

Alaska/Virgin ... 1 award ticket (1 flight):
- eco LAS-SFO


Tedy osobne radeji nez ziskat Míle&Víc, preferuji Míle&Úsměvy ...

 

0 Citovat

Docela solidně se míle dají sbírat u A3 …

1 Citovat

Nikdy neexpirují, ale využitelnost je nízká. Dají se propít u Coffee Islandu.

1 Citovat

Tak to si asi A3 s necim pletete. Vyuzitelnost je celkem vysoka a dostupnost na *A partnerech je vyborna.

Prakticky vyzkouseno na dvakrát USA. 

1 Citovat

Nenašel jsem samostatné téma "OneWorld", tak se zeptám tady, ostatně budu odsud i citovat. Protože Finnair přechází na Avios, musím se nějak seznámit s tímto systémem (BA nebo Iberii ani Qatar jsem nesbíral). Děkuji předem každému za vysvětlení a nějaké zkušenosti.

Bič boží napsal(a):  Jakube, asi myslis avios.com. v kazdem programu Avios (IB plus, baec, qa privillege atd) mas ve sprave Aviosu i moznost combine my Avios. Error ti to haze nejspis proto, ze neni 100% shoda ve tvych emailech, dob, address atd. To pocheckuj prvni. Pak je dalsi podminka, ze na kazdem uctu musi byt nejake Aviosy pred preposilanim. Pokud je problem, muzes rewardy s qr koupit na ba a naopak. [/citace]

[citace="niemandos_1 napsal(a): Já za jeden jediný rok nasbíral, nakoupil a naboostoval 130 tis aviosů. Stalo mě to kolem 20 tis Kč. Nepočítám ubytování ,  které bych musel tak jako tak koupit a které mi přineslo okolo 25 tis aviosů.

Chápu tu informaci správně, že pokud budu chtít přeposlat Avios z účtu Finnair na účet Iberie, musím mít na účtu Iberie kladný nenulový zůstatek? Tedy založit si účet Iberie a zapsat si tam nějaký let (protože potom si Avios za tento let mohu přesunout na Finnair, nebo naopak jiné Avios z Finnairu do Iberie)??

Bonusovou letenku třeba AY002 za Avios si budu moci koupit prostřednictvím FFP Finnairu, Iberie, British i Qataru?? Máte zkušenosti, jestli se liší cena v Avios nebo cena doplatků?? Máte zkušenost, jestli se liší dostupnost dle jednotlivých FFP??

Co to je "boostování"??

A dotaz nejen na neimandose1: porovnáváte cenu bookingu napřímo a prostřednictvím letecké společnosti??

Já opravdu často zadám cenu ubytování vybraného hotelu na tabletu prostřednictvím FFP a současně v telefonu v appce (tedy s jinou IP adresou). Ubytování prostřednictvím Finnair, Alaska nebo třeba United je vždy výrazně dražší než přes osobní profil booking.com s Genius 3, a získané body/míle by tedy byly draze zaplaceny přeplatkem. Dráž než kdybych si koupil tyto body/míle přímo na stránce letecké společnosti. Touto kontrolou opakovaně prošel jenom Wizzair, kdy je cena prostřednictvím Wizz stejně nízká jako v appce v telefonu, ale připsané kredity ve Wizz jsou mi celkem k ničemu, s jejich spolehlivostí vůbec doletět na zakoupenou letenku.

0 Citovat

Za míle jsem letos bookoval hotely na služebky, tak nárůst ceny jsem moc neřešil, pokud to nebyl totální nesmysl už předtím.

Turkish Airlines obvykle žádné nárůsty nedělal, British většinou také ne, ale v Cape Town už rozdílné ceny měl. Dá se rezervovat i po přihlášení do účtu Bookingu.

U British také hodnota získaných mílí za 1 libru dost kolísá mezi 4-10. Dá se claimovat u Bookingu, Agodu i Hotels.com. Důležité je číst fine print s podmínkami.

0 Citovat

@jokker: při prokliku přes lufthansu se mi tak i tak otevře můj profil s génius 3. Samozřejmě ceny kontroluji a pokud je cena přes proklik Lufthansy dražší, tak tuto variantu neberu. Pokud je cena stejná včetně těch mil, tak samozřejmě beru. Někdy dražší je, někdy ne. Teď jsem například překopal komplet všechna ubytka v rámci dubnové cesty kolem světa (kvůli té akci Miles&More/ Booking(30mil. Za 1€)). Výsledek je ten, že mam ubytka krom 2 z 10 stejná a navíc z toho budu mít nějakých 48tis. mil. :) 

P.S.: chce si to sám sobě nastavit mantinely. Já bych si například nikdy nekoupil dražší ubytování, abych dostal více mil. Jsou tací, kteří letí jen proto, aby si udrželi status, i když je cílová destinace nezajímá (to už mi přijde trochu přes čáru :D )

0 Citovat

Já teda taky překopal veškerá svá již zarezervovaná ubytka na akci m&m ale velká část z nich byla o trochu dražší (rozdíl u jednoho konkrétního ubytka byl například 17,2k vs. 18,9k při běžném linku vs. m&m linku, přičemž genius 3 sleva zůstala započítána ale v tom prvním případě byla ještě nějaká další "Sleva od booking.com" - nebo tak nějak, nepamatuji si přesně ten popis u ceny - zkoušel jsem si chvíli hrát i se strukturou toho odkazu a nepomohlo).

Při standardní low odměně 1€=1 míle bych se na to určitě vykašlal a určitě "nepřebookovával". Ale zase při 1€=30 mil to vychází na solidních 23k award mil za dodatečných 1700 czk v tomhle konkrétním případu, což už je fokin bargain a ležet jsem to nenechal :-))

3 Citovat

Ahoj, využil jsem akce M&M 30Mil za 1€. Všude do rezervaci jsem napsal své číslo Miles and Smiles u Turkish Airlines (TK***)

Myslíte, ze se mi tam mile pripisou také v rámci Star Aliance nebo to musí byt vyloženě účet u Lufthansa? 

Díky moc za odpoved, jde mi o dost mil 😀

0