Zkusili jste někdo jednodenní výlet z Dubaje do Musandamu spojený s plavbou lodí z Dibby, případně z Khasabu? Zvažuju to, ale není mi úplně jasné, jak to je s překročením ománské hranice, platbou exit tax z Dubaje a ománským vízem?Pokud to dobře chápu při cestě z emirátské Dibby k překročení hranice nedojde, kdežto pokud bych jel z Khasabu, který mě zajímá o něco víc, tak to musím řešit? Na webu jsou různé rozporuplné informace (včetně toho, že víza jsou zdarma nebo že se exit tax neplatí), bohužel, ani weby cestovek, které to z Dubaje zajišťují, ty informace nemají úplně jednoznačné. .

Musandam z Dubaje?

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

1 reakce

Zkusili jste někdo jednodenní výlet z Dubaje do Musandamu spojený s plavbou lodí z Dibby, případně z Khasabu? Zvažuju to, ale není mi úplně jasné, jak to je s překročením ománské hranice, platbou exit tax z Dubaje a ománským vízem?

Pokud to dobře chápu při cestě z emirátské Dibby k překročení hranice nedojde, kdežto pokud bych jel z Khasabu, který mě zajímá o něco víc, tak to musím řešit? Na webu jsou různé rozporuplné informace (včetně toho, že víza jsou zdarma nebo že se exit tax neplatí), bohužel, ani weby cestovek, které to z Dubaje zajišťují, ty informace nemají úplně jednoznačné.

0

Sice jsem tam nakonec nezajel, ale odpovím si. Při cestě do Dibby (na emirátské straně hranice) vízum třeba není, cesta lodí se pak nebere jako opuštění Emirátů. Cesta do Musandamu by měla být řešena na základě speciální dohody mezi vládami SAE a Ománu a všechnu administraci vstupu zajišťují cestovky, u kterých si zařídíte cestu (za předpokladu, že jste z nějaké normální rozvinuté země, tedy EU, USA, Japonsko, Kanada a podobných). Pokud si zařídíte ománské vízum online předem, měli byste mít výlet levnější.

Podle člověka z cestovky v Dubai, se kterým jsem se o tom bavil, se pravidla pro vstup změnila snad třikrát od doby, kdy Omán změnil na jaře 2018 vízovou politiku, takže to možná za několik týdnů či měsíců může být zase jinak. Jinak web ománské policie, která víza řeší, o Musandamu mlčí.


0
1 reakce