- Fórum
- Co vidět a navštívit
- Bosna - Sarajevo/Mostar, 4 dny
Bosna - Sarajevo/Mostar, 4 dny
Zdravím, už nějakou dobu uvažuji že bych letos na pár dní navštívil Bosnu, konkrétně Sarajevo s tím, že jeden den bych si vyhradil na návštěvu Mostaru. Proto bych se chtěl zeptat, jak je to v Bosně s autobusy, hlavně teda jestli jízdní řády odpovídají skutečnosti, nebo se tam nějaký zpoždění moc neřeší :) Ptám se proto že bych přiletěl do Tuzly a autobusem bych se pak přemístil jak přímo do Sarajeva, tak potom ze Sarajeva do Mostaru a zpět, tak jestli má smysl zabookovat lístky předem, a nebo to radši řešit až na místě (hlavně teda u toho autobusu z letiště, ať tam pak nevisím půl dne protože budu mít lístek a autobus bude mít třeba 2 hodiny zpoždění).
A dále bych chtěl samozřejmě poprosit o nějaké tipy kam všude se jít podívat a kolik času si zhruba vyhradit, co ochutnat a tak. Samozřejmě počítám s takovou tou klasikou jako Bašcaršija, Latinský most, Věčná vatra nebo historické centrum v Mostaru, ale co třeba dál? Případně taky určitě na co si dát třeba pozor a tak.
Díky za odpovědi 🙂
osobne by som sa pozrel na vlak do Mostaru, tam je jedna z najkrajsich trati. aspon jednu cestu. a teda to asi nebude plnka :)
Inak oplati sa ti letiet do Tuzly (predpokladam ze z VIE)? nie je lepsie priamo do Sarajeva, aj ked z Budapesti?
Co sme inak sli busom tak ok, kupene priamo na stanici, myslim ze Doboj Tuzla.
V Sarajeve som bol 2x, Mostar raz
mozno pomoze: https://tonicove.sk/tag/sarajevo
V Mostaru musíš na večeři sem. https://www.cevabdzinica-tima.com/
Většinou vždy fronta, ale opravdu se vyplatí počkat a užít si jejich jídlo za pár korun.
Jinak Jablanica, Kravica, Tunel Sarajevo, dějiště OH a noční Mostar je na co mám nejhezčí vzpomínky. U Sarajeva je i vodopád. Vše by mělo být u tonica na webu. Od tama jsem dost kopíroval cestu :)
Jel jsem busem Sarajevo-Mostar a zpět, jelo to podle jízdního řádu, zpoždění žádné. Chtěl jsem ten vlak na jednu cestu, ale jezdí dost málo, ale pokud to půjde, dal bych ho, je to krásná trať.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!