Ahoj, tak nakonec jsem se rozhodl že koupím letenku, koupim apartman přes airbnb, a pujčíme auto. Chci se zeptat jestli je to v SAE v pohodě s autama a nedělají ofuky, pujčovat budu přes rentcars.com klasicky. A taky jak drahé je jídlo, nějakej streetfood a market. A kde směnit peníze, jestli je lepší platit kartou, měnit eura až u nich na letišti? A co hlavně navštívit, co stojí za to. Mám rád moře, v Dubaji je nějakej super pěknej infitinit bazen u palmas, mozna bur khalifu, safari, hory,  a taky nějakej tip odkud se da fotit třeba Dubaj :). Diky moc všem.  .

SAE - prosim o rady a tipy

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

5000 AED to asi tak z Euronet Haram siete alebo co, kde to svieti ako najnizsia volba na uvodnej obrazovke. Urcite musi ist aj menej.

0 Citovat

Tak se zkusím na to "minimum" zeptat jeste jinde 😆😆😆

0 Citovat

a to se na to v tom hotelu musis ptat? .) to nebude jednodusi tu kartu do toho bankomatu strcit a podivat se? :-D 

to se te spis ten hotel snazil scamnout k tomu, abys vymenil na hotelu za nejaky absurdni kurz .)

0 Citovat

Tak ono je najskor lepsie pozret sa a az potom strkat :)

1 Citovat

baca12@ 😂

Jinak za mě to vypadá, že těch 5000 AED je maximální denní limit, který je možný v hotovosti z bankomatu vybrat, ne minimální částka, kterou ATM vydá .. to by mělo být 50 AED .. pokud má někdo jinou zkušenost, dejte vědět, taky mě to zajímá 

0 Citovat

Ano, to bude Hanko to maximum z ATM za den. Já se ho na recepci hotelu ptal na minimum a on mlel pořád o maximu..... nechápal jsem ho, proč mi říká maximum, když se ho ptám na minimum.... už jsem "doma".... 5000 AED bude max částka z ATM. Minimum tedy nevím.....

Šel jsem nakonec do směnárny a směnil eura za dirhamy. Kurs 3,83 + poplatek + 5% daň. Směnárna "AL ANSARI EXCHANGE".

1 Citovat

njn, klasika ... ztraceno v překladu 🙂 ...a je něco konkrétního, na co je třeba hotovost např. při běžné návštěvě cca 3-4 dny co nelze platit kartou ? 

0 Citovat

V hotovosti som jedine platil tie loďky za pár dinárov v Diere na Dubai creek, ktoré inak veľmi odporúčam 

1 Citovat

loďky jsou zde zmiňované často, budu s tím počítat, tedy např. nějaký street food je kartou ok, jak např. platba na trzích nebo dýško v taxi  ?

0 Citovat

Ano, drobné jsem potřeboval právě jenom na ty loďky. Ty v Deira stojí 1AED/os jedna jízda, síť tras je tam docela hustá, loďkama se to tam jenom hemží 😀 Provozuje to RTA (místní MHD). Přidávám fotku sítě dopravy v Deira a foto loďky.

Pak 2 AED/os stojí trasa z al Jaddaf Marine Transport Station 1 (ozn.BM2) do Dubai Festival City Marine Transport Station, viz screen trasy v mapě a fotka sítě dopravy v místě.


screenshot-20240128-114504-gallery.jpg
screenshot-20240128-115131-gallery.jpg
screenshot-20240128-090550-maps.jpg
screenshot-20240129-093709-gallery.jpg

0