Hilton Honors ("HH") je věrnostním programem celosvětové sítě hotelů Hilton nabízející čtyři úrovně: Member -> Silver -> Gold -> Diamond. Jak už to u bývá, s narůstající úrovní roste počet a rozsah benefitů, které loajální cestovatel dostane.  Konkrétně u úrovně Gold je to mimojiné zrychlené sbírání bodů (x 1,8), upgrade na vyšší úroveň v závislosti na obsazenosti nebo snídani zdarma (ale některé brandy Hiltonu ji nabízí pro všechny hosty - Hampton). Už v základní úrovni Member dostanete aspoň 2 lahve vody. Jedním HH Diamond členem jsem byl obdarován členstvím Gold na 12 měsíců a zavázal jsem se založit sesterské fórum k tomu mapujícímu benefity věrnostního programu Accor ALL. Jak Gold získat? I) Odbydlet / odutrácet - na Gold potřebujete 40 nocí za rok nebo získat 75 000 bodů, ale existují i pravidelné fast tracky II) Status match - můžete matchnout svůj existující status (třeba u Accor Gold), podmínkou je získat 7 nocí za prvních 90 dní https://www.hiltonhonors.com/en_...h/landing/ III) Prémiová kreditní karta - v ČR nevím o žádné solidní kreditní kartě, už i tu Miles & More nám zrušili. IV) Získat darem - mít za kamaráda nějakého Diamond člena        .

Reálně získané benefity s Hilton Honors Gold

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

Voda na pokoji zdarma, benefit jako hrom. Navíc píšou per stay, nikoliv per night, takže to aby s tím diamantový host šetřil.


img-4317.jpg

0 Citovat

jokker napsal(a): Mám už třetí rok Hilton Diamond a popravdě nic moc. 
Abych si jenom nestěžoval, napíšu něco pozitivního. Zkušení uživatelé Hilton Honors to znají (například beardie 😏), tak podrobnější inspirace pro nováčky.

Sbírání bodů se vyplatí, pokud jste ochotni si body případně i dokoupit, a dostat se na nějaký větší, smysluplný počet bodů. "Sweetspots", ideální místa pro využití, bývají často ty dražší hotely nebo nejdražší termíny, kde je úspora velká, viz. níže konkrétní příklad.

Dokoupení bodů je jednoduché, a body lze snadno porovnat s cenou za ubytování. Body má smysl kupovat jenom v akci, kdy Hilton prodává za cenu +100% bodů zdarma. Výpočtem 90.000 bodů za 450 USD krát 22,- CZK/USD se dostaneme k reálné ceně 11 haléřů za bod, kterou se lehce vypočítá cena pokoje za noc v přepočtu bodů na CZK. Pokud vidíte 30.000 bodů, je to 3.300 CZK na první pohled. Porovnávat to s uváděnou cenou v USD je trochu problém, protože ceny jsou uváděné bez daní a poplatků resortu, ale nějaké rychlé srovnání to dá.

New York je drahý. New York o vánocích je ultra drahý. A sehnat třílůžkový pokoj v USA je hledání jehly v kupce sena. Takže bereme za vděk palandami v nové značce sítě Hilton, značce MOTTO, která nabízí takové vagónové kupé. Je to levnější než kupovat dva pokoje.

Cena čtyřlůžkového pokoje o vánocích v centru Manhattanu stojí neuvěřitelných 3.150 USD za 5 nocí v pokoji 16 m2, což je krát 22 = 69.300 CZK. Pokud jako Gold anebo Diamond člen získám ke čtyřem nocím tu pátou zdarma, potřebuji koupit 80.000 krát 4 = 320.000 bodů za cenu 1.600 USD.

Úspora je to pak věru pěkná: 3.150 - 1.600 = 1.550 USD. A jen o něco málo víc stály naše tři letenky z Berlína do New Yorku.

P.S. Všechny body pochopitelně nekupujete, nějaké body si "vybydlíte" při předchozích pobytech. 😎

 


hilton-2023-12-06.jpg
hilton-2023-12-01.jpg
hilton-2023-12-02.jpg
hilton-2023-12-03.jpg
hilton-2023-12-04.jpg
hilton-2023-12-05.jpg

2 Citovat

A to i za reward pobyt ziskavas body. Ano, 5.noc zdarma. Promo 100%bodu nahoru je vicekrat do roka. Jen ten resort credit v USA je nic moc, mam radeji ty snidane zdarma co jsou vsude mimo USA.

1 Citovat

Srpen 2023 – DoubleTree by Hilton Košice

Dnešní hotel stojí na místě historického hotelu Schalkház, otevřeného v roce 1873, přejmenovaného na Slovan v roce 1945 a strženého po letech soudružské (ne)péče v roce 1964. Od roku 1971 pak existuje současná budova hotelu dlouhé roky sloužící jako Interhotel Slovan. Od roku 2009 se po rozsáhlé rekonstrukci zařadil do sítě Hilton pod značkou DoubleTree.

Status: Gold

Rezervace:  rezervován pokoj King Deluxe (prostřední kategorie mezi King Guest a Suite).

Upgrade : What you pay is what you get in Košice, ale dostal jsem alespoň vysoké patro (11.). Výhled na fotce je z chodby (směr sever).

Dárek na uvítání : Dvě lahve vody, 3 makronky a 3 ks čajového pečiva. Bohužel vše nejspíš kupované, protože nechutnaly nic extra.

Pokoj : King Deluxe orientované na východ jsou skvělé. Prostorné, plné světla a s výhledem na město. Zhruba před rokem dostaly pokoje novou televizi a drobný retrofit.

Snídaně : Standardní hotelová snídaně, nic, o čem by člověk psal domů. Káva z automatu, teplé varianty z chafingu (míchaná vejce, slanina, levný párek). 

Pobyt : Na služební cestě toho člověk moc nepotřebuje. I tento DoubleTree přešel z individuálních kosmetických lahviček na velká balení. Od poslední návštěvy také zrušili business centrum.

Jediná výslovná výtka je k personálu, který vždy působí zmateně, demotivovaně a každý sebemenší požadavek je problém (pozdní check-out, objednat taxi). Hotelové fitko je rovněž miniaturní a vždy přeplněné.

Souhrn:  Standardní businessový hotel, solidní volba. V Košicích bohužel není žádná lepší alternativa.

 

 


img-2437.jpg
img-2435.jpg
img-2436.jpg
img-2438.jpg
img-2444.jpg

0 Citovat

  • Hotel: Hilton Garden Inn Vienna South (nově je tam hotel: Carathotel Wien City Park)
  • město: Vídeň
  • status: Diamond (diky počtu stays)
  • lokace: Hertha-Firnberg-Straße 5, 1100 Vienna, Austria
  • benefity za status: dvě balení vody, snídaně pro mně a hosta; doprava zdarma (shuttle bus) z hotelu a na hotel od opery v centru (30” cesty) 
  • cena za pokoj: dle sezony a terminu, sehnal jsem pokoj od 80€ do 120€
  • zhodnoceni pobytu: hotel byl zavisly na office parku vedle, po covidu jiz neni soucasti HH; jinak personalu se moc nechtělo, pak krát jsem řešil issue s platbou - zaplatil jsem cash a deposit mi na účet nedorazil ani po týdnu; saunu zapinali random, takze nejdriv call na recepci zda dnes běží či nikoliv; bylo fajn, že za 20k points nabizeli 4 luzkovy pokoj, kdyz jsme potrebovali ubytovat zname; zažil jsem zde 2x požarni poplach. Miloval jsem se jejich super freshe a med v plastvi


img-6983.jpeg
img-6985.jpeg
img-6986.jpeg
img-6987.jpeg
img-6993.jpeg

1 Citovat

  • hotel: Hilton Vienna Park
  • město: Vídeň
  • status: Diamond
  • lokace: Am Stadtpark 1, 1030 Vienna, Austria
  • benefity za status: voda a snacks na pokoji zdarma, vstup do salonku a snidane zdarma
  • cena za pokoj: od 109 do 140€ ( to je moje mentalni hranice) 
  • zhodnoceni pobytu: skvelá lokace, nepotřeboval jsem metro, hotel pusobi luxusnim dojmem, snidane byla famozni, pokazde jsem si dokazal vybrat; zvlastnosti byl “asijsky koutek” kde bylo specialne upraveno jidlo predmetne kuchyne; lounge byl take super; jednou jsem zazil stay, kdy hotel rekonstruovali a bylo poradne slyset vrtani - takze jsem se tam pak pul roku radeji neukazal.


img-9646.jpeg
img-9647.jpeg
img-9644.jpeg

1 Citovat

foto k Hilton Vienna Park 


img-9638.jpeg
img-9639.jpeg
img-9649.jpeg
img-9640.jpeg
img-9637.jpeg
img-9651.jpeg

1 Citovat

  • hotel: Hilton Danube Waterfront
  • město: Vídeň
  • status: Diamond
  • lokace: Handelskai 269, Vienna - Leopoldstadt
  • benefity za status: voda, snacks, ovoce a vino na pokoji zdarma, vstup do salonku a snidane zdarma
  • cena za pokoj: od 90 do 130€ 
  • zhodnoceni pobytu: skvelá lokace, hned na kraji mesta po prijezdu autem, kousek od hotelu je park-hause kde platis 5€/ den; krasne prochazky kolem Dunaje; v lete lze vyuzit i bazen venku, 10:00-22:00 funguje spa a sauna; lounge byl tesne po covidu dostupny az po 18:00, ted uz je vse pri starem. Mam ten hotel moc rad, je to cislo jedna pro mne a moji rodinu, kterou sem vezmu na prodlouzeny vikend. Na jidle si vzdy pochutname a odpocineme. Pokoje dostatecne velike a maji vanu. 

0 Citovat

foto k Hilton Danube Waterfront


img-9699.jpeg
img-9847.jpeg
img-9696.jpeg
img-0581.jpeg
img-0582.jpeg
img-9697.jpeg
img-0271.jpeg

2 Citovat

Září 2023 – Hilton Garden Inn Budapest City Centre

Původně jsem měl rezervován pokoj ve zbrusu novém hotelu Hampton o dvě ulice vedle, ale jeho otevření nabralo zpoždění a byl jsem přemístěn do sesterského Garden Inn. Jelikož je v Hamptonu v ceně vždy snídaně, dostal jsem snídani zdarma i v Garden Inn.

Status : Gold

Rezervace:  rezervován Twin room (€ 120 / noc) v hotelu Himpton.

Upgrade : Pokoje jsou v jedné úrovni, potenciálně jsem mohl dostat pokoj s výhledem na baziliku sv. Štěpána. Na recepci jsem byl rád za bezproblémový (a bezplatný) brzký check-in v 9 ráno a neptal jsem se na případný upgrade.

Dárek na uvítání : Dvě lahve vody a 2 makronky v krabičce.

Pokoj : Twin s výhledem do vnitrobloku působí velmi novým dojmem.

Snídaně : Káva z automatu, ale dobrý výběr teplých snídaní (vafle, 3 druhy úpravy vajec, uzeniny…).

Pobyt : Vše splnilo očekávání – skvělá lokalita, dobrá snídaně a především nápomocný personál. Potěší také možnost vybrat si v aplikaci konkrétní pokoj předem (nezkoušel jsem, protože jsem si nechtěl zkomplikovat brzký check-in) a otevírání pokoje přes aplikaci.

Souhrn:  Výborný hotel, stejně jako v Bukurešti je Garden Inn skvělá volba na služebku.

 

 


img-2598.jpg
img-2599.jpg
img-2601.jpg
img-2602.jpg

1 Citovat

Jako Gold mas (mimo USA) snidani vzdy zdarma vc.spolunocleznika na pokoji

0 Citovat

  • hotel: Hotel du Parc Bougival - Double Tree (historicky tam byl Holiday Inn)
  • město: Paríž
  • status: Diamond
  • lokace: 10-12 Rue Yvan Tourgueneff, Bugival
  • benefity za status: 1. upgrade pokoje zdarma, vedle hotelu je dostavena novejsi budova, kde mi to bylo prezentovano jako executive room (nechci si radeji predstavit jak vypada standardni pokoj); 2. snidane
  • cena za pokoj: 105€ a dalsi noc 116€ (delal jsem dve rezervace)
  • zhodnoceni pobytu: byl jsem, na business trip asi fajn, ale rodinu bych tam nevzal. Zadnou extra peci neocekavat, pouze je tam levnejsi ubytovani nez v centru, ale je to vykoupeno vzdalenosti. Nebyla ani voda na pokoji, ani lepsi wifi.
  • bus zastavka u hotelu: La - Musée Tourgueniev
  • par poznamek k ceste na misto: 1. z metra “La Defence”, line 1, musis busem 258 a pote 259 (metro za 2,1€ a bus 2,1€ (na bus postaci jeden listek, i kdyz se prestupuje) 2. dostat se na konecnou RER vlakove linky A, stanice Saint-Germain-en-Laye (vlak z centra 4,95€) a pote bus 259 (2,1€).

 


ca10fb0d-bf43-4772-b906-9976b724de19.jpeg
img-4700.jpeg
img-4696.jpeg
img-4698.jpeg
img-4697.jpeg

1 Citovat

Listopad 2023 – Hilton Garden Inn Hong Kong Mongkok

Věřte tomu nebo ne, ale síť Hilton má v celém Hong Kongu pouze dva hotely – luxusní Conrad na ostrově a Garden Inn v Kowloonu (pevnina). Relativně nový hotel byl otevřen v roce 2016, má 20 podlaží a střešní bazén (přes zimu zavřený).

Status : Gold

Rezervace:  rezervován Deluxe Harbour view (3000,- CZK / noc).

Upgrade : Pokoje jsou v kategorii Guest nebo Deluxe. Rozdíl je minimální. Dostal jsem pokoj v nejvyšším patře s ucházejícím výhledem na záliv. Proaktivně nabídnut bezplatný late check-out do 15:00, který jsem využil.

Dárek na uvítání : nic

Pokoj : Na HK relativně velký pokoj. Výhled není úplně pohlednicový, ale doma v Praze takový člověk taky nemá. Spousta zásuvek, kosmetika Peter Thomas Roth.

Snídaně : Zdarma pro Gold. Káva z automatu. Na čínské poměry solidní výběr rozpečených polotovarů, akceptovatelné sýry. Na kvalitní uzeniny zapomeňte. Šel jsem po místních věcech (od bao po dim sum) a byl jsem spokojený.

Pobyt : Vše splnilo, co mělo. Příjemný a angličtinou vládnoucí personál, velký pokoj, stále relativně nové vybavení.

Souhrn:  Dobrá volba. Pokud chcete / musíte brát Hilton, pak jinou cenově přijatelnou alternativu nemáte. Poloha není úplně ideální, na stanici metra je to 10 minut pěšky, ale pokud se pohybujete taxíky, pak je to v pohodě.

 


img-0868.jpg
img-0869.jpg
img-0815.jpg
img-0811.jpg
img-0921.jpg

1 Citovat

Blíží se konec roku a tak je na čase bilancovat. Gold členství jsem dostal na tento rok loni od jednoho člena fóra AL a v průběhu roku ho využil během 13 pobytů. Díky 80% akcelerátoru jsem nasbíral skoro 100 tis. HH bodů.

Nejlepší upgrade: DoubleTree by Hilton Luxembourg & Hilton Garden Inn Bucharest

Nejhezčí výhled: Hilton Garden Inn Mong Kok & Hilton Stockholm Slussen

Nejhorší pobyt: Hampton by Hilton Warsaw City Centre

Směřoval jsem letos primárně na obhájení Accor Gold, což se povedlo. Neobhájení HH Gold neberu jako tragédii, ale přesto se chci drze zeptat, jestli nějaký HH Diamond nemá volný voucher na HH Gold na příští rok, který by mi daroval.

0 Citovat

jonapet napsal(a): Neobhájení HH Gold neberu jako tragédii, ale přesto se chci drze zeptat, jestli nějaký HH Diamond nemá volný voucher na HH Gold na příští rok, který by mi daroval.
Rád bych, ale nevím jak. Nemůžu to v appce najít... 🙄

0 Citovat

Na webu píšou, že by měl přijít automaticky do emailu:

Gifting Gold status is easy. Once you reach 60 nights we email you a claim code to share with a friend or family member. Didn't receive an email with a code to share? Just call 1-800-4HONORS with your name and Hilton Honors number to claim your gift of Gold status for another lucky traveler.

0 Citovat

V appce nějaká věta o 60 nocích je, ale nechtělo se mi tomu uvěřit. Pokud platí podmínka být Diamond a k tomu současně probydlených 60 nocí v daném roce , tak to bohužel nemůžu sloužit, mám letos 1 noc. Ale ochota byla... 🤷🏻

2 Citovat

PORTUGALSKO

  • hotel: Hilton Vilamoura As Cascatas Golf Resort & SPA
  • město: Vilamoura (25 min autem z letiště FAO - Faro)
  • status: Diamond
  • lokace: Rua da Torre d Aqua Lote 4.11.1B, Vilamoura
  • benefity za status: 
    • upgrade pokoje z "Twin Deluxe Room" na "Twin Deluxe Pool View" (na tomto pokoji bylo automaticky 0,375ml Portské víno a Krabička cookies)
    • 1x voucher na welcome drink na celý pokoj v Rubi Baru (na přízemí hotelu) (soft drink, víno, pivo)
    • každý den na pokoji 2x 0,75ml vody
    • 1x zdarma/ den vstup do SPA (-2NP je tunel, kterým se dá dostat přímo do SPA v županu), jinak bez statusu 15€
    • snídaně zdarma na pokoj (jinak 18€, nebo pokud stay je 3 dny a více, tak 15€/osoba)
  • cena za pokoj:
    • 89€/ noc nebo šlo rezervovat za 24k points
  • zhodnoceni pobytu: 
    • skvělé večeře v hotelové restauraci, využil jsem nabídku zakoupení voucheru a mít véču formou 3 chodového menu (dítě do 5 let mělo menu zdarma, jinak dospělá osoba platí 30€ - pití se platí zvlášť). Voucher si zakoupíš na check-in. Minimální pobyt 4 dny.
    • hotel nabízí také teplý bazén, tudíž na 1 týden s dítětem 2R3M ideál
    • taxi Uber z letiště na hotel za 19€ (hotel nabízi oneway transfer za 40€)
    • hotelový shuttle do Mariny je free of charge, cesta 10" (taxi Uber kolem 5€) a pak krásna procházka kolem pobřeží
    • upgrade na zajímavější pokoj, kde lze vařit místní mořské dobroty je za 55€ (One-Bed Room Apartmenet)
    • personál mladý, ochoten pomoci dle svých zkušeností (takže jeden řekne že to nelze, druhý se zeptá, třetí udělá)
    • když se ptám manželky, kolik * dá hotelu z 10* řekla že 8,5 (já 7*)
    • jinak jsou trošku šmejdi že mi drží deposit již 14-tý den
    • byl jsem si zahrát přes ulici i golf, green fee v 12:54 stálo 59€ a půjčení holí Titleist 17€ (full set) - Pinhal (Dom Pedro). Jinak mezi hřištěmi jezdí free shutle - jen je potřeba nahlásit čas.

img-6127.jpg
img-6112.jpg
c0e27d3d-e2e6-4abd-b11a-339e6642f7ce.jpg
img-5834.jpg
2a35f651-0a4f-4902-a672-391126436243.jpg
img-5873.jpg
img-5833.jpg
img-5828.jpg
img-5876.jpg
img-5875.jpg
img-5874.jpg
img-6099.jpg
img-5830.jpg
5a00a673-822f-4d72-84c4-0ce5ceb2d114.jpg
img-6012.jpg
img-5840.jpg
img-5829.jpg
img-5832.jpg
img-5831.jpg
img-5887.jpg

1 Citovat

Co asi tak může znamenat tahle akce? 

Hilton body mají při nákupu hodnotu cca 11 haléřů. 50.000 bodů je tedy cca 5.500 CZK, což je víc než těch 199 USD.

Pokud je ta cena včetně resortních příplatků (nevím), a za pobyt budou připsány i normální body, je to vlastně pobyt zdarma. Ale návštěvník musí odolat neodolatelným nabídkám na nějaké té prodejní akci... 🤔🤔🤔

S mojí bídnou angličtinou by to asi nebyl problém.


img-9231.png
img-9232.png

0 Citovat

Myslím, že tato nabídka je pouze pro US residents. See if you are eligible musíš vyplnit jeden z US států. 

0 Citovat

  • hotel : Hilton Berlin
  • město : Berlin
  • status : Diamond
  • lokace : Mohrenstrasse 30, 10 117 Berlin
  • benefity za status : 2 láhve vody/stay (ale dostal bych je zdarma i jako silver), snídaně pro 2 osoby a dceru 2,5 roků, executive lounge (který je otevřen denně 6:00-23:00 a happy hour je 18:00-20:30 - kdy se nabízí alkohol a snack, řekl bych večeře), upgrade pokoje ze single guest room (za 124€/noc) na King Guest Room; Využití bazénu v hotelu a saun nebylo podmíněno statusem. 
  • cena za pokoj : 124€ ale viděl jsem i za 119€/ noc/ osoba... když se pak zadají 2 osoby a také snídaně, jste na 160€/ noc pro dva. Kdo nemá status a chce lounge, tak cena za executive pokoj se vstupem do salonku je od 225€.
  • zhodnoceni pobytu : auto jsem parkoval na adrese Linkstrasse 2, kde je Q-Park (Postdamer Platz) a 3 denní parking stál 31,10€; Z lokace hotelu se dostanete na mnoho pěkných lokalit města pěšky; Jako otec malé dcery, vyhledávám místa, kde mám možnost se s ní vybláznit v bazénu a když ji manželka vezme na pokoj, můžu v klidu užívat sauny;  u snídaně se zaměřuji na pestrost nabídky a osobně preferuji rybu  - hotel dodal vše na výbornou; lounge je skvělý benefit, protože přes den je možnost si dát čaj/ovoce/nápoje a odpoledne saláty/polévka.
  • promo hotelu v době našeho pobytu : 1000 points za véču v hodně alespoň 30€, 49€ za nedělní oběd (all you can eat & drink - 12:30-15:00)

Dnes 31.3.2024 mi skončil Diamond status, takže je mi líto, že jsem nezískal za 2023 ani Gold status a padám na Silver. Všem cestovatelům přeju mnoho krásných pobytů s rodinou a bezproblémých služebek. 

2 Citovat

  • hotel : Hilton Berlin
  • foto:
    • snídaně a pestrost nabídky; jsou tam k dispozici 2 kuchaři, kteří non-stop připravují omelety 
    • lounge a nabídky v něm
    • bazén, pokoj, vstup do lounge na přízemí (hned u hlavního vchodu hotelu)


5ffc0bcf-726e-4e37-a80c-c181fb5e3f2c.jpg
34da8515-8e57-4685-bc31-9fc7088ce2ce.jpg
60f60b64-2658-471a-b932-703afa8dc619.jpg

0 Citovat

Ja nikdy zadne body hotelovych retezcu realne nesbiral. V praxi mi prijde vyhodnejsi jit u konkretni cesty - at uz sluzebni nebo sokroume - po aktualne vyhodne nabidce, nez abych se k nejakemu retezci "vazal".

Cop me prekvapuje, jak tady vsichni uvadi jako benefit vodu zdarma. Z me zkusenosti 99% slusnejsich hotelu dava vodu zdarma zcela automaticky vsem na pokoj a obvykle ji jeste kazdy den doplni. Celkem obvykle jsou i nejake pytlikove caje, nekdy i kavovar s kavou a na susenku obcas clovek taky narazi i bez statusu..

Realny bonus tedy podle me muze byt tak ta snidane zdarma a trochu vetsi pokoj. Ale kdyz bude ten Hilton v danem miste a case o 50% drazsi nez srovnatelny hotel jineho retezce vedle, tak se vyplati i tu snidani priplatit..

1 Citovat

Ja mam vernostni program IHG a ten ma na nejvysim stupni brzky check-in… treba od 11h, pozdni check-out do 14h, upgrade pokoje, snidani zdarma, internet zdarma. Muzes si i rict, ze chces pokoj ve vysim patre a daleko od vytahu a dostanes ho. Taky bych videl vyhodu v tom, ze clovek vi do jake kvality jde. Taky jde samozrejme za vernostni body rezervovat pokoj bez doplatku. Jsou destinace kdy ten pocet bodu odpovida treba 1.500kc/noc kdyz ty body mas nebo si je koupis. Nemenil bych… na druhou stranu… pokud jdes tvrde po cene, tak oprqvdu nema smysl byt verny jednomu retezci… s tim souhlasim

1