Ahoj,    tak jsem vyuzil levnych letenek a za cca 2 mesice odletam do Gronska s tim ze budu 2 dny v Kangerlussuaq a 3 dny v illusssat.     V Kangerlussuaq planuju dat 4 hodinovy prechod ledovce s mistni Ck, pak Sugar Loaf a vrak letadla u jezera.     V illusssat ty 3 znacene stezky, pak dopravu lodi do Oqaatsut a pak pesky zpet a posledni vec je jit nejake boude na jihovychod od mesta cca 15 km.     Pro lidi co tam byli, prosim mate jeste nejake skryte tipy? Vim ze toho tam moc neni (v podstate toto jsou vsechny "turisticke trasy", ale spise nejaky vylet za nosem do prirody a ma gps souradnice..klidne na cely den:)     Dekuji Jirka  .

Grónsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

eva1234 napsal(a):

Nemáte někdo nějaký tip, co dělat v Kangerlussuaqu? Při přestupu cestou tam bychom chtěli na Ice Cap Point 660 nebo Full day Adventure s AAC. Při přestupu cestou zpět přiletíme do SFJ až po 15. hod., není tam nějaký pěkný, nejlépe okružní trek (tak do 10-15 km)?

Jednodňové treky v okolí Kangerlussuaq nájdeš napríklad tu: https://hiking.gl/day-hikes/kangerlussuaq/  presiel som ich všetky takže môžem odporučiť hociktorý... dajú sa potom ešte rôzne predĺžiť, skrátiť lebo niektore spojit podľa potreby...

1 Citovat

mno prave ale kdyz presne nevis zda to pojede zase daily nebo kazdy druhy den mezi mesty v Disko Bay tak se pak ubytko kupuje blbe..jde mi hlavne o 6 noci na Disko Islandu kde je to non refundable..:)jedu s detma 3,5,12 let takze diky nejmladsimu jeste hotel, jinak letos taky Norsko nebo Estonsko ci Rwanda v prirode..:)

0 Citovat

koukam ty hiky tam na tehle strance rozsirili ne? ten waterfall trail ci fossil plain tam nebyla..:)ja byl jen ten Crash site a Suger loaf...neni to spatne, jen skoda tech dlouhych nastupu po "silnici"

0 Citovat

eva1234 napsal(a):

V Ilulissatu plánujeme, jak tu doporučoval Milan V, jednodenní výlet na Disco Island - nemáte někdo nějaký tip na trek tam?

To asi není dotaz na trek na ostrově Disco, když je na něj plánovaný 1denní výlet. Jestli to je dotaz na trek z Ilulissatu, tak kromě cesty volným terénem a krátkých stezek u Icefjordu, je tam zřejmě jen Sermermiut Hike a pak 20 km podél pobřeží do Oqaatsutu, což já plánuju jít tam i zpět, ale je možné jet jedním směrem na lodi.

1 Citovat

Díky Libore, o tom Oqaatsutu už jsem taky přemýšlela. Ohledně Disco Islandu jsem se asi špatně vyjádřila - chceme jet lodí ráno z Ilulissatu na ostrov Disco a večer zase zpět a zajímalo mě, jestli někdo nešel něco zajímavého tam. 

0 Citovat

okolo Illulissatu jsou jen v podstate dva treky - Oqaatsut a pak k jedne chate smerem na jih 69.1806389N, 50.8932456W . Letos jsem ji nesel, protoze bylo hodne snehu, chci ji jit pristi rok.

Na Disko Islandu je v okoli Qeqertarsuaqu spousta moznosti na jednodenni vylety - ledovec, cedicove sloupy na pobrezi, vodopad, udoli smerem do vnitrozemi.

1 Citovat

Ahoj, šli jsme toto:

https://www.wikiloc.com/hiking-t...q-10353792

V podstatě taková procházka na pohodu - na konci je pěkný vodopád, který padá ze skály dolů do moře a takové zvláštní skalní útvary, zřejmě břidlice (možná čedič .-))

Cestou zpět jsme ještě zvládli halibuta v restauraci Nilak u hotelu Disko Island (se štěstím, protože jídlo se tam nějak objednává předem pro hotelové hosty).

Jinak prohlídnout vesnici - kostel, heliport, přístav, fotku z velrybími kly a hory v pozadí :-) Je to díra a moc života tam není. Ale proti Ilulisaatu opticky úplně jiná krajina - víc zelenější, po ledovcích žádné památky, pokud nejdete tento trek, ale my jsme se drželi toho pobřežního

https://www.wikiloc.com/hiking-t...r-10353791

 

1 Citovat

Díky moc všem za tipy! Přeju pěkný den!

0 Citovat

Jenom dodám, že molo, odkud v Ilulissat odplouvají spoje Disko Line, je v úplně nejvzdálenější části přístavu. Ve směru z centra se musí celý přístav obejít. Měl jsem dost honičku to včas najít.

1 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

chtel bych se zeptat..disko line trajekty nemaji porad jizdni rad na pristi rok..chci delat triangle Illulisat Qeqertarsuaq Aassiat Illulisat a jelikoz jedu v srpnu tak treba v Illulissatu je hotel v kterem jsem byl letos uz kompletne vyprodany - takze chci udelat ubytka co nejdrive ale samozrejme kdyz nevim jak budou jezdit trajekty tak to jde tezko..resite to taky nekdo, psal jim nekdo..?:)

Disko Line už nahodil plavby na budúci rok...

0 Citovat

dekuji, uz nakupuju:)

0 Citovat

Jedna dobrá a dvě špatné zprávy pro zájemce o ACT (a Grónsko vůbec).

Levnější letenky jsou už zase v prodeji. Už se to nejmenuje Fly 'n Sleep a někdy ani není nutné přespat v Kangerlussuaq.

Sarfaq Ittuk budě v létě jezdit jen jednou za dva týdny (ze Sisimiut na sever v neděli v 10:00).

Až se v listopadu otevře nová ranvej v Nuuku, Air Greenland tam přesune všechny mezinárodní lety (včetně Kodaně). V Kangerlussuaq zůstane jen armáda. Jak často (a jestli vůbec) tam něco bude lítat, je otázka. 

 

2 Citovat

Ahoj,

   mate nekdo napad jake jednodenni vylety v Illulissatu mimo Quatsuutu a tech 3 barevnych cest? Budu tam 4 dny (minule jsem to celkem prochodil) pak jedu do Qeqertarsuaqu na par dni.

    Jde mi klidne o nejaky offtrail vylet za mesto, cokoliv at tam nemusim chodit porad po stejnych stezkach:)

 

diky Jirka

0 Citovat

Já tam zatím ještě nebyl, ale pokud vím, existuje už jen tato další možnost (až k chatě je to na 1 den asi trochu moc):

https://www.wikiloc.com/hiking-t...y-27368013

Jinak mimo značené stezky to můžeš zkusit někudy směrem na východ, ale to ti těžko někdo poradí, i kdyby takto volným terénem prošel.

0 Citovat

Tuhle chatu jsem měl měl plánu už minule, ale bylo moc snehu:)teď jedu v srpnu tak tahle je taky v plánu:)někam na východ terénem počítám, spise třeba někdo objevil nějakou zajímavou horu na kteří jdou vyšplhat či menší vodopad co není na mapách.. :)

0 Citovat

Riesim trocha problem, priletime v piatok o 22:35 do Nuuku a potom v sobotu rano o 09:00 mame rezervovany transfer lodou do odlahlejsich oblasti kde budeme niekolko dni na turach. Problem ale je, ze potrebujeme v Nuuku kupit plynovu kartusu na turisticky varic (gas cartridge Screw-On type). Neboli ste tam nahodou niekto a neviete kde by sa tam dala kupit? Potreboval by som ale obchod, ktory je otvoreny v sobotu rano pred 09:00... na internete sa mi to nedari dohladat, tak ak by nahodou vedel niekto poradit velmi by to pomohlo... dakujem...

0 Citovat

Obávám se, že asi to bude bez odpovědi..obecně je hrozně málo informací o Grónsku, letos jedu hlavně Disko Island a informací je rovněž poskrovnu:(

0 Citovat

Podle googlu STARK Nuuk otvírá v sobotu v 8 a měli by mít kartuše Primus.

0 Citovat

Akorát to, co mají v eshopu na webu, nevypadá se závitem.

https://www.stark.gl/primus-anst...40-5848654

0 Citovat

A nebo spíš Pissifik. Měl by mít od 6:30 (i v sobotu) a na eshopu mají kartuše se závitem.

https://maps.app.goo.gl/CoJxiPyXoUA7JmBH6

https://www.pisiffik.gl/da/2343-...rej-og-mad

0