Zdravím, měl bych dotaz na místní cestovatele ohledně výletu autem Itálií s cíli Apulia a Sicílie. Jedem s prckem, takže to musíme nějak nakombinovat a chtěl bych se optat, co bychom neměli minout. Apulia mě v rychlosti zaujaly jeskyně Grotte di Castellana a domky Trulli Alberobello. Budeme zda jen pár dní, tak jeden výlet chceme udělat sem a 2 až 3 noci zůstat na pláži. Při příjezdu do Apulie bychom chtěli udělat zastávku v Matera. Pro malou ideální pozvolná pláž, co říkáte na Spiaggia di San Pietro in Bevagna a Spiaggia Punta Prosciutto? Kromě pozvolné přístupu by bylo fajn i čisté moře a tyto dvě by to mohly splňovat. A nyní Sicílie. Zde bychom se chtěli podívat do Taorminy a z ní výlet na Etnu (to asi bez malé a bude hlídání, záleží, kam až bychom chtěli), poté si odskočit do Syracuse a při přejezdu na západ do Palerma se podívat i do Cefalu. A teď ke koupání, jak to vidíte na Sicílii? Koukal jsem, že tam to s dlouhými plážemi s pozvolným přístupem moc valné nebude, tak kromě výběžku San Vito Lo Capo a okolí Trapani na západě byste měli doporučení na tom východě okolo Taorminy například? Děkuji moc všem předem za rady a poznatky, klidně piště, co byste vynechali, přidali nebo zda to je takto fajn. Na Apulii budeme mít cca 4 dny, na Sicílii 4 dny východ a 4 nebo 5 západ. Fajn den. Jarda  .

Sicílie a Apulia

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

18 reakcí

Zdravím,

měl bych dotaz na místní cestovatele ohledně výletu autem Itálií s cíli Apulia a Sicílie. Jedem s prckem, takže to musíme nějak nakombinovat a chtěl bych se optat, co bychom neměli minout.

Apulia mě v rychlosti zaujaly jeskyně Grotte di Castellana a domky Trulli Alberobello. Budeme zda jen pár dní, tak jeden výlet chceme udělat sem a 2 až 3 noci zůstat na pláži. Při příjezdu do Apulie bychom chtěli udělat zastávku v Matera. Pro malou ideální pozvolná pláž, co říkáte na Spiaggia di San Pietro in Bevagna a Spiaggia Punta Prosciutto? Kromě pozvolné přístupu by bylo fajn i čisté moře a tyto dvě by to mohly splňovat.

A nyní Sicílie. Zde bychom se chtěli podívat do Taorminy a z ní výlet na Etnu (to asi bez malé a bude hlídání, záleží, kam až bychom chtěli), poté si odskočit do Syracuse a při přejezdu na západ do Palerma se podívat i do Cefalu. A teď ke koupání, jak to vidíte na Sicílii? Koukal jsem, že tam to s dlouhými plážemi s pozvolným přístupem moc valné nebude, tak kromě výběžku San Vito Lo Capo a okolí Trapani na západě byste měli doporučení na tom východě okolo Taorminy například?

Děkuji moc všem předem za rady a poznatky, klidně piště, co byste vynechali, přidali nebo zda to je takto fajn. Na Apulii budeme mít cca 4 dny, na Sicílii 4 dny východ a 4 nebo 5 západ.

Fajn den.

Jarda

0

Na Sicílii je takové malé městečko, jmenuje se Corleone.

4 Citovat

Byli jsem v okolí Bari v březnu (tedy bez prcka a bez koupání). Za mě top je Matera. Gravina stojí za návštěvu. Truli v Alberobellu jsou pěkné, ale 2 hodiny na ně úplně stačí. A dle času a chuti třeba kouzelná městečka Locorotondo a Cisternino.

1 Citovat

Monopoli je příjemné, byť plné turistů, plus v okolí malé pláže s pozvolnym vstupem do vody a průzračnou vodou (Cala Pantano např.).

1 Citovat

Koupání na SIcílii:

1.Letojanni. Je to hned pod Taorminou jen teda oblázková pláž. Ale vstup pozvolný.

2. Syrakůzy mají malinkou písečnou pláž u přístavu (Spiaggetta della Marina in Ortigia) jinak kameny nebo z mola.

3. Kousek před Palermem máme rádi Terrasini. Na pláž se tam sice jde po schodech dolů ale tam se nachází příjemná písečná pláž taky s mírným sestupem (La Praiola).

Severní a jihozápadní pobřeží projeté nemáme.

1 Citovat

Loni v Apulii se nám líbila pláž v Mafredonii. Součástí lehátek je i hromada hraček. Letos na Sicílii jsme navštívili Mondello u Palerma a písčitou pláž v Katánii. Obě super pro koupání s dětma.

1 Citovat

Viac ako Alberobello sa nam pacilo Locorotondo a jaskyna fajn, aj ked mensia, je Grotta del Trullo. Ked uz smer Matera, tak na vyhliadku sem
https://goo.gl/maps/VHgdxUdEngZYxeQ77

1 Citovat

Mezi Palermem a Trapani jsou městečka Balestrate, Trappeto, a další podobné - vše písčité pláže, jednoduchý sjezd ze silnice - minimální časové ztráty. Ubytko bylo za pár eur - mimo sezónu samozřejmě :)  

1 Citovat

V Apulii odporúčam aj Lecce, Gallipoli a Galatinu.

1 Citovat

Zdravím,

děkuji moc všem za veškerá doporučení, tak teď nastane doma diskuze, jak to celé projet a kde být jak dlouho :-) Ještě k Sicílii, kromě pláží, co doporučíte na návštěvu zajímavých míst/historie?

Palermo, Syracuse, Cefalu, Etna, Taormina, případně když vyjde čas, tak Agrigento? A co Egadské ostrovy?

Děkuji.

0 Citovat

Puglia je nádherná celá, Matera je samozřejmě TOP (např. poslední bondovka), na trulli je hezké Alberobello, ale Locorotondo je taky hezké město a na kopci svítící Ostuni. Koupání spíš víc jižně.

1 Citovat

U Palerma Monreale, i Catania stojí za návštěvu, Enna, Scala dei Turchi u Agrigenta, Lipary...

1 Citovat

Kdyz uvatujes o Egadskych ostrovech, tak za me sou lepsi Lipary. I s deckem. Idealni zajet na Vulcano. Jsou tam 2 nadherne plaze. Jen teda loni byl zapovezeny vstup na vrchol krateru. A zvaz, jestli auto na Vulcano vubec potrebujes..

Krome Matery (ktera je vazne top) se Bond natacel i v Gravina in Puglia. Pokud pojedes kolem, muzes se tam zdrzet pulhodinku jen u toho mostu. Je zajimave, jak zkombinovali 2 mesta do jedne sceny.

Alberobello je taky super. Pokud to bude sedet do itinerare, je pekne tam i prespat. Noc tam ma sve kouzlo. V tech jejich truli je v nabidce hodne ubytovacich kapacit. Malo lidi. Stalo to i slusny peniz. Hodne lidi tam prave prijede jen na ty 2 hodiny a pak odjede.

1 Citovat

Z antické historie je na Sicilii hodně autentický archeopark Selinunte. Do chrámů lze vstoupit, okolních rozvalin se dotknout. Agrigento je hodně zachované, hodně navštěvované a má docela pěkné muzeum uvnitř. V Syrakusách je unikátní kolekce antických mincí uvnitř archeomuzea.

https://www.sicilianblog.net/201...selinunte/

1 Citovat

Také namísto Egadských ostrovů rozhodně doporučuji Lipary. Vulcano je turisticky komfortní ostrov, ale mnohem větší zážitek je vzdálenější Stromboli. Ten pocit, kdy stojíte večer na pláži, nebo jste na loďce na moři a každou půlhodinku vám k tomu dělá kulisu vybuchující sopka, je fakt jedinečný;) Na Stromboli navíc není elektřina, voda se tam dováží z Neapole, nejezdí tam žádná auta, takže to má unikátní atmosféru... 

1 Citovat

Taky bych doporučil Lipary, ale ne když má na Sicílii včetně dalších ostrovů jen několik málo dní (4 na východ Sicílie).

1 Citovat

Zdravím,

ještě jednou všem moc děkuji, pecka, akorát nyní se budeme muset trochu více ještě rozmyslet, co vidět, nalákali jste mě i na Lipary, akorát to bychom stihli tak max jeden ostrova, tak třeba si to o den prodloužíme, no tušil jsem, že jakmile se zeptám, určitě mě zaujme něco dalšího :-) Ale každopádně jste super, díky moc, co nevidět k tomu sedneme.

Fajn víkend.

0 Citovat

Lipary bych viděl spíš na samostatnou cestu. Ale samozřejmě se dá udělat třeba jen jednodenní výlet na některý z ostrovů.

1 Citovat

Zdravím,

ještě jednou děkuji všem, Lipary a Egadské ostrovy nakonec uvidíme operativně, nebude zase až tolik času.

Fajn den.

0
18 reakcí