Prosím, kdo byl v Peru: mohl by se podívat na tento itinerář a případně poradit: čistých 14 dnů v Peru (3. a 4. týden v lednu) bez letu z Evropy do Peru: den 12/ Lima, dny 3-4 Iquitos - džungle v Amazonii, plavba lodí po řece, den 5 přesun přes Limu Paracas / Ica,, tam být dny 6-7, dny 8-10 Arequia a Canon del Colca, přesun do Puno + jezero Titicaca, tam dny 11-12, den 13 přesun do Limy letadlem, den 14 Lima a pozdě večer odlet do Evropy.   Děkuji za každou radu.  .

Peru 01/2024 hrubý itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Kde jsi byl v Andách? Severně od Limy jsi kromě Loreta nebyl?

Arequipa a Kanón kondorů. Ne, severně od Limy jsem kromě Loreta nebyl, už na to nebyl čas a nechtěl jsem trávit čas nočním přejezdem nebo letem (to je minimálně půl dne). V Limě byly dobré pláže, navíc jsem bydlel v Miraflores, takže to bylo blízko.

V restauracích bylo nejdráž v Loreto (Iquitos) v poměru ke kvalitě jídla i absolutně. Arequipa / Kanón kondorů - to byly bufetové obědy pro cizince turisty na těch výletech, dobře jsem se najedl.

Lima: Miraflores vyšší cenová hladina, ale v historickém centru Limy to bylo docela levné (pouze přes den, večer a v noci se nedoporučuje být v historickém centru Limy nebo mimo Miraflores).

 Ubytování bylo levné i v poměru ke kvalitě, Uber byl hodně levný (nakonec jsem nejezdil městskou hromadnou dopravou kvůli bezpečnosti). Autobusy Cruz del Sur byl dražší (ca.  USD), ale na druhou stranu jsem zvolil tuto společnost kvůli bezpečnosti a komfortu.

Nakonec bylo Peru bezpečné, před příjezdem do Peru jsem byl možná vyděšený ( v recenzích bylo dost často, že je přepadli nebo okradli), nikdo mě neokradl ani nepřepadl, nic jsem neztratil v zemi, kde jsem byl hned nápadný pro svoji výšku a barvu pleti a kde je nulová znalost angličtiny.

 

0 Citovat

Vlastně v Loretu jsem byl, ale v neturistickém Yurimaguas (a přes Lagunas v rezervaci Pacaya Samiria).  Tam bylo snad nejlevnější jídlo, co jsem měl v Peru. Servírka (asi dcera majitelů malé restaurace) dokonce odmítla drobné spropitné, což jsem v Peru běžně nedával, ale tam mi to přišlo tak levné, že jsem to chtěl aspoň zaokrouhlit.

0