Pozor na podvodné ubytování na booking.com! Nyní se s tím roztrhl pytel, volal jsem na booking a dělají mrtvé brouky, nepotvrdí že jsou ubytování falešná, když jsem pani docela už naštvaný držel déle na telefonu tak potvrdila, že kouká, že už se ubytování prověřují, ale že se mi k ničemu nemůže vyjádřit.  Dělají mrtvé brouky a přitom vědí, že je tím klient bitý. Docela mě mrzí jak booking.com v rámci bezpečnosti klesnul. Celé to probíhá takto: - ubytování je většinou označeno jako "novinka na Booking" - nabídka je velmi výhodná - hlavním úkolem je aby jste podvodníkům napsali na jejich soukromý email co skrytě dávají do fotek, nebo jako název společnosti (název společnosti je email) viz jeden z linků pro příklad níže - na druhé či třetí fotografii je hned uveden nějaký pochybný email kam se má psát "directly" přímo majiteli - dají tam i logo bookingu aby to vypadalo věruhodněji (fakt nechápu kde selhaly bezpečnostní systémy bookingu, že to systém povolí umístit) - vetší množství podvodných ubytování nemá hned možnost zakoupení ubytování, ale jen "Požádat o rezervaci " rezervace se nikdy nepotvrdí jen z vás vylákají podvodníci první kontaktní informace pro další komunikaci - jsou ale i ubytování, kde chtějí hned zaplatit, viz link na takové ubytování níže - podvodná ubytování mají většinou velmi strohý popisek a většinou i málo fotografií - ale jsou i vyjímky s mnoha fotografiemi - pomuže občas dát vyhledat obrázek pres google lens - zda to stejnou fotku najde u jiných ubytování s jiným jménem ubytování- to prozradí podvod hned - celým principem je získat na vás kontakt a pak bokem mimo booking nebo přes stránky tvářící se jako booking získat platbu nebo údaje o platební kartě píšu to zde proto, že jsem strávil x hodin úplně zbytečně, když jsem hledal ubytování na Silvestra a vždy narážel na podezřelé nabídky, začal se tím zabývat a pak zjistil, že bookingu je to vlastně úplně jedno co nabízí, vy vždy jen zakliknete "požádat o rezervaci" a pak máte čekat 24 hodin zda se někdo ozve zde pro příklad linky podvodných ubytování: https://www.booking.com/hotel/at...veTab=main   https://www.booking.com/hotel/de...12%2C12%2C   tady se třeba snaží podvodník email použít jako jméno společnosti - uvedeno dole na stránce s nabádáním na přímé kontaktování majitele: Spravuje společnost 𝙫𝙖𝙡𝙙𝙖𝙤𝙧𝙖2𝙛@𝙟𝙤𝙮2𝙨𝙩𝙖𝙮.𝙘𝙤𝙢 https://www.booking.com/hotel/it...12%2C12%2C   Máte někdo podobné zkušenosti?  .

Podvodné nabídky na Booking.com

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

ty se mi vyhejbaj taky :D

1 Citovat

Mně též ne.😂🤦‍♀️

0 Citovat

Nevím, zda to byl pokus o podvod, ale z indického hotelu mi přišlo v chatu bookingu, že mám zaplatit ubytování někde bokem, jinak mi zruší rezervaci. Ignoroval jsem.

1 Citovat

Ja jsem na tom nejhur. Nikdy mi neprisel ani kod na 10%, ani podvodna zprava. Me vsichni uplne ignorujou.

1 Citovat

Já mám takhle z Bookingu vyloženě zkušenost se zneužitím karty. Rezervoval jsem apartmán ve Varšavě, dobrý hodnocení, žádná podvodná nabidka. Nakonec jsem rezervaci zrušil, ale už pro garanci ubytovatel dostane údaje o kartě. Žádný chatování nebo zadávání údajů do pochybnejch stránek, čistě oficiální Booking.

Asi po roce z ničeho nic záhadná platba z Polska, asi 5000 CZK. Podle názvu konta jsem dohledal, že to byla majitelka toho apartmánu z Varšavy. Podařilo se mi platbu přes charge back získat zpátky, ale bylo to jak detektivní vyšetřování.

Je to asi 3 roky, něco se už líp zabezpečilo, ale pořád pro ty karty není Booking úplně ok. Teď na něj používám Revolut a posílám si tam vždycky jen peníze na daný ubytování, hlavní kartu bych jim nikdy nedal.

0 Citovat

Kdysi jsem četl, že booking detaily rezervace včetně čísla karty hotelům faxuje a pak to tam leží na přepážce ... Chci věřit, že už je to minulost. Prosím ...

0 Citovat

Ja na ne mam kartu z mbanky, kterou mame jen na platby venku, hlavni karty byvh nikdy nedavala.

0 Citovat

Booking nefaxuje čísla karet. Pouze hotel je může 3x zobrazit ve vaší rezervaci. Není problém samozřejmě si je přepsat. Zobrazuje se číslo karty, jméno majitele a expirace. 

0