Ahojte,  chtěli bychom s manželkou a naši osmiměsíční dcerou na konci března vyrazit na nějaký 7-8 denní roadtrip po Evropě. Je mi jasné, že počasí ještě není úplně ideální, ale nechtěli jsme ještě riskovat s dcerou let, až bude starší. Proto jsem se chtěl zeptat, zda byste mi nedoporučili nějaký fajn roadtrip, který by se dal absolvovat i ke konci března. Nemáme problém s našim autem jet i delší vzdálenost, takže pokud byste měli nějaký tip, budem moc rádi.  Děkujeme.  .

Roadtrip po evropě na konci března

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Ahojte, 

chtěli bychom s manželkou a naši osmiměsíční dcerou na konci března vyrazit na nějaký 7-8 denní roadtrip po Evropě. Je mi jasné, že počasí ještě není úplně ideální, ale nechtěli jsme ještě riskovat s dcerou let, až bude starší. Proto jsem se chtěl zeptat, zda byste mi nedoporučili nějaký fajn roadtrip, který by se dal absolvovat i ke konci března. Nemáme problém s našim autem jet i delší vzdálenost, takže pokud byste měli nějaký tip, budem moc rádi. 

Děkujeme.

0

Co třeba Toskánsko?

2 Citovat

Mohu poprosit o více info? Znamená to, že se chystáte každej den jet autem a spát na jiným místě? Nebo jaká je představa?

1 Citovat

Chudák dítě...

9 Citovat

Jestli je dcera pohodářka, tak vyrazte letadlem klidně někam blíž do severní Itálie, Chorvatsko, nějaký jih Francie nebo i Sicílie by se dala. Mrkněte ke mně na profil, mám tu dost “kontroverzní” cestopis nebo spíš návod jak letět s miminem, bylo nám 9 měsíců(sichrovali jsme všechno). Je to rozhodně lepší než několik hodin v autosedačce…

0 Citovat

Moja v tom veku lepšie znášala lietanie ako autosedačku 😅 ale ona mala vždy lietadlá rada a väčšinou celé lety prespí. 

Boli sme s ňou aj na road trip keď mala rok aj pár mesiacov a dá sa to zvládnuť akurát sme naplánovali všetky presuny autom na čas jej šlofíkov aby ich celé prespala. No niektoré deti neznášajú úplne dobre ubytovanie každú noc niekde inde s stále menenie prostredia. 

Ale k veci, nepíšete odkiaľ ste ani ako ďaleko chcete ísť. Ja by som asi išla niekde na Balkán - Slovinsko, Chorvátsko, možno Bosna. 

0 Citovat

jestli máte pocit, že je málo reakcí

a nic jste se nedozvěděl, ptejte se na mimibazaru. Úspěch zaručen. 

1 Citovat

Nedozvíte se sice taky nic, ale dobře se pobavíte :-)))

1 Citovat

Ono se na to nedá moc reagovat, když ten dotaz je tak obecný a nic neříkající. Tak snad víte, kolik kilometrů za den chcete jezdit, vemte si mapu Evropy, nakreslete kolečko a máte jasno. Jestli chcete teplejší počasí, kreslete jen půlkolečko jižním směrem.

1 Citovat

Březen je naprd, v Evropě je pořád zima, brzo se stmívá a venku dlouho nevydržíš, jediná možnost do tepla je na jih, na týden buď Balkán, nebo Itálie. Pyrenejský poloostrov je z ruky.

1 Citovat

Za mna je lietadlo tiez lepsia volba ako cestovanie autom za tychto podmienok.  Na Sicilii ste za 2hod, mimo sezonu je relativne lacno, vela zaujimavosti a taliansky "vibe" :-)

0 Citovat

Tak ten sever Itálie, kam se dá za den autem dojet, už je na konci března taky hezké a teplé počasí, když to dobře vyjde. Cestování s miminem nekomentuju, to ať si každý dělá podle sebe, každopádně auto je podle mě pro mimino lepší, jedu si jak chci a kam chci, zastavím kdy chci, kde chci a na jak dlouho chci, v případě nutnosti je snadnější předčasný návrat domů, a do kufru se vejdou všechny ty krámy, který se s miminem tahají. Za mě je to pohodlnější a letadlem bych se s miminem netahala, nemluvě o obtěžování ostatních cestujících případným pláčem dítěte.

1 Citovat

Jak se píše výše - bez údajů o tom, odkud a jakým stylem chcete cestovat, budou rady povrchní. Roadtrip po Evropě je i Dánsko, Norsko, Finsko.

Pokud chcete teplo, je jasná volba Itálie/Balkán.
Ala má pravdu v tom, že do auta naházíte půlku bytu a v případě nesnází to přes ručku otočíš domů. Toliko pro potřeby dítěte.

Při podobných zadáních ale nejde ani tak o dítě, jde o rodiče. Ti chtějí někam vypadnout. Osmiměsíční dítě zajímá jen to, kdy dostane mlíko. Zda to bude doma na sedačce, nebo ve Florencii je mu úplně jedno.

Takže si sedni s partnerkou a srovnej si v hlavě, co od výletu čekáte.
Teplo? To je cesta na jih.
Koupání v moři? Zapomeň.
Památky zevnitř? Sakra omezené díky dítěti.
Památky zvenčí? Ok, může být.
Roadtrip v podobě "každý den jiný město" je podle mě nereálný.

1 Citovat

ku koncu "brezna" bude Velka noc, takze s tym ratajte ze aj ubytka mozu byt drahsie. S malou chodime na taketo roadtripy od cca tiez 7-8 mesiacov (to bola Zemplinska sirava :) ale stale 6 hodin na ceste so zastavkami). Odvtedy zvycajne ten Balkan, ci uz Cierna Hora alebo Albansko, prip. Srbsko/Bosna a klasika Chorvatsko. Zvladla v relativnej pohode aj Ukrajinu pred vojnou. 

Ked vasa dcera dobre zvlada cestu autom a zena koji (to si malokto tuto z bezdetnych chlapov uvedomuje aka je to extremna vyhoda neriesit sunary a prikrmy na cestach), tak by som vybral nejaku destinaciu kde ta velka noc sa az tak neriesi. Napr. ten Balkan, kde je aj velka sanca ze pocasie uz bude fajn. Ubytko by som riesil par dni dopredu max podla pocasia a podla toho by som sa rozhodol kam pojdem. Tak to robime vzdy. Nema zmysel bookovat dopredu tyzdne, potom zistit ze tam bude zle pocasie a vybavene.  

Chapem ze z Ceska to mate o par hodin dalej, ale tak za mna by som riesil nejake dve tri destinacie a podla tej predpovede by som sa rozhodol - napr. Transylvania, velmi sa mne osobne pacil Dunaj medzi Rumunskom a Srbskom s hradom Golubac a juzne Srbsko. A ked nieco "normalnejsie" tak kludne aj velkonocne Chorvatsko na severe. Ved auto budete mat, tak nemusite hned byvat pri "vode" a tak aj bude vacsia sanca ze ubytka za dobru cenu najdete.

 

1 Citovat

Ja jsem moc zvedavy, zda se autor nejak vyjadri.

Protoze byt Tonicove tipy maji smysl, z me zkusenosti spousta (freecoolin) mladych mamicek/rodicu pri nabidce roadtripu do Rumunska, Albanie, Srbska protahne oblicej a tuka si na hlavu, co ze je jim doporucovano. Na FB/Instaci totiz za dovolenku s potěrem nekde v Transylvanii moc obdivu nebude, zatimco takova Pisa nebo Vatikan se jako popis k fotce s aperolem a espressem vyjima mnohem lepe.

6
14 reakcí