Ahoj, mám levne open jaw letenky do Marseille a z Toulose zpet do Prahy. Chci se zeptat, má-li někdo zkušenosti,zda je lepší strávit 2 noci v Marseille a jednu v Toulose nebo naopak. Kde se vyplatí byt dele a kde to člověk proběhne za odpoledne a už není co dál? Jde nám o památky a město ,ale koupání by taky nebylo špatný.  .

Toulose nebo Marseille?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj, mám levne open jaw letenky do Marseille a z Toulose zpet do Prahy.

Chci se zeptat, má-li někdo zkušenosti,zda je lepší strávit 2 noci v Marseille a jednu v Toulose nebo naopak. Kde se vyplatí byt dele a kde to člověk proběhne za odpoledne a už není co dál? Jde nám o památky a město ,ale koupání by taky nebylo špatný. smiley

Díky moc

0

Byl jsem teď Toulouse a Bordeaux.. V Toulouse mě vůbec nic nenadchlo a krom posezení u řeky v parku tu není co dělat smiley Tedy až na prohlídku Airbusu, kam jsem se bohužel nedostal - tu bych dal! viewtopic.php?f=28&t=4412

0 Citovat

Doporučuju spíše strávit v každým městě jenom jednu noc a navíc strávit jednu noc v Montpellier, je to v podstatě na půl cesty z Marseille do Toulouse.

0 Citovat

Měl jsem cca před 14 dny podobnou cestu s Voloteou. Do Toulouse a zpět z Marseille. Toulouse je pěkné město, ale moc v něm není co dělat. Jediné co se mi opravdu hodně líbilo, bylo přírodovědné muzeum v centru. Doporučuji. Co se týká Marseille, tak je naprosto odporná. Špinavá a celkově nehezká. Snad jen projížďka na lodi byla fajn. Ale přímo z letiště v Marseille by měl jezdit shuttle do Saint Tropez - takže proč se nepodívat za četníkem. smiley Akorát, když jsem tam byl já, tak ještě nebyla sezóna a nejezdil. Co si pamatuji, tak od 26.06. by už měl fungovat, ale raději bych to prověřil ještě. A tak nejhezčí část mého výletu byla v Carcassone. Cca 60 km od Toulouse na přímé cestě vlakem do Marseille. Super staré město, hrad a pohodová atmosféra.

0 Citovat

Vzhledem k času, co máš, určitě doporučuji trávit víc času v Marseille (Toulouse je nezajímavé). Z Marseille stojí za zmínku Notre-Dame nad městem s vyhlídkou na pevnost If (jestli tam jezdí MHD nevím, byl jsem tam autem). Pak jak ixiatu píše, určitě za návštěvu stojí Carcassone. Jeho návštěva byl naprosto skvělý zážitek.

U Saint-Tropéz je báječné koupání, ale návštěvu spíš nedoporučuji. V tuto dobu je obsypaný turisty a dost nadsazené ceny. Pokud si správně vybavuji, jeho příjezdové cesty jsou ze všech stran totálně zasekané auty a stojí se tam dopoledne i večer v jedné dlouhé koloně. Byl by z toho určitě celodenní výlet. Navíc v St. Tropéz je maličké a vzhledem k těm nekonečným šňůrám aut v centru, jsem tam toho moc z filmu nepoznal.

0 Citovat

Na Notre Dame v Marseille jezdí MHD, ale číslo si už nepamatuji. Dá se tam dojít i pěšky z přístavu a není to příliš daleko. Jen pořád do kopce. smiley

0 Citovat

okúpeš sa skôr v Marseille smiley, pekná je aj prechádzka kúsok od Marseille do Parc National des Calanques, kde sú aj nádherné pláže (metrom, 30min busom a 30min peši) alebo loďou zo starého prístavu. Medzi Toulouse a Marseille je najkrajšie Carcassonne

0 Citovat

Ahoj,
z Marseille se dá také dojet vlakem do Avignonu a Arles, to jsou moc pěkná města. Stihli jsme je obě během jednoho dne, vlak z Marseille do Avignonu jsme kupovali klasicky přes http://www.voyages-sncf.com/ je to cca hodina a pak jsme v Avignonu koupili do Arles (cca 20min), tam jsme dokonce stihli v Areně Corridu (ale..) a pak zpět do Marseille z Arles( necelá hodka). Obě města jsou z nádraží dostupná kousek pěšky a stojí za to. V Marseille je taky fakt pěkný Palais Longchamps a byli jsme taky z Marseille lodí na Calanques, v sezonně je to i s koupáním. Loď však nedoporučuji, když není pěkně, pytlíky se tam rozdávaly , jak na běžícím páse smiley .Jinak v Marseille byla moc hezká na prolození pevnost v přístavu Saint Jean, spíše je to takové muzejní,ale pěkně upsořádáné včetně malé bylinné zahrady.

0 Citovat

Díky moc za všechny tipy i na okolní města. Skoro by se vyplatilo si půjčit auto. Mate s tim někdo zkušenosti? Nasel jsem,že si ho muzu půjčit v Marseille a vrátit v Toulose.

0
8 reakcí