Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Šel jsem přímo tou u salónku. Paní v salónku mi vypsala kartičku a říkala mi, že mě nechce hnát pak zase dolů. Nikde jsem nenašel, že by to mělo být v rámci RB VISA gold v ceně (spíš myslím, že není)

0 Citovat

Je to přímo v ceně FastTrack lounge, proto vychází na stránkách letište o 160 více než Erste lounge.

https://www.prg.aero/fasttrack-lounge

2 Citovat

Pokud je to i v rámci RB Gold, tak nemá cenu chodit v Praze jinam…

0 Citovat

Nové podmínky ČSOB Premium vydány - https://www.csobpremium.cz/zacho...m-a-penize

0 Citovat

60k příjem (bez přeposílání) a 300k na účtě/v úsporách? A nic k tomu navíc?

No jestli to myslí vážně, tak to budou mít zajímavý období :D 

0 Citovat

Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány.

No, nevím... To je tak těžké to přeposlat na účet C?

Nicméně mít 300k na spořáku nebo v podílových fondech od nich není žádná hitparáda.

2 Citovat

Platí pro Premium Konta založená po 1. červnu 2024, pro stávající Premium klienty začnou platit 1. ledna 2025

0 Citovat

Myslím Michale špatně čteš. 

"Jen upozorňujeme, že měsíční příjem nově nebude možné řešit přeposíláním peněz z jiného účtu a jejich vracením zpět, a to ani na účet v jiné bance"

 

Jinak co tím Ačko jako myslíš? Jako že jim všichni utečou. To asi ne.

Tímto krokem se zbaví všech, kteří jim nepřinášeli nic, nebo skoro nic a jen parazitovali. Ono ty salonky, pojištění, prodloužená záruka, atd. něco stojí. Pokud tam takových lidí bylo desetitisíce, což vzhledem k naplněnosti salonků v poslední době asi bylo, tak to jsou pěkné úspory. Jinak 300 tis je v dnešní době velké nic. Já to pořeším převodem penzijního spoření a je to. A jak se tu psala, i koupě podílových fondů za 300 tis ve výsledku bude stát daleko méně, než výše všech benefitů, pokud je samozřejmě využíváš a nechodíš jen dvakrát za rok do salonků.

 

Za mě super. Aspoň se salonky v okolí trošku uvolní. Ale chápu, že zrovna na podobných stránkách jako je tahle, bude spousta lidí s opačným názorem :-)

2 Citovat

Přesně to si myslím - statistiky samozřejmě nemám, ale už to bylo tak rozšířené, že jenom ten příjem dle mého názoru nesplňuje 50% klientů (proto přeposílali). A podmínku na těch 300k má i Erste, ale ta má Erste salonek a 8 vstupů, tudíž nechápu kdo by zůstával u ČSOB. (já bych i zůstal, bohužel penzijko ještě nespořím tak dlouho a intenzivně, abych tam měl 300k)

Kromě toho je tu teď třeba ta Raifka, kam asi spousta lidí od těch podmínek do konce roku uteče za lepším. 

1 Citovat

@niemandos_1: Čtu to v aktualizovaných podmínkách. Bod 6.3.

https://www.csobpremium.cz/docum...remium.pdf

Tam nic takového nepíšou. Dokonce se zdají být volnější než dříve. Nyní se totiž nepočítají jen 2 nejvyšší platby...

Při výpočtu měsíčního příjmu dle bodu 6.1, písm. c) se počítá s kreditním obratem vykazovaným za příslušný  kalendářní měsíc na všech běžných účtech u ČSOB, kde je klient majitelem účtu. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se nezahrnuje úrok připsaný ve prospěch příslušného účtu ani příjmy, které byly poukázány ve prospěch příslušného účtu z jiných účtů klienta vedených u ČSOB. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány. 

1 Citovat

Raifka tu je. Otázkou zůstává, za jak dlouho ta Raifka zareaguje, až se jim všichni přeposílači z CSOB tam přemístí a svoje podmínky taky přitvrdí. Asi to dlouho trvat nebude. Protože jestli je jich tolik, tak ten provar bude dost vysoký. A že byl vysoký u CSOB je jasné, jinak by k takovému nepopulárnímu kroku nesáhli.

Erste má myslím 70 tis? . To není sice takový rozdíl, ale pro někoho to může hrát roli. Já mám PP, takže na saloncích mi tolik nezáleží. Spíš ocením pojištění, které má CSOB nejlepší

0 Citovat

Taky mi o salonky (už)nejde, ale to pojištění bylo fajn... ni snad se objeví nějaký produkt u jiné banky, kam se presunout. Myslím, že se něco rýsuje, ohledně pojištění u Partners.

0 Citovat

Nevíte někdo, jak by se dalo zjistit, jestli člověk použil ten volný vstup do salónku ve VIE, který je 2x k Visa Infinite od ČSOB? Vím, že jsme ho jednou použili, ale nevím jestli na mojí nebo manželovu kartu a v bance nejsou schopni mi to říct a nemůžu se dopátrat, kde by se to dalo najít.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Jinak 300 tis je v dnešní době velké nic. Já to pořeším převodem penzijního spoření a je to. 

 

Můžu se zeptat, jak tohle chceš provést? Pokud je mi známo, penzijní spořeni nelze převést, pouze zmrazit a založit si nové jninde. 

0 Citovat

Předpokládám, že myslí doplňkové penzijní spoření. Původní penzijní připojištění (transformovaný fond) skutečně již převést nelze.

0 Citovat

Já jsem měl na mysli právě to doplňkové. Co jsem o tom četl, nelze jej převádět mezi institucemi.

Jestli je to jinak, prosím vyveďte mne z omylu.

0 Citovat

DPS převádět mezi penzijními společnostmi opravdu lze. Pokud je u ale dané PS smlouva kratší dobu než 5 let, bývá tento převod zpoplatněn 800 Kč, jinak je převod zdarma.

0