Vďaka akcii na cestujlevne.com na výlet do Pobaltia (http://cestujlevne.com/vylet-pobalti-ri ... -2-818-kc/) sme sa 4 kamaráti vydali na cestu z Prahy do Rigy. Cestu sme si doplnili o Tallinn, Villnius a ako bonus plavba trajektom do Helsink. 5 dní, 3350 km, 4 štáty, 4 hlavné mesta a 4 kamaráti Videoreport z tejto cesty nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=LNXikeCHwjE alebo alternatívny link https://vimeo.com/102749376 Príjemné pozeranie  .

Baltic Trip 2014

Založil ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Vďaka akcii na cestujlevne.com na výlet do Pobaltia (http://cestujlevne.com/vylet-pobalti-ri ... -2-818-kc/) sme sa 4 kamaráti vydali na cestu z Prahy do Rigy. Cestu sme si doplnili o Tallinn, Villnius a ako bonus plavba trajektom do Helsink.

5 dní, 3350 km, 4 štáty, 4 hlavné mesta a 4 kamaráti

Videoreport z tejto cesty nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=LNXikeCHwjE
alebo alternatívny link
https://vimeo.com/102749376

Príjemné pozeranie smiley

0

Na čem jste to měli tu kameru? smiley

0 Citovat

tyč na GoPro kameru smiley

0 Citovat

Na kolik vás ten trip vyšel na osobu? smiley Jinak docela fajn.. ale strašně moc prozkoumaného místa během krátké doby. Na lodi koukám počasí klasicky v těchto zemích přálo..

0 Citovat

Tyhle videa z cest mám ráda, tak točte dál smiley) Zajímavá místa, tak zase mám další tip, kam někdy vyrazit, jak je to v těchto zemích cenově - jídlo, ubytování atd?

0 Citovat

Celkovo doprava+transfery+ubytko vyslo na cca 230€. Prileteli sme do Rigy, odtial sme sa rovno presunuli do Tallinu, na druhy den Helsinki s prespanim v Talline, presun do Rigy a prespanie, dalsi den presun do Villniusu a posledny den odlet domov.

Hostely nás vo všetkých troch vyšli do 12€/noc a boli celkom v pohode. Estónsko a Lotyšsko sú trochu drahšie krajiny (hlavne jedlo v centre mesta), Villnius je už ale pomerne lacný.

0 Citovat

Ahoj cestovatelé,

přidávám tipy na cestu do Rigy http://fijalka.cz/lotyssko-pruvodce-riga/ a moje TOP místa v Lotyšsku http://fijalka.cz/lotyssko-top-mista/

Snad vám to pomůže při plánování cest Pobaltím. smiley

Fijalka

0 Citovat

Máte v tom cestopisu základní blud, který se ovšem hojně šíří. Černohlavci nebyli podle žádných pokrývek hlavy, ale proto, že patronem jejich spolku byl Svatý Mauricius, který se narodil v Egyptě a bývá vyobrazován jako černoch(mouřenín). Pokud jste u Domu Černohlavců byla, musela jste jej i vidět vpravo od vchodu.


Případně uvnitř domu je erb společenství.

0
7 reakcí