Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ja osobne by som sa vykašľala na mesto a prešla pobrežie, akurát na to treba auto. Ale celé to pobrežie je super, od Kullaberg na juhu až po Strömstad s koralovými útesmi na severe. Akurát treba počítať s tým že tam bude pol Štokholmu na dovolenke ak ideš niekedy teraz cez leto 😂

A o novošvédov sa neboj, nie sme takí strašní 😉 násilie je iba medzi gangami, takže ak zvládneš stráviť celú dovolenku bez toho, aby si sa do nejakého pridal budeš v pohode.  

2 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

@Ahmad - máš nějaké tipy, co v Goteborgu neminout?;)

Spousta z toho zde již byla vyjmenována a rozhodně doporučuji přístup Katky, tedy vyjet za města, pobřeží atp. Každý je zaměřený nějak jinak, každý si něco najde. 

lehce OT: s těmi Novošvédy mluvícími slovensky (polsky, česky....) máme skvělé, jen pozitivní zážitky. Narazíte na ně skoro všude, i v celkem zapadlých končinách Skandinávského poloostrova, obvykle ve službách (gastro, hotely apod.) a je příjemné s nimi pokecat, jak se jim tam žije (pravda, je to trochu průvan na účtu, ale myslím, že krajina, lidi i prostě celková vyspělost společnosti za to stojí). 

 

 

0 Citovat

Díky všem za tipy. Katko, poradíš coby Novošvédka, které ostrovy z toho souostroví u Goteborgu stojí za návštěvu? Auto si půjčovat tentokrát nebudu, sem se dostanu v rámci městské MHD...děkuju!

0 Citovat

Ja zrovna bývam na opačnom pobreží, takže tam väčšinou chodím na dovolenky autom 😅 ale teda všetky tie hneď pri Göteborg vyzerajú rovnako podľa mňa, je to viac menej jedno. My sme boli na Hönö a Öckerö, sú fajn a tuším sa tam dá dostať autobusom. A myslím že tam býva aj seal safari niekde v okolí. 

@Ahmad zaujímavé, ja Slovákov a Čechov nestretávam vôbec, ale zasa nepoznám moc ľudí čo pracujú v službách 🤷🏻‍♀️

0 Citovat

Při dnešních cenách v ČR, mi Švédsko už vůbec drahé nepřipadá. Ubytko v hotelu levnější než u nás v Opavě (při mnohem vyšší kvalitě), obědy v restauraci (přímo na hlavním náměstí) srovnatelná jak v ČR, nákupy v supermarketu stejné ceny, něco dokonce levnější... jediné, co je kasa je alkohol v restauraci.

A podobný pocit mám i ve Francii...

Co se týká popisování Švédska v našich médiích... Byl jsem v Malmö den po "bombovém útoku na restauraci" jak psali na Novinkách. Ta restaurace neměla ani vytlučené okna, pouze jedno sklo kryjící předzahrádku bylo popraskané a očouzené... Takže asi tak.

2 Citovat

I v Uppsale to loni media prehanela, ze tam zuri valka gangu. Nakonec dle mistnich jsou obcas problematicke jen dve jizni ctvrte mesta.

0 Citovat

Švédska koruna značne oslabla, to tiež pomohlo s cenami.  

0 Citovat

Navrhuji přesunout diskusi o Švédsku do vlákna o Švédsku, třeba  https://www.cestujlevne.com/pruv.../penize. 

4