Ahoj, potřebuji pro kamaráda zabookovat letenku z Asie do Evropy, jako jeden z dokumentů při žádosti o schengenské vízum. Protože se může stát, že vízum nedostane (nebo dostane, ale na jiný datum), rádi bychom zabookovali letenku, která půjde plně a bez problémů vrátit. Koukal jsem na AirFrance a Qatar (viz screenshot). Oba nabízí možnost, která se tváří jako plně refundable letenka, ale nikde na webu se mi nepodařilo dohledat jak vypadá realita při refundaci a jestli tam není nějaký chyták (třeba vrácení ve formě kreditů místo peněz zpátky na kartu). Máte prosím někdo zkušenost s refundací u některé z těchto společností?  .

Refundable letenka při žádosti o vízum

Založil ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Ahoj,

potřebuji pro kamaráda zabookovat letenku z Asie do Evropy, jako jeden z dokumentů při žádosti o schengenské vízum. Protože se může stát, že vízum nedostane (nebo dostane, ale na jiný datum), rádi bychom zabookovali letenku, která půjde plně a bez problémů vrátit.

Koukal jsem na AirFrance a Qatar (viz screenshot). Oba nabízí možnost, která se tváří jako plně refundable letenka, ale nikde na webu se mi nepodařilo dohledat jak vypadá realita při refundaci a jestli tam není nějaký chyták (třeba vrácení ve formě kreditů místo peněz zpátky na kartu).

Máte prosím někdo zkušenost s refundací u některé z těchto společností?


airfrance.png
qatar.png

0

https://onwardflightticket.com

Zkus nějakou takovou stránku. Zaplatí pár dolarů a to by mělo stačit. Mám to vyzkoušené a v pohodě

0 Citovat

Díky za tip, užitečný web. V tomhle případě bychom ale rádi pro jistotu měli platnou letenku, která jde ověřit podle PNR.

0 Citovat

Qatar jsem za covidu rušil a peníze jsem měl hned zpět na účtu. Takže bych se toho nebál. U AF bych bych taky neviděl problém. 

1 Citovat

Ne :) tohle nejsou lowcosty, tady zadny zadrhel nehledej. penize se vrati tam, odkud prisly - cili napr. na kartu.

katar pro zmenu neznam ja, ale u af se mi platba za zrusenou letenku vrátila asi za tyden.

1
4 reakce