Prosim o radu. Letenka pro teen koupena jako adult (cena samozrejme stejna). Pri check-in vyzaduji vyplnit mimo jine datum narozeni a kdyz vyplnim pravdive (teen), neumozni mi udelat on-line check-in. Jak se to da resit? Nechci kvuli tomu platit polatek za check-in na letisti  .

Ryanair a zmena z adult na teen

Založila ve fóru Letecké společnosti

12 reakcí

Prosim o radu. Letenka pro teen koupena jako adult (cena samozrejme stejna). Pri check-in vyzaduji vyplnit mimo jine datum narozeni a kdyz vyplnim pravdive (teen), neumozni mi udelat on-line check-in. Jak se to da resit? Nechci kvuli tomu platit polatek za check-in na letisti

0

Vyplň tam jiné datum narození

0 Citovat

Já to řešil pár let zpět přes jejich chat, zdarma mi to v sytému změnili z Adult na Teen a pak už check in normálně udělat šel.

0 Citovat

Ahoj, diky moc, ja jsem byla v situaci pozde vecer, kdy neslo nikoho kontaktovat a na chatu maji bota, kterej mele porad dokola nejaky hovadiny. Tak jsem se trochu vystresla. Samozrejme prvni co me napadlo, ze napisu jinej rok narozeni, ale to presne vim, ze bych z toho byla strasne stresovana, aby mi na posledni chvili na gatu kvuli tomu nepustili dite do letadla. Tak po neklidny noci jsem to zkusila dneska rano hned v 7, od kdy mel fungovat chat s zivymi lidmi, a nakonec to bylo presne jak pise Tomas, jakmile jsem se spojila s zivakem, tak vsechno bylo v poradku behem par minut. Tak kdyby se nekdo dostal do stejny situace, je takhle resitelna pomerne snadno, ale nesmi si clovek nechavat check-in na posledni chvili, protoze ten live chat nefunguje non-stop.

Sice jsem si naivne myslela, ze to aspon bude mit dusledek, ze nas nerozsadi, ale neni to tak. Teen musi byt doprovazen dospelou osobou, ale posadi ho klidne na druhej konec letadla :-) (to pisu jen pro uplnost, nam to nijak nevadi, jenom jsem nepochopila, proc s tim byl takovej problem, kdyz na rezervaci byli samozrejme i dospeli s uz vyplnenym datumem narozeni, ale jejich system si s tim neumi poradit)

1 Citovat

Tuším, že do 24 hodin od rezervace můžeš dítě připojit do rezervace k dospělému zdarma. Pak už je to za poplatek.

Když jsem to řešil já, tak jsem nakonec upravil věk (ze 14 na 16 let) a proletěli jsme to bez problému.

0 Citovat

Řešil jsem před týdnem přes chat s operátorem - do 2 minut vyřešeno bez problémů.

0 Citovat

pokud je letenka koupená samostatně, oficiální postup je to propojit s adultem, ale pak nejde udělat online checkin a musí se ještě na přepážku, je to strašnej opruz, tak většinou změníme datum narození a ok.

posledně teda propojoval mladší dítě, tam jsem si to netroufl, checkin samozřejmě nešel, ale psalo mi to tam, že cestující do věku 12 let a mladší se nemohou odbavit na samostatné rezervaci sami.. (ani když je to řádně propojeno s letenkou dospělého..) - takže palubka vyzvednuta na letišti.

Teď je otázka, jestli to tedy znamená, že pro cestující od 12 let na separátní letence už to na online odbavení pustí?

 

0 Citovat

teen (do 16) musi cestovat s dospelym doprovodem, tj. nesmi mit samostatnou rezervaci, to je jediny duvod (ten dospely doprovod), a to rozdeleni mezi child (do 12) a teen (13-16) je asi v tom, ze child dostane sedacku vedle dospeleho, zatimco teen ne, i kdyz taky musi mit dospeleho ve stejne rezervaci

ja jsem mu tam dala adult, protoze jsem netusila, ze z toho vznikne takovahle situace, a je zmatek v tom, jak ruzny dopravci maji ruzne ty kategorie (treba wizz ma child jen do 14 a 14+ uz je adult)

0 Citovat

jj, no jde o to, když má teen z nějakého důvodu koupenou samostatnou letenku. A to se prostě děje (rozhodne přidat k výpravě později, poslední letenka za danou cenu --> koupí se to zvlášť, apod.)

U většiny aerolinek je to v pohodě, při checkinu po evropě se běžně ani nezádává datum narození, takže tyhle problémy odpadají, jen Ryanair to vyžaduje všude, včetně letů po shenghenu..A 30€ link fee za později dokoupenou letenku pro dítě, to je uplný bizár..

0 Citovat

jo, ja jsem prave vubec nic neresila, koupila jsem 3x adult (na jedne rezervaci), let je uvnitr schengenu, ale presto pri checkinu musim zadavat cislo obcanky a všechny udaje, takze jsem musela s checkinem cekat az budeme vsichni pohromade a budu mit jejich obcanky a nakonec mi to neumoznilo udelat check-in pro teena a ta zmena adult na teen nejde vubec udelat, aby si to clovek mohl sam zmenit, tak jsem uz z toho trochu panikarila :-) nastesti ten chat s clovekem rano fungoval skvele a behem dvou minut problem odstranen, ale pro jistotu jsem si hned prekontrolovala i dalsi rezervace u ryanu, jestli jsem to zase nekoupila jako adult misto teen (pozna se to tak, ze u adult je na vyber Mr-Mrs-Ms, zatimco u teen je jen Mr-Ms).

0 Citovat

Tak jsem dnes chtěl kámošce načekovat dítě, který bylo koupený jako dospívající, zjistil jsem, že to stále nejde měnit online. Takže jsem čekal přesně 30 minut na chatu. Ale pak je to rychlovka.

Myslím, že s tímhle si Ryanair jen přidělává zbytečně práci, nevím proč to nejde měnit online. Každopádně aspoň že za to nechtějí peníze..

0 Citovat

Setkali jste se vůbec někdy s tím, že by to datum narození vyplněné u checkinu kontrolovali? Příjde mi, že vždycky jen před vstupem do letadla pípnou letenku a zkontrolují ji se jménem na letence.

0 Citovat

Nikdo nikdo, jen jmena pas/letenka a max. fotka

0
12 reakcí