Ahojte, na listopad plánuju dovolenou od 13. do 26. (14 dní) nekde v exotice. Datum už mám bohužel fixní kvuli práci. Nemáte nekdo tip na zajímavou destinaci s dobrými letenkami? Jde mi o teplo, pláž a spíš oddychovou dovolenou, ale s možností pujčit si auto a neco pojezdit. Chtel bych se pro 2 osoby dostat na nejakych 80 tisíc (max 100k když to bude stát za to) včetne všeho. Sleduju Mexiko (Cancun), Karibik, Havaj, Mauricius, Seychely, Polynesie (ale tam počítám, že se za takovou cenu spíš nedostanu). Kdybyste nekdo mel nejaky zajimavy tip na levne letenky a ubytovani, budu rád. Díky, Martin  .

Listopad - tip na dovolenou

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

Jojo, Bukit Lawang, Berastagi a sopku Sibayak a ostrov Samosir by zvládl skoro každý, ale on chce hlavně pláže a ty jsou na severu Sumatry kus dál. Na ty na západě asi vedou dost špatné silnice a trajekty na ostrovy asi taky jezdí všelijak, ale na místě už budou asi dobré. Pulau Weh by se letadlem dal dosáhnout snadno a z něj pak asi rovnou do KL (já jel nočním busem a trajektem a Banda Aceh taky stojí za návštěvu), ale i to je spíš ostrov vhodný pro cestovatele než na odpočinek u pláže.

0 Citovat

Moc dekuju vsem za rady a tipy. Vcera jsme se vratili z 14 denni dovolene na Bali (vcetne cesty). Vsechno probehlo uplne hladce a myslim, ze cesta splnila nase ocekavani o exotice a odpocinku. Prvni noc jsme stravili v Padang Bai, aby jsme hned rano mohli prejet na Gili Meno, kde jsme byli dalsi 3 noci. Ostrov je krasny a klidny, minimum turistu, krasne plaze, idealni na snorchlovani, proste relax.

Pak jsme prejeli do Tampak Siring (ubytovani Jungle Joglo - skvely pomer cena/vykon), coz je stred Bali, kousek od Ubudu a Kintamani na severu. Na skutru jsme to tady projezdili a naprosto bez problemu. Neridim motorky ani v CR, ale s urcitou mirou opatrnosti se tady jezdilo uplne v pohode, i v Ubudu, kde byla doprava uz hustejsi, se to dalo zvladnout, jenom je potreba si zvyknout na jejich styl rizeni, ktery mne ale vyhovoval.
Nakonec jsme byli na jihu v Uluwatu, kde to bylo o poznani turistictejsi nez na predchozich mistech. I ceny byly vyssi, ale porad se daly najit restaurace, ktere byly velmi levne. Tady jsme taky jezdili na skutru a v pohode. Jenom je treba sledovat mapu, znaceni zde neni skoro vubec. 

Na prejezdy mezi ubytovanimi jsme vyuzili ridice doporucene od ubytovani a vzdycky to bylo v pohode a cena srovnatelna s GRAB/GOJEK.

Celkove bylo Bali super, samozrejme zalezi, kde se clovek pohybuje a co od toho chce. Oblasti Denpasaru a Kuty jsme se zamerne vyhnuli, takze nemuzu porovnat, ale uz na jihu v Uluwatu bylo na me az moc turistu, ale jeste se to dalo.

5