Zdravím cestovatele. Prosím o radu, jestli někoho nenapadne řešení našeho problému. V dubnu letíme s dětmi (5 dospělých a děti 3 a 1 rok) do Říma. Bohužel nám změnili odlet z odpoledne na 6:40 z Prahy. Můj dotaz je, jak to vymyslet s dětmi? Jsme z Ostravy a budeme mít navíc dvě odbavená zavazadla (napsané navíc na malé dítě - to má zdarma, takže nemůže projít bezpečnostní kontrolou třeba v noci a vyspat se v dětské místnosti na letišti). Hotel na letišti se nám platit nechce (7tis za pár hodin možná spánku). Posledním vlakem z Ostravy bychom byli v Praze na hlaváku 22:33, ale kde potom strávit tolik hodin čekání? Chtěli jsme se vyhnout cestě autem z Ostravy, ale lepší řešení nás moc nenapadá. Jestli někdo řešil něco podobného, nebo má tip, kde strávit rozumně noc v Praze s dětmi, budu ráda.  Díky  .

Brzký odlet s detmi

Založil(a) ve fóru Letiště

10 reakcí

Zdravím cestovatele. Prosím o radu, jestli někoho nenapadne řešení našeho problému. V dubnu letíme s dětmi (5 dospělých a děti 3 a 1 rok) do Říma. Bohužel nám změnili odlet z odpoledne na 6:40 z Prahy. Můj dotaz je, jak to vymyslet s dětmi? Jsme z Ostravy a budeme mít navíc dvě odbavená zavazadla (napsané navíc na malé dítě - to má zdarma, takže nemůže projít bezpečnostní kontrolou třeba v noci a vyspat se v dětské místnosti na letišti). Hotel na letišti se nám platit nechce (7tis za pár hodin možná spánku). Posledním vlakem z Ostravy bychom byli v Praze na hlaváku 22:33, ale kde potom strávit tolik hodin čekání? Chtěli jsme se vyhnout cestě autem z Ostravy, ale lepší řešení nás moc nenapadá. Jestli někdo řešil něco podobného, nebo má tip, kde strávit rozumně noc v Praze s dětmi, budu ráda. 

Díky

0

A nebude lepší se zase vrátit k cestě autem?

1 Citovat

Asi ano, ale zkouším, jestli někdo nemá dobrou zkušenost s jinou variantou. 

0 Citovat

Hotel jinde, ne u letiste, pak vyjde treba na 1500, a zjistit si ranni bus mhd na letiste (metro jezdi od 5h) a prijet di Prahy vecer drive.

0 Citovat

Pokud vam posunuli let vyrazne, predpokladam nabidli moznosti refund ci zmenu letu na jiny. Pokud tomu tak je, vzal bych refund a letel z Katowic ci Krakowa.

3 Citovat

Tady nic moc nevymslíte .. Bud jet pres noc autem, a nebo vzít hotel. 

Jak bylo zmineno, pku dje ten u letiste drahy, tak vzit jiny treba v praze - normalni hotely jsou v Praze celkem levne, a rozhodne lepsi par hodin spanku nez půl noci řídit.

1 Citovat

Případně je ještě možnost, že let znovu posunou. Do dubna je daleko.

0 Citovat

Hledejte si nocleh nekde na trase busu mezi Nadrazi Veleslavin a letistema jedte brzy rano busem, nebo kdekoli na Praze 6 a jedte taxikem/uberem apod., rano pred patou hodinou budete na letisti bez problemu za chvilku, to je jeste pred ranni spickou a prazaci v tu dobu jeste spi.

1 Citovat

Tohle vypadá na akční Wizzair za pár stovek. Odlet z Prahy by měl jít zdarma rebookovat na Polsko. Tedy Krakow nebo Katowice. Tam můžou mít lepší časy.

0 Citovat

Osobně bych zvolil nocleh zde (bez záruky):

https://www.vmastali.cz/penzion-v-mastali/

Parkoval jsem tam auto, potkával jsem i turisty z USA, čekajíc na MHD brzo ráno....

A odtud jezdí včasná MHD nebo pak odtud zajistit TAXI (UBER a jiné).

 

0 Citovat

Mimochodem .. Maštal .. je výborná. A výborně tam vaří .)

0
10 reakcí