Kdo by chtěl zkusit štěstí, Air Berlin inzeruje 10 € slevu na osobu po přihlášení do newsletteru https://www.airberlin.com/de-DE/newsletter# Osobně mi to našlo lety o 10 eur dražší při použití kupónů  .

[AB] Air Berlin

Založil ve fóru Letecké společnosti

Kdo by chtěl zkusit štěstí, Air Berlin inzeruje 10 € slevu na osobu po přihlášení do newsletteru
https://www.airberlin.com/de-DE/newsletter#

Osobně mi to našlo lety o 10 eur dražší při použití kupónů smiley

0

topbonus ma zajimavou akci - pro nove registrovane zdarma updatne clenstvi o jeden level nahoru na silver (coz je ekvivalentni bronzu u BA a "Ruby" v ramci OneWorld match) - zajimave na tom je, ze potom muzete napr. v USA s AA na vnitrostatni lety vozit jedno checked zavazadlo zadarmo (obvykla cena +- $25 za jeden segment jedno zavazadlo). Je tam hromada dalsich vychod, nicmene nic z toho nestoji nijak zvlast za zminku - napr. vstup do "preferovane zony" - videl jsem ji na vlastni oci na letisti ve Vidni a prislo mi to spis k smichu, takova Cinska napodobenina Lounge smiley

Staci poslat svoje cislo FF na service@topbonus.de.. Ukradeno z FF.. smiley

0 Citovat

Viete poradit z oneworld sa viac oplati BA executive club alebo tento od air berlin?

0 Citovat

Samozrejme to nikde uverejnene neni, to si jen nekdo na FF dela pr.el...

0 Citovat

No uprimne jsem si chvili rikal, jestli se FF jako pomstu nesnazi zaspamovat support AB, ale zase proc by to neslo - zazil sem i vetsi speky ktere fungovaly.. smiley

0 Citovat

Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal smiley smiley smiley

0 Citovat

Tak vis jak, on je tak blbej, ze to zkopiruje odsud z fora, da to na svoje stranky a pak nam tady to svoje zkopirovany dilo predhazuje jako dukaz, ze to je vlastne origo protoze je toho plnej internet smiley

To je jak kdyz se ti stenatko vycura pred televizi a tvari se ze to neudelalo smiley smiley

0 Citovat

Zpět k tématu, jak je to u Air Berlin se status miles? Jsou 100% z délky cesty nebo taky 25%?

Za 8500 mil nebo 8 segmentů je silver na dalších 12 měsíců, případně za 17000 mil nebo 20 segmentů gold.. Ale něco mi říká, že jejich statusové míle budou kráceny na základě tarifu, je to tak?

http://travelwithmassi.com/air-berlin-t ... er-status/

0 Citovat

Bohuzel AirBerlin nevlastnim, nicmene uz jenom z toho co vidim ve svem BA EC profilu (kdyz poletim s AB), tak:

Economy lowest Q, O, G, P, E, W 25% of flown miles
Economy low V, S, N 50% of flown miles

A one world ma tyhle veci srovnane skrz celou alianci, takze se domnivam ze urcite ano..

Navic nevim kolik toho nalitas s AB, nicmene pokud poletis s jinym operatorem, tak nedostanes ani pri statusu tier miles bonus a AB maji pro bronz bonus 20% avios, zatimco BA 25% avios..

0 Citovat

OK, díky.. Já jen kdyby to bylo na 100% tak máš za JFK přesně těch 8,5k mil. Takže nic a připisuji na EY smiley

0 Citovat

Ahoj,
v březnu letíme ve dvou z PRG na JFK s AB. Tzn budu mít 2x míle do New Yorku...
Rád bych získal nějaké míle-je lepší bonus AB nebo BA Executive club?
Jinak s AB už letos nikam neletíme a ani nejspíš nic v budoucnu neplánujeme.
Jde mi hlavně o přístup do salonky a případně o bonusové letenky.

Díky

0 Citovat

Mate nekdo zkusenosti s aplikaci Air Berlin? Konkretne tento problem: kdyz si chci do aplikace pridat zabookovany let, abych si mohla pred odletem udelat mobilni chcek-in, tak mi pise, ze na tento let nelze udelat on-line check-in, a tudiz ho nelze pridat mezi stavajici rezervace. Jedna se o let z akce smiley BUD-BER-JFK NY. A k tomu nasledny dotaz: nekdo ma zkusenosti s bezproblemovym check-in na tenhle long-haul let a podarilo se m 24 hodin predem zacekovat a dostat dobra mista? Dekuji vsem za sdileni zkusenosti smiley

0 Citovat

Online check in je za poplatek smiley

0 Citovat

Tiez sa mi nedari dostat do android aplikacie booknuty let, pise mi to "This route dost not permit mobile check-in...". Kazdopadne podla ich stranky by to malo ist zadarmo a pre vsetky triedy:
https://www.airberlin.com/en-US/site/landingpages/airberlin-yourfare.php?cat=3

Poplatok za online check-in by nemal byt ziadny, nie je o nom nic ani na zozname poplatkov.
+ Na informaciach o Web check-ine je pisane:
This service is available for any bookings with a valid electronic ticket, regardless of whether the flight was booked online, through a travel agency or via the airberlin Service Center.

0 Citovat

Jaký má AB servis na palubě? Letěl s nimi už někdo do NY? A co jídlo?

(Přítelkyně je při nákupu letenek upřednostnila před KLM, tak doufám, že nebudu litovat) smiley

0 Citovat

Dave 21.1. ? To uz bylo smiley
Tak nikdo nema zkusenost s checking on-line? A ze by bylo placene, to je asi nepravdepodobne a proti logice,ne?

0 Citovat

Jasně, letím v únoru smiley a reagoval jsem na něco jiného (placený je výběr místa, ne check-in). Takže se dvakrát omlouvám za mystifikaci smiley

0 Citovat

Jen k tomu jídlu, úplně stejný blaf jako v KLM, samozřejmě myslím v Holzklasse:-) Tam žádný rozdíl nevidím.

0 Citovat

K upgradu na Silvesr Status - stále funguje, jen je nutné vyplnit číslo Topbonusu a podepsat na tomto formuláři http://travelwithmassi.com/wp-content/u ... -Massi.pdf
Stříbrný status do 2 dní připsán a počítá se na 4 měsíc od měsíce následujícího, tedy aktuálně mám status do 30.6.
Jsem zvědav na ty preferované zóny v SXF a DUS.

0 Citovat

Vytisknul jsem, napsal čl. číslo podpis, naskenoval a poslal mailem a do druhého dne přišlo potvrzení o upgradu na 4 měsíce, přesně jak psal Dave.

0 Citovat

Já jsem v listopadu natočil průběh letu z Budapešti na JFK smiley https://youtu.be/ewIJMLy_yt4
Jinak co se týče online checkinu, tak v mobilní aplikací mi to taky nešlo a poté jsem udělal chybu, že jsem odbavil 30 hodin před letem let do Berlína a pak už mi neslo odbavit na netu let z Berlína do NYC a musel jsem az na letišti se odbavit, ale i tak to nebyly spatna mista. Jinak z NYC jsem se odbavil 24 hodin před létem a vse bylo už v pohodě a mohl jsem si vybrat i sedadla u okna. Na jídlo v letadle nejsem tak narocny, takže mi celkem chutnalo.

0 Citovat

Dave, tak co ten servis?
Povídej... smiley smiley

0 Citovat

PRG - TXL tuším malá bageta + drink, nestojí za řeč

Letiště TXL - utrpení smiley absolutně jsem nepochopil, že i v Nykopingu je toho k dělání mnohem víc než tady. Za mě nejhorší letiště v Evropě. Kdo má Silver status, ať nepočítá s VIP Waiting room, pro odlety do USA tu není.

TXL - JFK moc se se servisem nepárají, dostaneš teplé jídlo (na výběr bývá maso + veg.) a pití (nešetří, stačí si říct) a před přistáním studenou večeři. Jinak během letu nikoho v kabině neuvidíš. Chuťově jsem byl spokojený, ale při cestě zpět jsem zvolil těstoviny a raději je nejedl, jen vzhled byl odpudivý. Kuře OK.
Zábavní systém přináší asi 5 novějších a zajímavějších filmů, které lze stihnout zkouknout při cestě tam. Jinak žádná hudba a asi jen 2 zajímavé seriály.

Letiště JFK - trochu pozměnili proces na imigračním a lidi se tu hromadí mnohem více, my měli štěstí a byli mezi prvními na řadě a proto nám fronta zabrala jen 1 hodinu. Dle standardů tak spadá JFK kvalitou do nedostatečných.

let zpět podobně, jen jsem vyzkoušel ten VIP čekací prostor na Silver kartu a krom možnosti internetu a pití je to spíše výsměch, ovšem určitě lepší než platit 5 eur za kolu v baru.

Celkově bych to shrnul tak, že je Air Berlin evropský průměr. Rozhodně se toho ale nebojte, východní pobřeží USA je jen 9h tam, 7h zpět a to se přežít dá krásně.

0 Citovat

Ahoj všem,
dneska jsem zakoupil letenky na Tenerife s AirBerlin z Lipska. Chtěl bych se zeptat, koupil jsem 2x Economy Light a 2x Economy Classic (kvůli kufrům, do příručních bychom se čtyři nedali). Co jsem tak studoval, online check-in lze provést v případě, že zbývá méně, jak 30 hodin do odletu. Dá se tam vybrat sedadlo, nebo je náhodně přiděleno (jako v RyanAir)? U Economy Classic samozřejmě sedadla již zvolena jsou, jde mi o Economy Light cestující.

Jak je to s jídlem? Dave tu píše cosi o bagetce mezi Prahou a Berlínem, nicméně, na webu jsem nenašel ani čárku o jídle v ceně letu. Je to jako u RyanAiru (tedy, kdo chce, snack si koupí), nebo lze očekávat nějaké malé jídlo v průběhu daného pětihodinového letu?

Díky všem za odpovědi, kdybych se v něčem tady opakoval, omlouvám se, ale snažil jsem se první hledat, než jsem zde napsal.

0 Citovat

Dostaneš nealko, kafe a výběr sladký nebo slaný snack, tedy chipsy nebo sušenku. Ala pravda, můžeš si koupit i předobjednat. Sedadlo bude přiděleno náhodně, pokud nemáš aspoň stříbřenku.

PS: Pro ilustraci Air Berlin "Exklusiver Wartebereich" v DUS. Hlavně tam bylo dobré kafe, rychlá wifi a výběr nealka, včetně několika druhů Bit, noviny. Za málo (tedy žádné) peníze, celkem dost muziky smiley

2