Zdravím,  chtěl bych poprosit o radu. Plánuji jet v létě do Vietnamu, tam nějakou dobu pobýt a poté přejet autobusem z HCM do Kambodži. Má někdo nějaké zkušenosti se zařizováním víz na hranicích? Popřípadě prý platí i evisum, ale jen na přechodu Bavet, nevíte, jestli autobusy z HCM jezdívají přes tento přechod? Děkuji za jakékoliv rady :)  .

vízum Vietnam -> Kambodža

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Zdravím, 

 chtěl bych poprosit o radu. Plánuji jet v létě do Vietnamu, tam nějakou dobu pobýt a poté přejet autobusem z HCM do Kambodži. Má někdo nějaké zkušenosti se zařizováním víz na hranicích? Popřípadě prý platí i evisum, ale jen na přechodu Bavet, nevíte, jestli autobusy z HCM jezdívají přes tento přechod? 

Děkuji za jakékoliv rady :) 
0

Ahoj, 


jel jsem vloni v říjnu  z HCMC do PP s Mekong Express via Bavet, na týhle trase myslim jinudy tourist busy ani nejezdí. Před nástupem do busu v HCMC nikdo vízum neřešil, ale v busu začala stewardka sbírat pasy a rozdávat kartičky na vyplnění pro ty, kteří víza neměli. Na hranicích se vízum dalo v klidu zařídit, dokonce se i o to postarala stewardka - sesbíraný pasy dala celníkům, nechala orazit na Viet straně, lidi přesli na Kambodžskou část haly, kde je zase vyzvedla z fronty a protáhla. Osobně jsem měl však už eVisa vyřízený předem. Údajně mají být víza na hranicích o něco dražší, ale co jsem koukal, tak v budníku v hale na hranicích byla stejná cena a nějakej drobnej bakšiš za vyřízení k tomu, něco jako třeba 5 USD, ale už si to nevybavuju přesně, víza byly vyřízený za pár minut, celník štos pasů orazil rychle, sehraná operace. Stewardka chtěla za vyřízení (sesbírání pasů při nástupu a vrácení v Kambodži po nástupu do busu) jeden dolar, a byť jsem měl vízum vyřízený, chtěla ho stejně, tak jsem nedržkoval a dal jí ho (Kambodža je chudá a dolar je dolar, pro nás nic, pro ně hodně, takže proč ne). Pas s barevně vytištěnym vízem mi tedy sebrala taky, ale ve finále to bylo ok, protože mě protáhla frontou jako ostatní. Ten dolar pro ní mi karma vrátila tehdy, kdy jsem v busu po předčasnym vystoupení kilometr od konečný (na moje přání) zapomněl dioptrický sluneční brejle za desítku, dohnal bus a stewardka mi je našla a dala. A dollar well spent.  Za mě teda ideální postup: vyřídit online předem na ofiko stránkách MZV Kambodži (vypadaj pofidérně a navíc jak z roku 1, ale jsou legit: https://www.evisa.gov.kh/  a pak dát stewardce takydolar, ať tě protáhne frontou). Cesta s Mekong expressem naprosto ok, klima, místa habaděj, přišli mi z těch ostatních dopravců jako kompromisní poměr mezi kvalitou cenou, ale po zkušenosti jim není co vytknout, naopak, nemá cenu připlácet za lepší bus a horší nechceš, protože absence klimy, málo místa, apod. Pak jsem s nima pokračoval i z PP do SR a taky ok, doporučuju. V HCMC jsem byl o něco dříve (20 min.) a nabídli mi cestu dřívejším busem, protože v něm bylo místo.


Šťastnou cestu

Olda

0 Citovat

Jo a ještě jedna věc: až přiletíš do Vietnamu, měj 25 USD za vízum, který se platí na hranicích, připravený v USD přesně v nonimálech.  Já jsem jim dal pade nebo kilo USD, už nevim přesně, a vrátila mi ve VND nějakym brutálnim o**b kurzem, takže bacha, aby tě neokradli celníci... :D

0 Citovat

Ahoj Oldo, 

 moc děkuji za rady, asi si také zařídím to evisum, jak říkáš. Vypadá to bezproblémově z pohodlí domova.

 Jojo, dokážu si představit, jak si hezky určili kurz, když ti vraceli nazpátek :D 

0 Citovat

Zdravím,


chtěl bych se zeptat ohledně přejezdu do Kambodži a zpátky. Je mi jasný, že potřebuji vícevstupové  vízum a to dostanu při příletu do Vietnamu, ale někde jsem se dočetl, že při cestě z Kambodži do Vietnamu musím letět a nemůžu jet busem. Máte někdo info jak to je? Díky


0
4 reakce