Zdravim. Abolvoval někdo za poslední  dny, týdny cestu maršrutkou z Kišiněva do Podněstří a zpět? Chystáme se tento týden a chceme vědět je-li vše v pohodě a bezpečno. Případně nemáte- li někdo nějakou dobrou radu, či tip. Děkuji.  .

Kišiněv - Tiraspol

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Zdravim. Abolvoval někdo za poslední  dny, týdny cestu maršrutkou z Kišiněva do Podněstří a zpět? Chystáme se tento týden a chceme vědět je-li vše v pohodě a bezpečno. Případně nemáte- li někdo nějakou dobrou radu, či tip. Děkuji.

0

Záleží na koho natrefíš, komisaři tě tam můžou na ulici mobilizovat a poslat na frontu - nějaké kecy o turismu je opravdu nezajímají a z druhé strany ti hrozí HIMARSy pokud se Ukrajinci rozvášní...

3 Citovat

Tiež idem do Moldavska v decembri, ale Podnestersko rozhodne odporúčam vynechať. Predsa len, je to územie, ktoré je skoro pod správou Ruska. Radi niečo "nájdu" - kilo drog, nejakú tú výbušninu - proste čo ich napadne ti podstrčiť a potom to s veľkou slávou predajú svojmu publiku v TV v rámci agendy o dekanentnom západe.

Ja sa mu určite vyhnem.

1 Citovat

Ahoj, byl jsem v Moldavsku v září a s půjčeným autem jsme jeli do Podnestri. Přechod bez problémů a ve městě taky. Jeli jsme v podstatě na otočku na pár hodin. A upřímně, nebezpečně jsme se tam určitě necítili, obzvlášť v centru města kde mají nahozenou fasádu, že se cítíš jakve střední Evropě. 

0 Citovat

My sme tam boli uz pred par rokmi, ale znamy bol pred 2 mesiacmi na 2 noci v Podnestersku, vsetko bez problemov... nie je coho sa bat....

0 Citovat

Absolvováno akutálně v sobotu 22.10. Maršrutka jede z Centrálního nádraží, lístek stojí 67,5 Lei a jezdí každých 20-30 minut. Na hranicích výstup, migrační karta k pasu a jede se. V Tiraspolu na nádraží akutálně nerozměníte peníze na Poděsterský rubl. Doporučuji vystoupit u nákupáku Sherif a tam s přehledem rozmění - řidič ochotně poradí a zastaví, a je to odtuď i výrazně blíž k centru. Situace je nyní v pohodě, přesto místní doporučují se vždy zeptat na aktuální situaci ( před cca měsícem tam bylo prý opravdu lepší nejezdit). Stačí za 20€. Zpáteční lístek se kupuje na nádraží a stojí 63,5 Rublu ( berou i Moldavské Leie) .Kdo neprokoupí Ruble v Kvintu za koňak, rozmění u řidiče maršrutky v pohodě zpět na Leie.

0 Citovat

filip.kalous napsal(a):

Ahoj, byl jsem v Moldavsku v září a s půjčeným autem jsme jeli do Podnestri. Přechod bez problémů a ve městě taky. Jeli jsme v podstatě na otočku na pár hodin. A upřímně, nebezpečně jsme se tam určitě necítili, obzvlášť v centru města kde mají nahozenou fasádu, že se cítíš jakve střední Evropě. 

 

Dobre vediet, ktora pozicovna dovoluje prechod do Podnesterska?

0 Citovat

Minulý rok jsme měli auto půjčené od Sixt a do Podněstří nám jet dovolili. Museli jsme to tedy během půjčení (na místě, bez předchozí rezervace) říct, přičemž jsme podepisovali papír, že po překročení "hranice" neplatí pojištění a vše jde na nás. Zároveň jsme dostali i nějaký papír, na kterém bylo napsáno, že vůz tam může vycestovat. Možná za to byl i nějaký poplatek, ale to už si nevzpomínám.

Během přejezdu "hranic" jsem musel ukazovat všechny papíry. Dělali nám teda docela problémy a v podstatě chtěli úplatek, na což jsem se jim vybodl. Nakonec nás týpek pustil s komentářem, že Putin nás sleduje (zrovna tam prolétalo nějaké menší letadlo). :-D Sranda byla, že po sednutí do auta, nastartování a ujetí asi metru nás zastavili znovu, že si musíme zaplatit poplatek za používaní silnice. Jestli to bylo legit nebo jen jiná forma úplatku nevím.

0 Citovat

Platí se silniční daň na hranicích, ale v zásadě drobné.

1 Citovat

V piatok na pasovej kontrole chceli vidieť spiatočné letenky a rezerváciu ubytovania.

0 Citovat

Trochu oživím téma, má někdo zkušenosti z posledních týdnů, jaká je při cestě do Tiraspolu situace? Pojedeme vlastním autem Kišiněv a byla by trochu škoda tohle vynechat.

0
10 reakcí