Díky Tonicovi a jeho tipům už pár dnů mám letenky i na rok 2024. Jak jste na tom vy? Považuju je za značně spekulativní a přímo doufám v nějaké změny, aby se staly flexibilními. Leden Praha-Lisabon-Madrid (TP+ Portugália Airlines) Madrid-Lisabon (Portugália Airlines by TP) Lisabon-Praha (TP) Vídeň-Dammán-Vídeň (W6) za 40 €, poměněno a je z toho flex Únor Praha-Istanbul-Kapské Město a zpět (TK) Březen Praha-Istanbul-Soul a zpět (TK) Březen Vídeň-Jerevan-Vídeň (W4) na Velikonoce za 40 €, taky flex Doplněno: 2.6.2022  .

Vaše lety 2024

Založil ve fóru Co se nevešlo

Me letani po tech letech uz sere, ale buhuzel rychlejsi presuny po svete zatim nejsou a poznavat nova mista me stale  bavi. Tento rok zatim tipuji tak 20 ci 30 letu, ale to je spis o politovani nez chlubeni. Cas cesta na letiste+na letisti+v letadle+cesta z letiste beru jako totalne promrdany cas, ktery jsem mohl "konstruktivne" stravit zevlingem, trekem ci navstevou dalsi craft hospy. Ci praci, ze. Drobnou radost mi treba ted dela Air New Zealand s infotaimentem, free wifi a full service v eco. Neco, co v Evrope uz osekano. A ze bych se tesil zitra na Qsuite z Adelaide do Vidne(jen Doha, samo)? Mozna pred 10lety, ted se mi lehce navaluje pri te predstave celkoveho casu na ceste. 

 

Ad volno. Bez ohledu na jeho mnozstvi, vzdy ho bude malo. Ja mam cca 20tydnu rocne(zamestnanec, castecny uvazek) a i to je malo.

1 Citovat

01/24 VIE - JED a naspat

03/24 VIE - MUC - JFK a naspat

04/24 VIE - LHR a naspat

05/24 VIE - IST - GYD a naspat

Ešte ma čaká Egypt a Namíbia tento rok. Za mňa veľká spokojnost. Som zamestnanec korporatu 25dni dovolenky, dom so záhradou a 7rocne dieťa zhltnu veľa času a peňazí,takže hoci by som cestovala viac, musim balancovat medzi školou a staranim sa o zahradu a tiež vyletujeme veľa aj "okolo komina".

Ako reaguje okolie na vaše časté dovolenky/výlety? Širšia rodina aj kolegovci maju na moje dovolenky blbé reči,takže niektoré výlety ani nepriznavam 🤦‍♀️.

3 Citovat

Reakce klasika - nekdo preje, nekdo nepreje, nekdo by jel taky, nekdo zavidi a pomlouva, vetsina lidi si mysli, ze musim byt v baliku, protoze vidi ceny zajezdu cestovek a netusi, o kolik levneji to jde poridit, aniz bych byla o chlebu a o vode. 

13 Citovat

Presne tak. Ja uz radsej ani nehovorim ked niekam idem. Dost casto som sa stretaval so zavistou. A celkove naklady v porovnani s cestovkami mi vacsinou neverili vobec.

4 Citovat

Ja mam nastesti kolem sebe lidi, kteri nezavidi, spis jenom jakoze v dobrym, ze by taky radi jezdili, ale z nejruznejsich dovodu nemuzou, ale prejou mi to. Ale manzel v praci asi je na tom hur, tak o tom, kde jsme byli, rika jen nekolika malo lidem.

1 Citovat

U mna si to vobec nikto ani nevsima... nikto ani neriesi ci som niekde bol, kde som bol a viac menej ich to ani nezaujima... tiez v praci, sukromny zivot takmer vobec nerozoberame, takze malokedy sa vobec niekto spyta, ze kde som bol ... takze to neriesim a chodim kolko chcem a mozem :D

1 Citovat

Jsem nastesti v “socialni bubline”, kde vsichni celkem vydelavaji a to, ze nekdo nekam leti, nikoho ani neprekvapi.

Jenom se snazim moc neflexit, kdyz si obcas clovek doprejencestu v premium eco nebo v c …

0 Citovat

To mate dobry, ja jsem se pred cca rokem dozvedela od tchyne🤦‍♀️🙏, ze pry tim jezdenim se vytahuju a prezentuju, ze na to mame😇🙄..lidi vubec nechapou, ze nekdo ma uplne jine pohnutky, nez status.

3 Citovat

Já byla bohužel v pracovním kolektivu, kde byla většina žen. Když jsem v roce 2000 poprvé letěla do New Yorku, tak jsem byla tak naivní, že jsem do práce poslala z NY pohled. No, po návratu se mnou skoro nikdo nemluvil. Nikdo se nezeptal, jaké to tam bylo, nikdo nechtěl vidět fotky a jen na mě blbě čuměli. Je zajímavé, že ony samy se pořád chlubily a předháněly, jak si koupily tu novou chatu, tu nové auto, nejnovější elektroniku a podobně. Ale o mě si šeptaly, no jo, ona si furt někam cestuje, jak je to možný? Od té doby létám do USA 1-2x ročně, mezitím třeba Čína, Salvador, Thajsko a podobně. Ale v práci už jsem NIKDY předem nic neříkala. Když jsem měla poprvé letět do Mexika a někdo se mě zeptal, kam se chystám, tak jsem řekla, že se jedu podívat na pyramidy. Já vlastně nelhala a závistivci byli v klidu, protože byli přesvědčení, že letím do Egypta. Závist, hlavně mezi ženskými je fakt blbá. 

3 Citovat

Mandre napsal(a):

To mate dobry, ja jsem se pred cca rokem dozvedela od tchyne🤦‍♀️🙏, ze pry tim jezdenim se vytahuju a prezentuju, ze na to mame😇🙄..lidi vubec nechapou, ze nekdo ma uplne jine pohnutky, nez status.

Já už tchýni nemám, budiž jí peklo milostivé.

6 Citovat

No jo, od te doby jsem ji videla cca 3x😁.

0 Citovat

To já je občas podráždím rád.

Ať se vztekají (jejich boj a mně to dělá radost). Ti přátelé, kteří za to stojí mi to přejí a řeknou si i o fotky. Chce to hodit každý rok fotku z Polynésie, video z private jetu, nebo je alespoň občas přijet do práce v něčem se zvířátkem na kapotě. Kdo mě zná osobně, tak ví… :D 

Ne teď vážně. Každý má své koníčky a každý utrácí někde jinde. Někdo má jako koníček dům, rodinu, někdo myslivost, nebo vláčky v HO. Já utratím 30% svého ročního příjmu za cestování…

Každopádně neujíždí tohle téma trochu šejdrem? 

tady alespoň přidávám svou mapu:

https://my.flightradar24.com/Barney1987

 

0 Citovat

To firefly+: úplně se v tom vidím :-D , přesně ženskej kolektiv, pak jsem se taky dozvěděla, že si pořád někde lítám a že nevíme, co s prachama... Protože většina z nich jede na dovolenou 1x ročně někam do Řecka, dají za týden s all inc. 30tis./os. a myslí si, že tak to dělaj všichni, že se dají sehnat letenky za pár stovek, tomu nevěří. Většina z nich prohulí a prochlastá pár tisíc měsíčně a pak se diví, že nemaj na víkendovej pobyt v Evropě. Takže teď už nic neříkám, jen když se mě někdo cíleně zeptá.

2 Citovat

Tak když člověk neví co s prachama, tak proč by si nezalítal ne? To je nejlepší odpověď všem závistivcům.

7 Citovat

Ja som zvykol hovorit, ze mam  prachov plne matrace, a uz mi to tam zacina hnit. Takze aspon porajzujem, lebo vsetko ostatne uz mam. Nech zavistlivcov aj roztrhne 

2 Citovat

Dávám si už dávno pozor na to, co komu o tom kam letím jsem ochoten sdělovat. Polovině lidí z mé sociální bubliny je to jedno, létají pracovně i soukromě za více a i dále a častěji, a ostatní co naopak denně v obchodě kupují dvě krabičky cigaret, deset rohlíků a sedí v hospodě na pěti pivech nepochopí, že já, co do hospody nechodím mám za jejich pár piv pořád ještě letenku po Evropě.

Letošek je lehce podprůměrný, do konce roku jen zatím 45 letů, něco ještě přibude, zatím Evropa a hlavně černá Afrika. 

Člověk stárne, ubývá inspirace, chuti, entusiasmu i sil, na nějakých 80 letů ročně před Covidem to už nevypadá a ani mi to nedává smysl. Až bude čas, hodím to do Excelu a těch 1000 letů (hlavně díky FR) za život to bude, ale měřítko úspěchu nebo nutnost závisti v tom nevidím.

Dlouhé lety (dvě a více hodin) rád nemám, nemám nárok na salónky a lety pouze v economy bez výběru místa na sezení. Řeším to jak už bylo výše řečeno jednou nebo dvěma lahvemi bílého vína před letem a v případě potřeby i tím Neurolem/Frontinem/Xanaxem.

2 Citovat

Bydlím na malým městě a tady už všichni vědí, že jsem pořád někde... Kamarádi ví, že cestuju na vlastní pěst a lowcost, ale ostatní si myslí, že jsem milionář. Bohužel ta závist je tu znát a někdy kvůli tomu přijdu i o kšeft od místních, páč si myslí, že už jsem stejně v balíku. Někdy mi utečou kšefty, když jsem pryč. Ale už to neřeším, peníze budou a my nebudem.

Jakož OSVČ nemusím řešit dovolenou a jsem v průměru 3 měsíce z roku pryč. Jen to musím doladit s manželkou, která má těch 25 volna.

3