Existuje nějaký celosvětový, evropský atd. atd s doporučenými trasami na tůry?  Jedeme teď do Černé Hory - Durmitor a chceme to trochu prochodit. Nedaří se mi ale nikde najít žádný web, kde by byly vypsané různé trasy, s předpokládanou délkou, výškovým profilem atd. Ano, vím, že můžu zadat cíl a přes mapy.cz vidím trasu a i výškový profil, ale hledal jsem něco, jako dřív fungovalo třeba na ferraty přes stránky viaferraty.cz, kde byla trasa popsaná krátkým cestopisem s osobní zkušeností a doporučením a varováním, těch co to šli. Tady jsem naštěstí našel pro inspiraci cestopis s pár trasama, ale když hledám přes Google, tak mi to najde jen reklamy, na různé společnosti pořádající výlety a nebo nicneříkající články a cestopisy. Ptám se na "celý svět", protože máme pak v plánu další země a situace je hodně podobná.   DÍK.     .

Web na tůry .

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Existuje nějaký celosvětový, evropský atd. atd s doporučenými trasami na tůry? 

Jedeme teď do Černé Hory - Durmitor a chceme to trochu prochodit. Nedaří se mi ale nikde najít žádný web, kde by byly vypsané různé trasy, s předpokládanou délkou, výškovým profilem atd.

Ano, vím, že můžu zadat cíl a přes mapy.cz vidím trasu a i výškový profil, ale hledal jsem něco, jako dřív fungovalo třeba na ferraty přes stránky viaferraty.cz, kde byla trasa popsaná krátkým cestopisem s osobní zkušeností a doporučením a varováním, těch co to šli.
Tady jsem naštěstí našel pro inspiraci cestopis s pár trasama, ale když hledám přes Google, tak mi to najde jen reklamy, na různé společnosti pořádající výlety a nebo nicneříkající články a cestopisy.

Ptám se na "celý svět", protože máme pak v plánu další země a situace je hodně podobná.

 

DÍK. 

 

0

Zkuste Alltrails.com

3 Citovat

Ked sme chceli ist v Macedonsku na turistiku sme sa pytali na odporucania miestnych. Asi nie to co si chcel pocut ale fungovalo to super ;) 

1 Citovat

Děkuju.Teď jsem objevil, že trasy (aspoň) se dají najít třeba na Garmin Connect - plánování. Ale jde vidět jen kudy kdo chodí, ale bez času a samozřejmě bližšího popisu. 

0 Citovat

https://www.wikiloc.com

1 Citovat

Občas používám Komoot. Vyhledává automaticky generované trasy, ale na nich se pak dá proklikat na tipy od těch, co to šli.

https://www.komoot.com/guide/514...ional-park

1 Citovat

Bergfex.at

 

1 Citovat

Mě se vcelku osvědčila apka outdoor active. Kvalita popisu túr je různá od základní po podrobný popis, túry jsou většinou doplněné o fotky. Používal jsem jí například ve Finsku, Norsku, Ománu.

2 Citovat

Barney Flyer napsal(a): Zkuste Alltrails.com
Na ALLTRAILS bacha. Jednou jsem měl placenou verzi, na rok, a pečlivě jsem zadal zrušení opakovaní předplatného. Platbu si ty svině strhli znovu. Zapsal jsem si do diáře konec období, a měsíc před jeho koncem jsem opět zrušil předplatné. Přesto jsem měl v emailu každý den upomínky, že mají v systému neplatnou karta, a ať doplním jinou, že chtějí roční poplatek. Upomínky přestaly chodit po třech lakonických odpovědích "Fuck off".  Jak dostatečně funkční je zdarma verze neumím posoudit.

0
8 reakcí