Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo vyrazil vlastním autem do Španělska, konkrétně až dolů k Malaze/Marbele?  Pořád to zvažujeme a je to skoro 3000 kilometrů no😁🙏🏽 Chtěli bychom jet zhruba na dva měsíce, počítám tak únor / březen. Ještě budu teda sledovat aktuální počasí, ale loni tam bylo v březnu kolem 30°, tak si dělám naději, že i únor už by mohl být poměrně hezký.  Nicméně ta cesta mě samozřejmě trochu děsí. Navíc s tříletým dítětem:) Jezdíme hodně, byli jsme třeba autem na Sardinii a to bylo v pohodě, ale tohle je přece jenom o dost dál. Budu ráda klidně za nějaké vaše postřehy, pokud jste jeli a jak se na to zpětně díváte. Samozřejmě zvažujeme i možnost letět například do Barcelony nebo Madridu a pujcit auto alespoň na část pobytu.  U těch aut se přiznám, že mě vždycky děsí to pojištění, které mi dělá celkem problém externě pořídit a jinak je to šíleně drahá záležitost. Celé se to tím asi prodraží, ačkoliv je mi jasné, že cesta naším autem bude + - 20 000… Nicméně se zase nechceme připravit o možnost cestovat a poznávat okolí, než jen sedět na jednom místě. No, zkrátka zvažujeme plno možností a jen by mě zajímalo, jestli někdo takhle na zimu jezdite :))  .

Autem do Malagy

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Já hledám lokální půjčovny na google mapách, kde se pak proklikam na jejich web. Jen je to pracný a zdlouhavý. Vybírám jen půjčovny se 4* a výš.

0 Citovat

HondaXL napsal(a):

Dobré rozhodnutí letět -pokud někdo pojedete Francií po dálnici tak velký pozor na okrádače. Při tankování zamčené auto a pořád někdo u něj aby se nikdo ani nepřiblížil a nenapíchnul gumu apod. To samé jak někdo bude ukazovat že máte něco s autem nezastavovat atd. Policie má na háku, obsluha pump taky. Už bych to podruhý nejel.

 

Díky za upozornění, o té Francii jsem to už slyšela hodněkrát. Celkem šílené. Dřív jsme byli zvyklí spát v autě všudemožně po Evropě a vše ok. Franci jsem se ale vždycky kvůli těmhle hláškám vyhýbala🥲

0