Ahoj všichni, nechal jsem se tu zlákat, když čtu plány některých vás ostatních, jak část zimy trávíte na kanárech nebo na španělské pevnině. Mám volno 14 dní na přelomu února a března a zajímalo by mě, zda máte osobní zkušennost, jak v téhle době většinou bývá na španělské pevnině? A je velký rozdíl mezi Alicante a Marbellou? Bylo by to levnější a rychlejší než letět až na kanáry, ale zase si nechci vyplácat dovolenou a pak sedět v dešti a 15c :) Je mi jasné, že nikdo neví, jak bude. Ale třeba na internetu se průmerné teploty šíleně mění stránku od stránky a já moc nemám představu. Líbilo by se mi sluníčko a tak 20-25c :) Děkuji moc  .

Počasí Alicante/Marbella v zimě

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

12 reakcí

Ahoj všichni,

nechal jsem se tu zlákat, když čtu plány některých vás ostatních, jak část zimy trávíte na kanárech nebo na španělské pevnině. Mám volno 14 dní na přelomu února a března a zajímalo by mě, zda máte osobní zkušennost, jak v téhle době většinou bývá na španělské pevnině? A je velký rozdíl mezi Alicante a Marbellou? Bylo by to levnější a rychlejší než letět až na kanáry, ale zase si nechci vyplácat dovolenou a pak sedět v dešti a 15c :) Je mi jasné, že nikdo neví, jak bude. Ale třeba na internetu se průmerné teploty šíleně mění stránku od stránky a já moc nemám představu.

Líbilo by se mi sluníčko a tak 20-25c :)

Děkuji moc

0

Hlavně si vezmi ubytování s topením - klima, propan butan.

Přes den cca 15° C, v noci klidně 5°C.

0 Citovat

Fakt je přes den jen cca 15? Někde uvádí právě přes 2O ... 

0 Citovat

My byli ted v Portugalsku -LIS a topili jsme celodenne klimou, venku pres den kolem 15-17,° v noci 8-10°. V breznu jsme byli v Barcelone a bylo na tricko 22°+ pres den.

0 Citovat

Bola som v Gibraltari na prelome januara a februara a bezne som nosila bundu 

1 Citovat

Tu si vyselektuješ reálnu teplotu podľa dátumu x rokov dozadu:

https://www.timeanddate.com/weat...;year=2023

0 Citovat

Před rokem týden Marbella (byla to přesně v polovině března) a počasí bylo "dvojité" a malinko záludné

- na sluníčku na kratasy a tričko - vedro
- ve stínu podstatně chladněji

ale to o ničem přirozeně nevypovídá, každý rok je určitě jinak .)

v noci bylo příjemně, rozhodně jsme netopili :)

0 Citovat

Díky...tak tedy fakt váhám :D Je mi naprosto jasný, že každý rok to bude jiné. Ale alespoň to sluníčko a cca 20c jsem si doufal. Díky všem

0 Citovat

Tepleji by mělo být v Andalusii. Jen bacha na ubytování v dál od pobřeží v kopcích, tam může být v noci frišno. Rozhodně ubytko s dobrým topením nebo klimou.

0 Citovat

No Marbella je Andalusie, ne? 

0 Citovat

No Marbella je Andalusie, ne? 

0 Citovat

Ano

happyboxcz napsal(a):

No Marbella je Andalusie, ne? 

0 Citovat

já byla loni na konci ledna v Andalusii, projeto od Malaga, Ronda, Marbella a zpět a kromě hor bylo teplo, na slunicku pres 20, vecer na lehkou bundicku.  Rok predtim Kypr Paphos, a to same. pocasi jak u nás na jaro. Ale letos tomu tak být samozřejmě nemusí.

1
12 reakcí